Sådan WIPE ekstern harddisk på en Mac

På en Windows-baseret computer vil du blot tilslutte din eksterne harddisk og formatere den ved at højreklikke og vælge Format-indstilling fra Windows Stifinder. På en Mac opnås dette via Diskværktøj. Det bør være en almindelig praksis at tørre harddisken sikkert, inden du overleverer den til nogen, eller hvis du lige har besluttet at rense den og bruge den som ny. Bemærk: Vi taler ikke om at slette den indbyggede disk, hvor Mac OS X er installeret, vi taler kun om at slette den eksterne disk.

Åben Finder ->Ansøgninger ->Hjælpeprogrammer ->Diskværktøjeller Lav en Spotlight-søgning efterDiskværktøj.

Når du har fundet diskværktøjet, skal du åbne det. Fra den venstre rude i vinduet Diskværktøj skal du vælge den disk, du vil slette, i den venstre rude. Så snart det er valgt, ser du indstillingen Slet i højre rude, herfra skal du klikke på fanen Slet og derefter klikke påSikkerhedsindstillinger.

I indstillingerne for sikker sletning skal du angive det sikkerhedsniveau, der skal tages i betragtning, når du sletter disken. Hvis denne disk ikke havde følsomme data, så lad det være standard, ellers vælgMest sikkeroption (det tager tid at slette disken sikkert). DetMest sikkeroption er designet til at overholde DoD-standarder. DetMindre sikkermulighed muligvis efterlader dataene gendannede.

Vælg derefterSlet-option,du vil blive præsenteret for en bekræftelsesdialog, der spørger, om du virkelig ønsker, at dette drev skal slettes, fortsæt med det og vent på, at sletningen er færdig med at tørre disken. Sørg for, at du ikke tørrer partitionen fra drevet, men selve drevet.