Shadowplay vs OBS

Hjem/Anmeldelser/Periferiudstyr/ Shadowplay vs OBS

Shadowplay vs OBS

Af Bill Wilson 10. september 2019 6 minutter læst

Hvis du er streamer eller bare en person, der foretrækker at optage spil ved hjælp af capture-kort og dele dem på forskellige streamingplatforme, har du muligvis hørt om Shadowplay såvel som OBS (Open Broadcaster Software). Begge disse tilbud har været på mainstream i nogen tid, og de fungerer efter hensigten.

Nu er sagen, at mange mennesker er ved hegnet om, hvilken streamingløsning der er bedre end den anden. Der er åbenbart nogle grundlæggende forskelle mellem begge softwareløsningerne, så jo mere du ved, jo bedre bliver det for dig.

Med det i tankerne sammenligner vi i dag både Shadowplay af Nvidia og OBS for at se, hvordan de adskiller sig fra den ene og den anden. Dette hjælper med at afklare situationen for mange mennesker, der har været under forvirring i nogen tid om, hvad de skal bruge, og hvad de ikke skal bruge.

Forståelse af OBS

Første ting først, for at bruge softwaren, skal du forstå, hvad det er først. OBS er et akronym for Open Broadcaster Software. Det er måske en af ​​de mest berømte, hvis ikke den mest berømte streaming-software, der er tilgængelige på markedet. Det er gratis såvel som open source, og du kan bruge det overalt i verden uden problemer. Formålet med denne software er at hjælpe brugerne med at få avancerede funktioner til videooptagelse og også bruge denne software som et fantastisk streamingværktøj. OBS er gratis at bruge, og den er tilgængelig til brug på Mac, Linux såvel som Windows.

Funktioner i OBS

I betragtning af hvordan det er en open source-software, er funktionerne mange. Det er dog vores opgave at tale om nogle af de fremhævede funktioner, så læserne kan udvikle en bedre forståelse af, hvordan denne software hjælper dem med at få de bedst mulige resultater.

  • Ubegrænset rekordtid:Med OBS kan du optage video og lyd i ubegrænset tid. Så længe du har ledig diskplads, behøver du ikke bekymre dig.
  • Let at skifte:Med OBS har det aldrig været et vanskeligt job at skifte mellem overgange. Det kan du nemt gøre ved at trykke på en knap.
  • Gode ​​redigeringsværktøjer: Du vil blive overrasket over at finde ud af, men OBS leveres med en række redigeringsværktøjer som chroma keying, automatisk farvekorrektion, billedmaskering og mere.
  • Audio Mixer: En anden overraskende funktion i OBS er evnen til at blande og mestre din lyd uden problemer. Funktioner som støjdæmpning og forstærkningsfiltre er der for din bekvemmelighed.
  • Nem konfigurerbarhed:Det er let at konfigurere OBS, og takket være softwaren, der er open source, kan du tinker med det, som du vil, uden at skulle bekymre dig om at ødelægge softwaren eller den samlede optagelse eller streamingoplevelse på nogen måde.

Det er overflødigt at sige, at OBS har nogle gode tricks i ærmet, og jo mere du ved om disse, jo bedre. Brug af OBS var vanskeligt i fortiden, men baseret på et par nylige opdateringer og praktiske guider leveret af udviklerne, kan du nemt konfigurere det og få det i gang.

Forståelse af Shadowplay

Shadowplay blev introduceret af Nvidia, det fungerer som en avanceret DVR-optagesoftware, der har funktioner som Instant Replay Mode. Brugere har mulighed for at optage det sidste 30 minutters gameplay-session bare ved at trykke på en knap. Derudover kan du med Shadowplay faktisk dele optagelserne direkte på websteder som Facebook, Twitter såvel som YouTube. Optagelse af en video ved hjælp af Shadowplay er ekstremt let, og du kan gå så højt som 4K, når det kommer til opløsning, og 60 billeder i sekundet for billeder.

Softwaren accelereres med hardware og begynder at fungere, så snart spillet er i gang. Du skal dog huske på, at det kun er Nvidia og ikke fungerer på AMD-baserede grafikkort.

Funktioner i Shadowplay

Shadowplay kommer med nogle ret imponerende funktioner, som brugerne let kan bruge og optage deres videoer. Nogle af højdepunktsfunktionerne er anført nedenfor.

