Fix: Excel fundet ulæseligt indhold

Flere brugere rapporterer, at deres Excel-program fortsætter med at generere følgende fejlmeddelelse, når de prøver at åbne et regneark: 'Excel fundet ulæseligt indhold'. Nogle berørte brugere rapporterer, at problemet kun opstår med et bestemt dokument, mens andre hævder, at problemet opstår med hvert dokument, som de forsøger at åbne med Excel.

Hvad forårsager fejlen 'Excel fundet ulæseligt indhold'?

Vi undersøgte dette særlige problem ved at se på forskellige brugerrapporter og de reparationsstrategier, som nogle berørte brugere har implementeret med succes for at løse problemet. Baseret på det, vi samlet, er der flere almindelige synder, der vides at udløse dette særlige problem:

 • Excel mangler administratorrettigheder - Som det viser sig, kan denne særlige fejl opstå, hvis brugerkontoen ikke har administrative rettigheder, når du åbner Excel. Flere berørte brugere har formået at løse problemet ved at tvinge excel til at åbne med administratorrettigheder, før de prøver at åbne XLS-filen.
 • Filen opfattes som skrivebeskyttet - Der er en gammel, uopklaret Office-fejl, der engang får Word- og Excel-filer til at blive set som skrivebeskyttede. Dette kan ende med at udløse denne særlige fejlmeddelelse. I dette tilfælde er løsningen simpelthen at flytte filen til en anden mappe for at opdatere tilladelserne.
 • Filen skal 'desinficeres' - Der er tilfælde, hvor Excel ødelægger .XLS-filen på en sådan måde, at den enten bliver ubrugelig, eller det vil udløse en fejlmeddelelse, hver gang brugeren forsøger at åbne den. En populær løsning i dette særlige scenario er at konvertere det til et andet format - enten direkte fra Excel eller ved at bruge en anden tredjeparts Office-suite som OpenOffice.
 • Visual Basic-komponent mangler - Dette særlige problem kan også forekomme, hvis Visual Basic-komponenten mangler i din Office-installation. At tvinge Ofice-installationen til at installere Visual Basic-komponenten har løst problemet for mange berørte brugere.
 • Excel-cache er fuld - Som det viser sig, støder du muligvis også på dette særlige problem, hvis Excels cache bliver fuld og ikke kan gemme filen til det sidst åbnede dokument. I dette tilfælde er løsningen simpelthen at lukke alle filer og derefter åbne Excel igen.
 • Filen er blokeret - Hvis du har downloadet excel-filen fra internettet eller har modtaget den via e-mail, kan dit operativsystem muligvis have blokeret den af ​​sikkerhedsmæssige årsager. Hvis dette scenarie er anvendeligt, kan du løse problemet ved at fjerne blokeringen af ​​filen.
 • Systemet understøtter ikke hardwareacceleration - På systemer med lav specifikation rapporteres dette specifikke problem ofte, hvis systemet ikke kan allokere nok ressourcer til at understøtte hardwareacceleration. I dette tilfælde skal sfix få adgang til avancerede Excel-indstillinger og deaktivere hardwareacceleration.

Hvis du kæmper for at løse den samme fejlmeddelelse, giver denne artikel dig flere fejlfindingstrin. Nedenfor finder du flere potentielle reparationsstrategier, som brugere, der prøver at løse det samme problem, har brugt med succes.

Hvis du vil være så effektiv som muligt, skal du følge metoderne i den rækkefølge, de præsenteres - de er sorteret efter effektivitet og vanskeligheder.

Metode 1: Åbning af Excel med administratorrettigheder

En hurtig løsning, der kan omgå problemet, er at åbne Excel som administrator først og først derefter åbne den Excel-fil, der udløser'Excel fundet ulæseligt indhold' fejl. Oftest rapporteres dette at forekomme på computere, hvor den aktive brugerkonto ikke har administratoradgang.

Her er en hurtig guide til at sikre, at Excel har administratorrettigheder, før filen åbnes:

 1. Højreklik på Excel-startprogrammet, og vælg Kør som administrator. Når du bliver bedt om det af UAC (brugerkontokontrol) Klik på Ja at give administrative rettigheder.
 2. Enkelt gang Excel åbnes med administratorrettigheder, skal du åbne den fil, der tidligere kastede'Excel fundet ulæseligt indhold'fejl.

Hvis du stadig ser den samme fejlmeddelelse, selv når Excel åbnes med administratorrettigheder, skal du gå ned til den næste metode nedenfor.

