Sådan oprettes en startbar Windows 10 ISO fra en Windows 10 ESD-fil

Hver gang en person opgraderer til en nyere version af Windows 10 igennem Windows opdatering, ESD-formatet (Electronic Software Delivery) bruges til at give deres computer de installationsfiler, de har brug for til at installere den nye Windows 10-build. Blandt disse installationsfiler er install.esd fil - en komprimeret og krypteret version af install.wim fil, der typisk bruges til at udføre rene installationer af Windows-operativsystemet. Det install.wim filen har alt hvad du har brug for til en komplet Windows-installation fra bunden.

Mange Windows 10-brugere spekulerede på, om de kunne konvertere installationsfilerne, der blev downloadet under Windows-opdateringer, til opstartbare Windows 10-ISO'er, der kan brændes til DVD'er / USB'er og derefter bruges til at udføre rene installationer af Windows 10. Nå, dette er gennem lidt af modgang, fuldt ud muligt. Det install.esd fil, der downloades til din computer, når du vælger at opgradere til en nyere version af Windows 10 via Windows opdatering kan bruges til at oprette en bootbar Windows 10 ISO, der skal brændes til en DVD / USB og bruges til en Windows 10-installation fra bunden i stedet for en opgradering.

Der er tre faser til at dreje en Windows 10 install.esd fil til en traditionel Windows 10 ISO-fil - download og opsætning af et lille værktøj kendt som ESDtoISO, anskaffelse af en install.esd fil og brug ESDtoISO at oprette en startbar Windows 10 ISO fra en Windows 10 install.esd fil.

Fase 1: Download og opsætning af ESDtoISO-værktøjet

Klik på her for at navigere til OneDrive side, hvorfra du kan downloade ESDtoISO (af TenForums). En gang OneDrive siden indlæses, skal du højreklikke på ESDtoISO og klik på Hent i genvejsmenuen for at begynde at downloade en .ZIP-fil, der indeholder ESDtoISO hjælpeprogram.

Når .ZIP-filen, der indeholder ESDtoISO værktøjet er downloadet, naviger til og dobbeltklik på det for at åbne det. Klik på Udtræk Alle i File Explorer I det vindue, der vises, skal du angive en destinationsmappe til indholdet af .ZIP-filen og klikke på Uddrag for at begynde udvindingen. Blandt indholdet af .ZIP-filen vil der være en fil med navnet ESDtoISO.cmd - dette er det faktiske ESDtoISO hjælpeprogram.

Fase 2: Download en install.esd-fil

For at oprette en bootbar Windows 10 ISO fra en install.esd fil til en build af Windows 10, har du faktisk brug for en install.esd fil. En install.esd filen downloades kun til din computer og gemmes i en skjult mappe, når du vælger at installere en Windows opdatering der indeholder en ny version af Windows 10. At få en install.esd fil, skal du:

Åbn Start-menu.

Klik på Indstillinger.

Klik på Opdatering og sikkerhed.

Naviger til Windows opdatering i højre rude.

Klik på Søg efter opdateringer i venstre rude.

Hvis en opdatering til en ny version af Windows 10 er tilgængelig, lad Windows opdatering download det.

Så snart esd filen er downloadet til din computer og Windows opdatering har forberedt opdateringen, informerer den dig om, at en genstart af din computer er planlagt.

Det er på dette tidspunkt, du vil se en esd fil, når du starter File Explorer (ved at trykke på Windows-logo tast + E) og naviger til følgende skjulte bibliotek:

C: \ $ Windows. ~ BT \ Kilder

Bemærk: Forsink den Windows opdatering. Vælg IKKE det genstart din computer i det øjeblik.

Flyt esd fil til den samme mappe, du ekstraherede indholdet af .ZIP-filen, du downloadede i Fase 1 til, dvs. den samme mappe, der indeholder ESDtoISO.cmd fil.

Fase 3: Brug af ESDtoISO til at oprette en Windows 10 ISO ud fra en install.esd-fil

En gang ESDtoISO værktøj er blevet downloadet og opsat, alt hvad der er tilbage, bruger det faktisk til at oprette en Windows 10 ISO fra en install.esd fil til en build af Windows 10. For at gøre det skal du:

Naviger til den mappe, der indeholder cmd fil.

Højreklik på cmd og klik på Kør som administrator. Dette vil starte ESDtoISO værktøj, og det finder automatisk install.esd fil, du placerede i den samme mappe, som den er i.

Vælg den startbare Windows 10 ISO-fil, du vil oprette ved at trykke på 1 (til en Windows 10 ISO, der indeholder en wim fil), 2 (til en Windows 10 ISO, der indeholder en install.esd fil) eller 0 (for at afslutte hjælpeprogrammet) og tryk på Gå ind. Begge disse muligheder kan bruges på samme måde til at rense installationen af ​​Windows 10 - brændt til en DVD / USB og derefter brugt til at installere Windows 10 fra bunden på et virtuelt drev eller en computer. Men hvis du ikke er helt sikker på, hvilken mulighed du skal gå med, skal du bare vide, at en install.wim baseret ISO vil tage længere tid at blive oprettet, men vil rense installationen af ​​Windows 10 hurtigere, mens en install.esd baseret ISO oprettes relativt hurtigere, men det tager længere tid at rense installationen af ​​Windows 10.

Så snart du har taget en beslutning om, hvorvidt du går med Mulighed 1 eller Mulighed 2, det ESDtoISO Hjælpeprogrammet får revner ved at oprette en bootbar Windows 10 ISO-fil til dig, som kan tage op til en halv time (eller endda mere) afhængigt af hardwaren på den computer, du bruger. Under processen viser værktøjet muligvis en fejl vedrørende en manglende nøgle - ignorér denne fejl. Hvornår ESDtoISO er færdig med at arbejde med sin magi, har du en Windows 10 ISO-fil, som du kan brænde til en DVD eller USB og bruge til at rense installationen af ​​Windows 10.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found