RAM: Single Channel vs Dual Channel

Hjem/Udtalelser/ RAM: Single Channel vs Dual Channel

RAM: Single Channel vs Dual Channel

Af Bill Wilson 10. september 2019 3 minutter læst

RAM er ret kritisk på en computer. Der er det ældgamle argument, at du har brug for en vis mængde RAM og ikke mere. Der er også debatten om hukommelseshastigheder, uanset om de faktisk betyder noget eller ej. Vi gemmer dem en anden dag. Lang historie kort, hvis du sparer på RAM, vil det have en slags indflydelse på ydeevnen. Denne påvirkning afhænger naturligvis af, hvor meget kapacitet du får, og hvilken hastighed du får.

Når du handler efter et hukommelsessæt, vil du bemærke, at de fleste af dem kommer i et par på to. Hvis du installerer disse forkert på bundkortet, kan det have en lille indflydelse på den samlede ydelse. Mange bundkort skildrer også stolt understøttelse af dual channel eller endda quad channel. Hvad betyder alt dette?

Vi forklarer alt dette hurtigt i denne korte vejledning. Vi sammenligner også enkeltkanalhukommelse med dobbeltkanalhukommelse og ser, om det gør en forskel i den virkelige brug.

Hvad er hukommelseskanaler?

Hvad er en hukommelseskanal? Lad os hurtigt forklare. RAM forbinder med et kredsløb på bundkortet kendt som hukommelsescontrolleren. En hukommelsesbus er det, der forbinder disse to ting sammen. Du kan tænke på hukommelsesbussen som en række ledninger. Hukommelsescontrolleren analyserer typen af ​​data, der overføres mellem processoren og RAM. Hukommelsesbussen håndterer mængden af ​​data, der overføres. Afhængigt af antallet af bits, der overføres i hukommelsesbussen, kan vi finde ud af, om det er en enkelt kanal eller en dobbeltkanal.

Enkelt kanal:

Antag at du installerer en enkelt RAM-RAM i bundkortet. Derefter kører den på en enkelt kanal. Denne enkeltkanalkonfiguration har normalt 64 bit. Tænk på det som en enkelt "bane" for RAM til at overføre data. Du kører typisk denne konfiguration, hvis du har en enkelt RAM-nøgle. Båndbredde på enkeltkanalhukommelse er lavere end dobbeltkanal. Men det vil også afhænge af hastigheden eller frekvensen af ​​hukommelsen.

Dobbelt kanal:

Selve navnet er ret selvforklarende. I en dobbeltkanalkonfiguration opdeler hukommelsesbussen dataene i to stier. Hvilket betyder, at begge moduler kan overføre data på separate baner, men på stien. Dette resulterer i generelt hurtigere ydeevne. Da enkeltkanalen har en ensom sti på 64 bit, fordobles dobbeltkanal det. Der er nu to baner med 64 bit i hver, der kører på den samme sti. Derfor vil båndbredden naturligvis være højere.

Har disse kanaler en faktisk indvirkning?

Hvis du får dobbeltkanalhukommelse til dit system, bliver det hurtigere, fordi det har mere båndbredde end en typisk enkeltkanalkonfiguration. Et dobbeltkanalsæt vil være mærkbart hurtigere i mange CPU-afhængige spil, hvor RAM også spiller en vigtig rolle. Nu kan dette ikke mærkes i daglige opgaver såsom browsing eller streaming. Men hvis du endda er lidt af en strømbruger, vil du sætte pris på den ekstra loftshøjde.

I benchmarks er det helt klart, at dual channel-hukommelse bestemt er levedygtig for produktivitet. Videogengivelse er faktisk meget hurtigere, og nogle spil har endda bedre ydelse. Så hvis du er noget bekymret over produktivitet, er dual channel absolut overbevisende. I sidste ende kommer det ned til pris, hvis du kan finde et anstændigt dobbeltkanalsæt til en god pris, skal du helt sikkert hente det.

Hvis du har svært ved at beslutte RAM, skrev vi en anmeldelse af nogle af de bedste væddere til spil.

Et sidste ord, hvis du ender med at få et dobbeltkanalsæt, skal du sørge for at installere i en faktisk dobbeltkanalkonfiguration. Du får ikke det fulde potentiale ud af din skinnende nye RAM, hvis du bruger en enkelt kanal. Bundkort mærker tydeligt forskellige kanaler på bundkortet. BIOS advarer dig også, hvis du installerer sæt med to kanaler i en enkelt kanal. Så det giver slet ingen mening at bruge det i en enkelt kanal.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found