Sikkerhedsadvarsel: Android Bug giver uønsket adgang til nogle apps for at bruge din telefons kamera

Hjem/Nyheder/Sikkerhed/ Sikkerhedsadvarsel: Android Bug giver uønsket adgang til nogle apps for at bruge din telefons kamera

Sikkerhedsadvarsel: Android Bug giver uønsket adgang til nogle apps for at bruge din telefons kamera

Af Alex Schoff 6. januar 2020 1 minut læst

Sidste år kom mange store navne i rampelyset på grund af påstandene om spionage og databrud. Nu ser det ud til, at flere smartphone-brugere har bemærket en mystisk fejl, mens de bruger apps som WhatsApp, Instagram og Snapchat.

Mange Android-brugere rapporterede, at kameraerne på deres telefoner automatisk tændes i baggrunden, mens de ser på fotos eller ser videoer på sociale medier. Især optager kameraet ikke noget, men forbliver stadig i preview-tilstand.

Dette problem ser ud til at være et stort problem for milliarder Android-brugere over hele verden. Fejlen blev fremhævet af flere Android-brugere [1,2] på Reddit.

“Seneste udgivelser (stabil og beta) af whatsapp har et meget stort problem, appen får adgang til kameraet i baggrunden, den kan dukke op foran kameraet på mi9T / mi9T pro, Oppo Reno 2z, Oppo Reno 2, OnePlus 7 / 7T og andre enheder, vi opdagede disse problemer takket være pop-up-kameraenheder, men fejlen påvirker alle Android-smartphones, dette er et screenshot fra en Xiaomi redmi note 6 pro. ”

En anden Instagram-bruger rapporterede et lignende problem:

”For nylig antager jeg efter en ny opdatering, når jeg skifter apps fra Instagram, får jeg en besked fra sikkerhedsappen, der siger instagram ved hjælp af kameraet i baggrunden. Det samme gælder whatsapp og snapchat ifølge en ven, der fik den samme enhed som jeg har (RN7pro). ”

Spor dine apptilladelser

Ifølge forumrapporterne har fejlen kun påvirket Android-enheder, da der ikke er rapporteret noget sådant problem af iOS-brugere. Folk tror, ​​at fejlen udløses af den seneste sikkerhedsopdatering frigivet til Android-telefoner. Den faktiske årsag, der forårsagede dette problem, er dog stadig ukendt.

Desværre kunne brugerne ikke finde en mulig løsning til at løse problemet. Problemet vedvarer, selvom du forsøger at tilbagekalde appindstillingerne for at få adgang til kameraet. Hvis du er på den samme båd, kan du gå over til menuen Applikationer og derefter trykke på Appen> Tilladelser for at spore din apps tilladelser.

Det anbefales stærkt, at du overvåger tilladelser og sørger for, at uautoriserede apps ikke automatisk får adgang til din placering, kamera eller mikrofon.

Har du bemærket dette problem på din telefon? Del dine oplevelser i kommentarfeltet nedenfor.

Mærker android App Facebook WhatsApp

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found