Sådan installeres Google Docs Dark Theme

Google Docs er nu blevet en af ​​de mest populære tekstredaktører for både studerende og fagfolk. At være Chromebook-bruger selv er Google Docs min go-to tekstbehandler. Det betyder, at jeg tilbringer lange timer foran Google Docs, ligesom alle der bruger det som deres primære tekstbehandler. Den klassiske hvide baggrund på Google Docs kan dog anstrenge øjnene, især hvis de bruges i lange perioder. Heldigvis er der en simpel udvidelse, som du kan installere for at tilføje et mørkt tema oven på Google Docs og straks mindske belastningen på dine øjne.

Bemærk: Den app, der bruges i denne vejledning, er blevet forbudt fra Firefox og Chrome, fordi den spores de websteder, brugeren gik til.

Stylish er en yderst nyttig browserudvidelse, der giver dig mulighed for at ændre temaerne på forskellige websider, herunder Google Docs. Det har flere foruddesignede temaer, som du kan anvende på disse sider. Et af disse temaer er et mørkt brugergrænseflade til Google Docs, hvilket gør Google Docs mørkt med et par enkle klik. Stilfuld er tilgængelig til flere browsere, inklusive Google Chrome, Mozilla Firefox og Opera, så browserkompatibilitet bør ikke være et problem. (Denne tutorial bruger Chrome, men processen skal også være ens for andre browsere.)

Trin 1 - Få den stilfulde Chrome-udvidelse til Google Chrome eller Firefox baseret på hvilken browser du bruger.

Trin 2 - Efter installation af Stylish i din browser, gå over til docs.google.com, og klik derefter på den stilfulde udvidelse. Udvidelsen registrerer automatisk, hvilket websted du er på og viser dig tilgængelige temaer til det websted.

Trin 3 - Rul ned for at gennemse de tilgængelige temaer, og installer 'Drive Darkmode' for at gøre Docs-grænsefladen sort og mindske belastningen på dine øjne. Du kan også få 'Google Docs Dark UI', men det efterlader dokumentsiderne hvide, hvilket er mindre effektivt end at have hele grænsefladen mørk.

Når du har klikket på installation, downloades temaet og anvendes automatisk til Google Docs. Næste gang du åbner Google Docs, finder du ud af, at det mørke tema er blevet anvendt. Her er et screenshot af Google Docs på temaet Dark UI -

Deaktivering af temaet

Hvis du vil bemærke reduktionen i øjenbelastningen eller bare vil have din hvide brugergrænseflade tilbage, kan du deaktivere det mørke tema med et enkelt klik. For at deaktivere temaet skal du klikke på udvidelsen og navigere til 'Installeret'. Der vil du se alle dine installerede temaer, og du kan klikke på deaktiver på 'Drive Darkmode' for at få din gamle grænseflade tilbage.

En anden cool funktion i Stylish er, at den kan tilpasses stærkt. Hvis du går til afsnittet 'Installeret' i udvidelsen og klikker på redigeringsknappen for ethvert tema, åbnes en ny fane med hele stilarket for dette tema, og du kan ændre den værdi, du kan lide. Du kan gøre baggrunden mørkere sort eller siden lidt mere grå. Du skal dog kende CSS for at kunne forstå stilarket.

Temaet er ret godt tilpasset som standard, så du behøver ikke rigtig spilde din tid på tilpasning. For nørderne derude er det dog rart at have muligheden.

Alt i alt er Dark UI meget behageligt, og jeg har brugt det til Google Docs lige siden jeg snuble over denne værdifulde udvidelse. Du bør give dine øjne en meget tiltrængt hvile og give det mørke tema et forsøg!

Bemærk: Denne app er siden blevet forbudt fra Firefox og Chrome, fordi den spores de websteder, brugeren gik til. Derfor kan du prøve at afinstallere udvidelsen.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found