Sådan overføres ejerskab af Google Docs?

Hjem/Lære/ Sådan overføres ejerskab af Google Docs?

Sådan overføres ejerskab af Google Docs?

Af Habiba Rehman 1. april 2020 2 minutter læst

Alle de dokumenter, du laver i Google Docs, gemmes under din konto og ejes af dig. Disse indstillinger er som standard, da du loggede ind på din Gmail, da du oprettede dokumentet. Men hvis du vil gøre en anden til ejer af den fil, kan du gøre det på Google Docs. Det eneste krav er, at den person, du vil give ejerskabet til dette specifikke dokument, skal have en Gmail-adresse.

Følg instruktionerne nedenfor for at overføre ejerskabet af et dokument til en anden inden for dit domæne.

 1. Når du er logget ind på din Gmail-konto, skal du åbne dit Google Drev. Sådan kan du gøre det.
 • Åbn fanen Indstillinger på din Gmail.
 • Klik på ikonet for 'Drev'.
 • Sådan ser dit Google Drev ud. Alle de dokumenter, du nogensinde har lavet på Google Docs, Google Sheets eller ethvert andet Google-relateret produkt, gemmes alle filerne her.
 1. Nu for at dele filen med en anden på Google eller ændre ejerskabet kan du klikke lige på den fil, du vil foretage disse ændringer til. Hvis du klikker lige på en fil eller mappe, vises disse muligheder.

  Du skal klikke på fanen for 'Del ...'

 2. Dette er dialogboksen, der vises, så snart du klikker på del. Dette er det første trin i overførsel af ejerskab af et dokument til en anden. Du kan ikke gøre en anden ejer af et dokument, før og medmindre de har adgang til dit dokument, hvilket kun kan gøres ved først at dele filen med dem.
 3. Tilføj Gmail-id'et for den person, du vil dele filen med.

  Du kan dele filen med mere end én person ad gangen. Bliv ved med at tilføje e-mails i linjen angivet for e-mail-adresser.

  Rullemenuen, der vises lige foran navnet på det e-mail-id, du lige har tilføjet, er det sted, hvor du skal klikke på næste. Her finder du muligheden for 'Er ejer' til at overføre ejerskabet af filen til en anden. Når alt dette er gjort, skal du trykke på send-knappen og du har overført ejerskabet med succes.

Her er et par ting, som du skal være sikker på, når du overfører et dokuments ejerskab til en anden.

 1. Sørg for, at den anden person har et Gmail-id. Hvis den person, du vil dele filen med, er på et andet e-mail-netværk, er denne overførsel af ejerskab muligvis ikke mulig.
 2. Du kan ikke overføre ejerskabet af en fil, der oprindeligt ikke blev oprettet på Google Docs eller Sheets eller nogen af ​​dens produkter. Det betyder, at f.eks. Du har oprettet et dokument på MS Word og uploadet det på dit drev, du kan dele filen med andre. Men du kan ikke give en anden ejerskabet af en sådan fil, da den ikke oprindeligt blev oprettet på Google. Når du prøver at dele en sådan fil, finder du kun følgende muligheder på rullelisten for den, hvilket ikke giver dig en mulighed for 'er ejeren'.

De kan redigere filen, de kan kommentere den, da du har uploadet den til dit drev, men de kan ikke overtage dens ejerskab, fordi filen oprindeligt blev oprettet på MS Word på din computer. I et sådant tilfælde opretter du filen igen på Google Docs eller Google Sheets afhængigt af filens format fra bunden eller sender filen til den person, du vil give ejerskabet til gennem andre overførselsindstillinger som ved hjælp af en USB-enhed og aflevere dem filen.