Fix: Kritisk fejl fra Mozilla Firefox

Mange brugere oplever fejlmeddelelsen "Kritisk fejl", når de surfer på nettet i Mozilla Firefox. Dette er faktisk en falsk besked og bruges af kriminelle til at narre brugere til at indsætte deres personlige oplysninger i forskellige former. Denne type meddelelse svarer til 'Microsoft Edge Critical error' og 'Internet Explorer Critical error'.

Brugere omdirigeres for det meste til siden 'Kritisk fejl' i Mozilla Firefox, efter at adware har infiltreret deres computer, eller de har besøgt det inficerede websted. I denne fejl bliver brugerne bedt om at indtaste et brugernavn og en adgangskode. Da brugerne ikke har sådan noget, tyder de normalt på at ringe til det gratisnummer, der findes under meddelelsen.

Hvad forårsager Mozilla Firefox kritisk fejl?

Som nævnt før sker denne fejlmeddelelse normalt enten hvis du er inficeret, eller hvis du besøger et falsk / inficeret websted. Årsagerne i detaljer er:

  • Adware er installeret på din computer. Dette installeres i sidelinjen, når du installerer gratis software.
  • Du besøger en inficeret websted. Du kan blive omdirigeret her ved et uheld eller gennem pop op-vinduer.
  • Du er smittet af en virus eller malware på din computer.

Inden vi går videre til at løse problemet, skal du sikre dig, at du er logget ind som administrator og har sikkerhedskopieret dine data sikkert.

Løsning 1: Fjernelse af Adware manuelt

Adware henvises til den type software, der bruges til at præsentere uønskede reklamer på din computer. Disse reklamer kan være i enhver form; enten på computeren normalt eller i browsere. Du kan let registrere adware på din computer ved at bemærke software, som du ikke bruger, og som kommer fra ubekræftede udgivere. Her vil forsøge at fjerne den dårlige software.

  1. Tryk på Windows + R, skriv “appwiz.cpl”I dialogboksen, og tryk på Enter.
  2. Når du er i applikationsadministratoren, skal du rulle gennem alle poster og finde adware. Højreklik på den, og vælg Afinstaller. Adware skal være poster som:

Babylon Toolbar

Babylon Chrome-værktøjslinje

Søg Beskyt efter kondukt

Webkage 3.00

Dybest set søger du efter software, der ikke har gyldige udgivere. Det vil eksistere med tilfældige navne og vil være poster, du ikke har installeret villigt eller ved ikke om. Adware ændrer konstant deres navne på grund af at blive jaget af andre platformskæmper. Du kan nemt google de softwareposter, som du finder mistænkelige for at bekræfte deres ægthed.

  1. Efter afinstallation af softwaren skal du genstarte computeren og kontrollere, om fejlen er løst.

Hvis Firefox ikke er rettet stadig, kan du også afinstallere det helt herfra og efter download af en ny version skal du installere det. Dette fjerner eventuelle dårlige konfigurationer, som softwaren muligvis har indstillet i browseren.

Løsning 2: Scanning af din computer

Hvis du ikke kan finde adware, eller hvis der ikke er nogen, kan du scanne din computer grundigt og se, om der er vira eller malware til stede. Da der er flere vira / adware, som er svære at opdage, kan du gennemgå en række scanningstrin for at sikre, at fejlen ikke dukker op igen. Bare sørg for, at dine data er sikkerhedskopieret sikkert og dig lade være med indtast enhver form for personlige oplysninger eller adgangskoder.

Her er en liste over, hvad du skal gøre.

  1. Løb AdwCleaner og scanning af din computer.

AdwCleaner er et Malwarebytes-projekt, der sigter mod at fjerne skjult adware fra din computer. Du kan navigere til det officielle AdwCleaner-websted og downloade pakken.

  1. Løb Malwarebytes og scanning af din computer.

Malwarebytes selv er en af ​​de førende tredjeparts antivirussoftware på internettet. Det vurderes til hurtigt at finde skjulte trusler og fjerne dem med det samme uden besvær. Du kan downloade pakken og køre den fra Malwarebytes officielle websteder.

  1. Løb Hitman Pro og scanning af din computer.

Hitman Pro er en anden malware-detektor, der scanner din computer for infektioner. Infektioner inkluderer alt, hvad der gengiver ydeevnen på din computer og gør sig selv pop i uønskede områder. Mozilla Firefox Critical Error falder inden for denne kategori. Du kan downloade og køre pakken fra Hitman Pro's officielle hjemmeside.

  1. Clearing alle cookies og irrelevant udvidelser fra din computer, så ingen rester efterlades.

Rydning af alle cookies og udvidelser fra alle dine browsere er et andet skridt at tage for at sikre, at der ikke er rester af adware / virus på din computer. Du kan tjekke løsning 4 fra vores artikel Firefox Keeps Crashing for at rydde alle cache- og browserdata.

Når du udfører alle trin, er der en meget lille chance for, at malware / adware stadig vil være til stede på din computer. Hvis det stadig gør det, og du stadig modtager Mozilla Firefox Critical Error, henvises til den næste løsning.

Du kan finde en detaljeret implementering af kørsel af al softwaren ved at læse en lignende artikel: Sådan fjernes falsk teknisk support fra din computer?

Løsning 3: Geninstallation af Windows

Hvis du læser denne løsning, betyder det, at du ikke kunne fjerne adware / malware fra din computer med succes. Hvis al ovenstående antivirussoftware ikke desinficerer din computer, er det bedst at geninstallere Windows.

Når du geninstallerer Windows, slettes alle eksisterende program- og systemfiler. Dette betyder, at malware / adware også fjernes. Sørg for, at du kun sikkerhedskopier vigtige data som du ved ikke er inficeret. Ellers bliver det nyinstallerede Windows beskadiget igen, når data overføres tilbage. Du kan tjekke vores artikel om, hvordan du installerer Windows 10.