Sådan øges hukommelsen på Chromebook

Det primære salgsargument for Chromebooks har indtil nu været, at de er overkommelige. Chrome OS er et meget let operativsystem og kan køre problemfrit på de mest low-end maskiner. Chromebooks er billige, fordi de kører på low-end hardware. RAM på disse maskiner spænder fra 2 GB på de laveste modeller til 4 GB på anstændigt prissatte Chromebooks.

Mens 2 GB RAM muligvis er nok til daglig brug, har vi alle de dage, hvor vi bare har brug for vores computere til at styre et dusin eller flere faner med baggrundsprocesser uden at skulle bekymre sig om det. Low-end Chromebooks mangler hardware for at kunne understøtte sådan behandling.

Heldigvis med et lille hack, som vi viser dig i dag, kan du give din Chromebook ekstra RAM til at give dig strøm til alle disse ekstra faner.

For at få ekstra RAM på din Chromebook bruger vi zram (eller compcache), som stort set forvandler en del af dit interne lager til RAM. Denne ekstra zram kompenserer for din enheds mangel på hukommelse og hjælper systemet med at håndtere flere baggrundsprocesser. Med swap-hukommelse er en vedvarende bekymring, at det vil beskadige SSD'en ved at foretage ekstra omskrivninger. Imidlertid er zram forskellig fra traditionel swapping og forårsager ikke yderligere skrivning til din SSD. Derfor er denne metode helt sikker og vil slet ikke skade din interne hardware.

Inden vi går ind i vejledningen, skal du være opmærksom på, at dette er en eksperimentel funktion. Du skal prøve det på egen risiko. Jeg må tilføje, at jeg tidligere har prøvet dette flere gange, og jeg har slet ikke set nogen problemer.

Tilføjelse af ZRAM

Åbn først Crosh-terminalen ved at trykke på Ctrl + Alt + T inde i Google Chrome. En terminal åbnes i en ny fane, og den ser sådan ud.

Alt du skal gøre er at skrive denne kommando i terminalen:

swap-aktivering 2000

Dette tilføjer yderligere 2 GB zram til din computer (mens du fjerner 2 GB lokalt internt lager). 2 GB er den anbefalede størrelse, der foreslås af Chrome OS-udviklere, men hvis du ønsker det, kan du også bytte et andet beløb. Hvis du kun har råd til at bytte 1 GB, ser kommandoen sådan ud

swap aktiver 1000

Skriv kommandoen, og tryk på ENTER. Derefter skal du genstarte din Chromebook, før ændringerne finder sted. Når den genstartes, har din Chromebook yderligere 2 GB RAM at falde tilbage på.

Deaktiver ZRAM

Denne ekstra RAM nulstilles ikke, hvis du genstarter din Chromebook og konverterer kun tilbage til intern hukommelse, hvis du udfører deaktiveringskommandoen, som er -

swap deaktiver

Genstart din Chromebook igen, for at ændringerne skal finde sted, og du vil have den hukommelse tilbage som intern hukommelse.

Det er virkelig så simpelt som det. Mens denne funktion stadig er eksperimentel, kan du frit bruge den, når du har brug for din Chromebook til at køre i udyretilstand, og deaktivere den, når du er færdig. Dette er virkelig en ekstremt nyttig tweak, som alle Chromebook-ejere bør kende til.