Fix: Skiftnøgle fungerer ikke

Skift-tasten er en ændringstast, der findes på dit tastatur, hvis hovedfunktion er at bruge store bogstaver og hjælpe med at vælge forskellige objekter i filudforskeren eller på skrivebordet. Skift-taster bruges også med kombinationen af ​​andre taster (Ctrl, Esc, Alt) til at udføre andre funktioner såsom fremhævning, opgavestyring osv.

Der er nogle tilfælde, hvor din computers skiftnøgle ikke fungerer. Enten holder det op med at arbejde helt, eller så fungerer det mellemliggende. Der er flere grunde til, at dette kan ske; enten er de klæbende taster aktiveret, eller så er dit tastatur ikke korrekt knyttet til computeren.

Løsning 1: Sticky Keys

Sticky keys er en tilgængelighedsfunktion i Windows-operativsystemet til at hjælpe brugere med fysiske handicap. Det serialiseres tastetryk i stedet for at trykke på en tast ad gangen. Dette giver brugeren mulighed for at trykke og slippe en ændringstast, såsom Ctrl, Alt, Shift eller Windows-tasten. Hvis du trykker på Skift-tasten 5 gange, vises en genvej for at aktivere Sticky Keys.

For det meste fungerer Shift-tasten derfor ikke korrekt på mange tastaturer. Vi kan prøve at deaktivere klæbrig nøgler og se, om dette gør tricket.

  1. Tryk på Windows + S, skriv 'Indstillinger ' i dialogboksen, og åbn applikationen.
  2. Vælg 'Let adgangFra listen over tilgængelige indstillinger.

  1. Vælg 'Tastatur' ved hjælp af den venstre navigationsrude til venstre på skærmen. Sørg nu for, at 'Sticky Keys' er deaktiveret. Skift knappen, hvis den ikke er det.

  1. Overvej at genstarte din computer. Kontroller nu, om du let trykker på Skift-tasterne.

Bemærk: Et tip foreslår at trykke på shift-tasten under hele opstartsprocessen.

Løsning 2: Sørg for, at tastaturet er tilsluttet korrekt

Hvis klæbrig nøgler ikke er aktiveret, skal du sørge for, at dit tastatur er tilsluttet korrekt. Hvis du bruger en pc, skal du sørge for, at USB-forbindelsen er korrekt isat. Desuden skal du også sørge for, at forbindelsen til porten på bundkortet er tilsluttet korrekt.

Hvis du ejer en bærbar computer, skal du sørge for, at der ikke er rester af støv inde i tastaturet. Du kan nemt finde ud af, hvordan du renser dit tastatur i henhold til din model på internettet. Hvis der ikke er støv, skal du overveje at åbne tastaturet ovenfra og sørge for, at der ikke er løse skruer, og at alle tilslutninger er tilsluttet korrekt.

Løsning 3: Opdatering af tastaturdrivere

Hvis begge ovenstående løsninger ikke fungerer, kan vi prøve at opdatere tastaturdriverne og se om der er noget problem. Dine chauffører er den vigtigste drivkraft bag enhver type hardware. Hvis de er korrupte eller ikke opdateres, kan de forårsage et problem i din ende.

  1. Tryk på Windows + R, skriv “devmgmt.msc”I dialogboksen, og tryk på Enter.
  2. Når du er i enhedsadministratoren, skal du klikke på ‘Tastaturer'Underoverskrift og vælg'Opdater driver’.

  1. Du kan enten downloade driverne ved hjælp af producentens websted og installere dem manuelt ved hjælp af en manuel opdatering, eller du kan prøve at opdatere dem ved hjælp af automatisk opdatering. Efter opdatering af driverne, skal du genstarte din computer og se om problemet er løst.

Løsning 4: Tilslut et andet tastatur

Prøv at tilslutte et andet tastatur ved hjælp af en USB-tilslutning, og test Shift-tasten i det. Hvis det fungerer korrekt, betyder det, at der ikke er et problem med softwarekonfiguration på din computer. Du skal kontrollere indstillingerne for tastaturets inputsprog i tilfælde af.

Hvis et andet tastatur fungerer, og dit ikke fungerer, skal du tjekke om der er hardwareproblemer på dit tastatur, og hvis det er noget, skal du få dem repareret af en god tekniker.

Bemærk: Du kan prøve at starte din computer i sikker tilstand og se, om problemet fortsætter der. Hvis det gør det, betyder det, at der er noget software på din computer, der forårsager problemet.