Hvad er gaming_spy.dll og skal jeg fjerne det?

Flere Windows-brugere har nået os med spørgsmål efter at have bemærket, at en bestemt DLL (Dynamic Link Library) som hedder Gaming_spy.dll krasjer visse applikationer, og i nogle tilfælde ender det med generel system ustabilitet. I de fleste tilfælde anses DLL for at være ansvarlig efter nedbrud af File Explorer (explorer.exe). På grund af denne adfærd spekulerer nogle brugere på, om denne eksekverbare fil faktisk er legitim, eller at den udgør en sikkerhedstrussel for deres systemer. Problemet rapporteres at forekomme på Windows 7, Windows 8.1 og Windows 10.

Hvad er gaming_spy.dll?

Den ægte gaming_spy.dll er en Windows DDL (Dynamic Link Library) fil, der bruges ved processen kendt som Avast Gaming Mode. Dette kan tilhøre Avast Free Antivirus, Avast Premier, Avast Internet Security eller Avast Software (afhængigt af hvilken beskyttelsespakke du bruger).

Hovedformålet med denne DLL-fil er at give den nødvendige infrastruktur til at lytte til, når et spil startes for at undgå ubehag, når internetforbindelsen er blokeret under en online spil-session.

Typisk kaldes denne DDL-fil til handling af den vigtigste eksekverbare af Avast og vil typisk køre efter hver systemstart. Der er ingen rapporter om unormal ressourceforbrug forårsaget af dette Dynamic Link Library.

Er gaming_spy.dll sikkert?

Som vi allerede har etableret, udgør den legitime gaming_spy.dll-fil ingen sikkerhedstrussel mod din computer. Husk dog, at der er visse malware, der er designet til at tilsløre sig selv som filer med forbedrede rettigheder for at undgå at blive afhentet af sikkerhedsscannere.

For at sikre, at det ikke er tilfældet, opfordrer vi dig til at køre en række undersøgelser for at bekræfte, at den gaming_spy.dll-fil, du har at gøre med, er ægte.

Første ting først skal du se, om den overordnede applikation er installeret. Det gaming_spy.dllfilen bruges kun af Avast, så der er ingen grund til at se den på din computer, medmindre AVAST er din standard sikkerhedssuite. Hvis du ikke har AVAST, og du aldrig har installeret det, er chancerne for at håndtere en ondsindet eksekverbar høj.

Du kan også tjekke placeringen af ​​gaming_spy.dll og se om det er anderledes end C: \ Program Files \ AVAST Software \ Avast \Hvis DLL-filen er placeret på en mistænkelig placering som C: \ Windows eller C: \ Windows \ System32 du er bestemt nødt til at tage handling.

På dette tidspunkt skal du indsende filen til analyse i en virusmappe som VirusTotal. For at gøre dette skal du bruge dette link (her) for at uploade filen og vente på, at analysen er afsluttet.

Hvis analysen afslørede bevis for virusinfektion, skal du gå ned til næste afsnit nedenfor for at få fjernet en strategi.

Men hvis den samlede virusscanning har fastslået, at filen er legitim, skal du gå ned til 'Skal jeg fjerne gaming_spy.dll?' afsnit.

Håndtering af sikkerhedstruslen

Hvis de undersøgelser, du har udført ovenfor, har afsløret nogle beviser, der peger mod en virusinfektion, anbefales det stærkt, at du udfører en sikkerhedsscanning, der er i stand til at identificere og fjerne alle inficerede komponenter, der kan være ansvarlige.

Da der er stor chance for, at du har at gøre med en malware, der er designet til at bruge tilsløring for at undgå afsløring, er det ikke alle sikkerhedssuiter, der kan finde den. Hvis du allerede betaler for et premium-abonnement på en sikkerhedsscanner, skal du starte en scanning med det og se, om det formår at indeholde og eliminere problemet.

Men hvis du ønsker at løse problemet uden at skulle investere i ekstra software, er en dyb scanning med Malwarebytes din bedste chance. Denne type efterforskning giver dig mulighed for at fjerne langt størstedelen af ​​malware, der undgår afsløring ved at udgøre sig for processer med forbedrede privilegier. Hvis du ikke ved, hvordan du starter en dyb scanning med Malwarebytes, skal du følge trinvise instruktioner i denne artikel (her).

Hvis AV-scanningen lykkedes at identificere og håndtere det inficerede element, skal du genstarte din computer og gå til næste afsnit for at se, om du virkelig skulle fjerne gaming_spy.dllfil fra Jobliste.

Skal jeg fjerne gaming_spy.dll?

Hvis den undersøgelse, du udførte ovenfor, ikke afslørede nogen sikkerhedsproblemer, kan du konkludere, at den eksekverbare fil, du har at gøre med, er ægte. Men dette betyder ikke, at problemet forårsaget af gaming_spy.dll nu er løst.

Brug din computer normalt, og se om de nedbrud, der fik dig til at undersøge i første omgang, stadig forekommer. Hvis de gør det, og du er fast besluttet på at slippe af med den eksekverbare fil, kan du gøre det uden at bekymre dig om at påvirke den daglige drift af dit operativsystem.

Men husk at med fjernelse af gaming_spy.dll,du sletter en ret vigtig AVAST-komponent, der bruges til at beskytte spil-sessioner, for at blive afbrudt af sikkerhedskontrol.

Sådan ordnes nedbrud forårsaget af gaming_spy.dll

Sletning af kun gaming_spy.dll-filen er ikke en levedygtig reparationsstrategi, da det overordnede program (AVAST) sandsynligvis vil regenerere DLL-filen ved næste systemstart, og crash-fejlen vil opstå igen. Den eneste acceptable måde at håndtere synderen på er at fjerne den overordnede ansøgning.

Når du har gjort dette, nedbrud forårsaget af gaming_spy.dll vil ikke længere forekomme, men dit system er ikke længere beskyttet af tredjeparts avast AV. Hvis du forstår konsekvenserne, og du vil fortsætte med afinstallationen af ​​den overordnede applikation, skal du gå ned til næste afsnit nedenfor.

Sådan fjernes gaming_spy.dll

Hvis du har udført alle ovenstående verifikationer for at sikre dig, at du ikke har at gøre med en virusinfektion, og du stadig vil slette gaming_spy.dll sammen med den overordnede applikation, vil disse trin nedenfor guide dig gennem hele processen.

Flere Windows 10-brugere, der også kæmpede med dette problem, har bekræftet, at det uventede programnedbrud, der peger mod gaming_spy.dll-filen, er stoppet, når de fulgte instruktionerne nedenfor:

  1. Trykke Windows-tast + R at åbne en Løb dialog boks. Skriv derefter 'Appwiz.cpl' og tryk på Gå ind at åbne op for Programmer og funktioner vindue.
  2. Når du formår at komme ind i Programmer og funktioner vindue, rul ned gennem listen over installerede applikationer, og find Avast Antivirus-appen.
  3. Når du ser det, skal du højreklikke på det og vælge Afinstaller fra den nyligt viste kontekstmenu. Tryk på ved den næste prompt Ja for at afslutte afinstallationen af ​​tredjeparts sikkerhedssuite.
  4. Når afinstallationen er afsluttet, skal du genstarte computeren og vente på, at den næste start er afsluttet. Under den næste opstartssekvens vil den indbyggede sikkerhedssuite (Windows Defender) sparke ind og blive standardsikkerhedsbeskyttelsesværktøjet (indtil du installerer en AV fra tredjepart igen).

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found