  • Direkte deling:Med Shadowplay kan brugerne bare dele deres indspillede gameplays direkte på websteder som Facebook, Twitch, YouTube med et tryk på en knap.
  • Brugerdefinerede grafiske overlejringer:Softwaren leveres med understøttelse af brugerdefinerede grafiske overlays, hvilket betyder at live streams let kan tilpasses baseret på brugerpræferencer.
  • 4K-optagelse:En anden fordel, som du vil få ved at bruge Shadowplay, er, at softwaren understøtter optagelse op til 4K.

Det er overflødigt at sige, at funktionerne i Shadowplay gør det til et værdigt valg, især med 4K videooptagelse. For så vidt angår rammerne pr. Sekund kan du dog ikke rigtig gå over 60 billeder pr. Sekund. Hvilket er en bummer for dem, der spiller med en højere opdateringshastighed.

Sammenligning af Nvidia Shadowplay og OBS

Nu hvor vi endelig forstod, hvad begge software er i stand til at gøre. Vi skal nu se på nogle af de største forskelle mellem begge. Dette er selvfølgelig ekstremt vigtigt, så jo mere du ved, jo bedre bliver det. Lad os se på sammenligningen.

CPU-ydeevne

Det bedste ved Shadowplay er, at det absolut ikke har nogen effekt på CPU-ydelsen. Uanset billedhastighed eller opløsning optager du ved. Det tager al sin magt fra GPU'en, og selv efter det påvirkes ikke spillets framerate på nogen måde.

I mellemtiden kan OBS være ret skattepligtig på din pc, reducere billedhastigheden og bruge meget af din CPU på samme tid.

Kompression

Det er her, OBS gør et godt stykke arbejde; hvis du komprimerer videoer ved hjælp af OBS, behøver du ikke komprimere dem, når det kommer til upload på forskellige websteder. Formatet sammen med størrelsen forbliver det samme. På den anden side tilbyder Shadowplay dog ​​ikke det granulære komprimeringsniveau, hvilket resulterer i større filstørrelse og mere krav til båndbredde ved upload af videoer.

Lokal opbevaring

Hvis du ønsker at optage og gemme videoer på dine drev, tager Shadowplay som standard meget plads. Du bliver nødt til at redigere og komprimere videoerne igen, hvis du ikke ønsker kvalitetstab. På den anden side tilbyder OBS dig den samme evne.

Begge softwareløsninger med hensyn til lokal lagring er stort set de samme. Så der er ingen direkte vinder i denne situation.

Filstørrelse

Der kan ikke benægtes det faktum, at videoer optaget fra OBS tager mindre plads i forhold til videoer optaget af Shadowplay. Simpelthen fordi OBS komprimerer dem på forhånd.

Redigering

Når det kommer til redigering, tager OBS bestemt kagen simpelthen fordi den har professionelle redigeringsværktøjer, mens Shadowplay ikke tilbyder noget i retning af nogen. Med Shadowplay har du kun en enkel måde at optage videoer på, og det handler om det.

Streaming

Twitch-streaming og Shadow-optagelse fungerer ikke på samme tid. Dette er en af ​​hovedårsagerne til, at de fleste streamere foretrækker at bruge OBS. Fordi streaming og optagelse er noget, der tilfældigvis er superenkelt og let. Hvis du også er interesseret i at købe en ny capture-enhed, skal du følge vores gennemgang af de bedste capture-enheder, du kan få fat på!

Tilpasning

Uanset hvilke spil du spiller, er tilpasningsmulighederne på OBS ubegrænsede og spredt over hele spektret. På den anden side er de ret begrænsede, når det kommer til Shadowplay. Med Shadowplay skal du vente på, at udvikleren får softwaren til at fungere med spil. Med OBS er det ikke tilfældet.

Konklusion

Afslutningsvis er den ene ting, vi helt sikkert kan sige, at hvis du leder efter en meget kraftig skærmoptagelses- og streamingløsning, så er OBS vejen at gå. Denne software er bedst for dem, der er på udkig efter maksimal tilpasning. Men på samme tid skal du vide, at det kræver, at du har en ret kraftig computer, hvis du let vil køre softwaren.

For så vidt angår Nvidia Shadowplay er det bestemt en god mulighed, omend med begrænsede funktioner. det er bedst for dem, der har pc, der ikke er så stærk, eller dem, der bare er på udkig efter optagelse af videoer.