Sådan ændres Android-systemskrifttype uden apps

Ændring af standardsystemfonten på en Android-enhed skal være den nemmeste ting i verden, men på mange enheder er det faktisk ret kompliceret. Problemet stammer fra det faktum, at lager Android ikke tilbyder muligheden for at tilpasse systemfont - dette er noget, som nogle enhedsproducenter har indbygget i deres ROM'er. Desuden, mens nogle enhedsproducenter (Samsung, HTC, LG osv.) Tilbyder en måde at nemt ændre skrifttype på, er det ofte gennem deres temabutik, hvor du bliver nødt til at købe en ny skrifttype, du kan lide.

Android-brugere er sandsynligvis fortrolige med overflod af skrifttype-apps derude - FontFix og iFont er to sådanne eksempler. Ulemperne ved disse apps er dog deres potentiale til at mursten din enhed - mens udviklerne af begge disse apps har gjort dem ekstremt brugervenlige, kan der ske ulykker, normalt på grund af skrifttyper, der ikke får de korrekte systemtilladelser efter installationen.

Hvad vi skal gøre er at ændre din systemskrifttype gennem ADB, hvilket er lidt mere teknisk involveret, men det reducerer risikoen for murning af din enhed betydeligt.

Advarsel: Du skal kun bruge TrueType-skrifttypefiler (de ender med .ttf filtypenavn).

Hvor finder man skrifttyper?

De fleste af de skrifttypeskiftende apps henter skrifttyper fra online fontmapper. Du kan lige så nemt gennemse disse mapper på din pc og downloade skrifttypefiler til at skubbe til din Android-telefon. Her er nogle af de bedste ledig tilgængelige fontmapper:

Google skrifttyper

Font Egern

DaFont

Urban skrifttyper

1001FreeFonts

Krav

ADB (se “Sådan installeres ADB på Windows”)

En rodfæstet telefon

[Valgfrit] Automatisk afmontering af skrifttype

Sådan ændres skrifttype på Android med ADB

Download den skrifttype, du vil bruge, til dit pc-skrivebord.

Placer skrifttypen på din telefons eksterne lager via USB-overførsel. Omdøb det til Roboto-Regular.ttf - dette er meget vigtigt, fordi vi skal narre Android-systemet.

Åbn en ADB-terminal, og skriv følgende kommandoer:

ADB-skal

su

montering –o genmontering, rw / system

cd / system / skrifttyper

ADB er nu inde i skrifttypemappen på din Android-enhed. Nu bruger Android-telefoner typisk Roboto-skrifttype til systemet med variationer af denne skrifttype til menuer, meddelelseslinje osv. De er:

Roboto-Regular.ttf

Roboto-Bold.ttf

Roboto-Italic.ttf

Roboto-BoldItalic.ttf

Så hvad vi skal gøre er først at erstatte Roboto-Regular-skrifttypen, men du kan også bruge denne vejledning til at erstatte de fed, kursive og fed-kursive versioner af Roboto med de samme versioner af din valgte skrifttype.

Før vi fortsætter, lad os lave en sikkerhedskopi af den Roboto-Regular skrifttype, hvis noget går galt. Skriv i ADB-terminal:

mv Roboto-Regular.TTF Roboto-Regular.ttf.bak

Nu er vi klar til at erstatte den med din tilpassede skrifttype. Skriv i ADB-terminalen:

cp /sdcard/Roboto-Regular.ttf / system / skrifttyper

Og nu skal vi indstille filtilladelserne til skrifttypen, hvilket er ekstremt vigtigt - det er her et flertal af enhedens klodser opstår, når man bruger skrifttype-erstatning af apps.

Indtast terminalen:

chmod 644 Roboto-Regular.ttf

Afslut

Tænd nu din Android-enhed - du skal se din nye skrifttype bruges til et flertal af systemets brugergrænseflade, såsom menuen Indstillinger, meddelelseslinje osv.

Hvis noget går galt:

Mange uerfarne brugere får panik, når deres enhed går i boot-loop. Gendannelse fra en boot-loop afhænger af, hvad der forårsagede det, og heldigvis er det så simpelt som at gendanne den originale Roboto-font til Android-systemet at komme sig fra en boot-loop forårsaget af manipulation af skrifttyper. Inde i ADB-terminalen skal du skrive:

ADB-enheder

su

montering –o genmontering, rw / system

cd / system / skrifttyper

rm Roboto-Regular.ttf

mv Roboto-Regular.ttf.bak Roboto-Regular.ttf

chmod 644 Roboto-Regular.ttf

Afslut

Tænd nu din enhed, og den skal være normal. I det sjældne eksempel, hvor dette ikke løser en boot-loop efter ændring af din systemfont, er der et værktøj til netop dette problem, kaldet “Fjernelse af automatisk skrifttype ”.

Download bare Auto Font Unbricker til din pc, tilslut din enhed via USB, start programmet og følg instruktionerne på skærmen.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found