Metode 2: Flytning af filen til en anden mappe

Selvom der ikke er nogen officiel forklaring på, hvorfor denne løsning er effektiv, har mange brugere rapporteret, at hej med succes løser problemet ved bare at flytte Excel-filen fra en mappe til en anden.

Hvis du er på udkig efter en hurtig løsning, skal du blot klippe og indsætte den fil, der udløser 'Excel fundet ulæseligt indhold' fejl på et andet sted, og se om problemet er løst.

Hvis denne løsning ikke løser problemet, eller hvis du leder efter en permanent løsning, skal du gå ned til de næste metoder nedenfor.

Metode 3: Gemme filen som webside

En populær løsning, som mange berørte brugere har rapporteret som en "tilfredsstillende" opløsning til'Excel fundet ulæseligt indhold' fejl er at gemme filen som en webside og derefter åbne .html-filen i Excel og gemme filen tilbage til en .xls format.

Selvom dette ikke behandler kilden til problemet, er det en hurtig løsning, hvis du ikke har tid til at bruge fejlfinding på problemet grundigt. Her er hvad du har brug for for at omgå fejlmeddelelsen ved at gemme filen som webside:

 1. Åbn den side, der viser fejlen, og klik Ja ved fejlmeddelelsen. Gå derefter til Fil, vælge Gem somog klik på gennemse. Indtast derefter et navn på filen (næste fo Filnavn) og vælg Hjemmeside (.htm, html.) fra rullemenuen associeres med Gem som type. Så slå Gemme at konvertere filen til en .html-fil.
 2. Åbn Excel, og gå til Fil> Åbn og gennemse den fil, du tidligere har konverteret til HTML-filformatet, og vælg Åben.
 3. Når HTML-filen er åbnet i Excel, skal du gå til Fil> Gem> Gem som og gem filen som Excel 97-2003 (.xls).

  Når filen er konverteret til XLS, skal du ikke længere støde på problemet.

Men hvis du stadig ser'Excel fundet ulæseligt indhold'fejl, når du prøver at åbne filen, gå ned til næste metode nedenfor.

Metode 4: Installation af Visual Basic-komponenten (Office 2010/2013)

Som det viser sig, kan denne særlige fejl opstå, hvis Visual Basic-komponenten mangler i din Office 2010 / Office 2013 installation. Flere brugere, der har stødt på problemet med hver .xlsm-fil, som de forsøgte at åbne, har rapporteret, at problemet blev løst, efter at de tvang Visual Basic-komponenten til at installere på deres computer.

Bemærk: Nogle berørte brugere har rapporteret, at dette særlige problem var effektivt, selvom de allerede havde Visual Basic-komponent installeret. Når du vælger at køre VBA fra din computer (som vist nedenfor), foretager installationsprogrammet en ændring af din kontorinstallation (som muligvis løser problemet automatisk)

Her er en hurtig guide til at tvinge Microsoft Office-installationen til at tilføje Visual Basic-komponenten:

 1. Trykke Windows-tast + R for at åbne en dialogboks Kør. Skriv derefter “appwiz.cpl”Og tryk på Gå ind at åbne op for Programmer og funktioner menu.
 2. Inde i Programmer og funktioner vindue, rul ned gennem listen over applikationer og find din Microsoft Office-installation (Microsoft Office Office 2010 / Microsoft Office 2013).
 3. Når du har fundet det Kontor installation, skal du højreklikke på den og klikke på Lave om.
 4. Når du ankommer til vinduet Microsoft Office Setup, skal du vælge Tilføj eller fjern funktioner, og klik derefter på Blive ved at gå videre.
 5. Rul gennem listen over tilføjelser, der kan installeres på Microsoft Office, og udvid rullemenuen, der er knyttet til Office-delte funktioner. Højreklik derefter på Visual Basic til applikationer og vælg Kør fra denne computer.
 6. Hit Blive ved, følg derefter vejledningen på skærmen for at fuldføre Microsoft-opgradering. Når processen er afsluttet, skal du genstarte din computer og se, om problemet er løst ved næste opstart.

Hvis du stadig støder på 'Excel fundet ulæseligt indhold'fejl, når du prøver at åbne en Excel-fil, skal du gå ned til den næste metode nedenfor.

Metode 5: Lukning af alle filer og genåbning af Excel

Flere brugere har rapporteret, at for dem opstår fejlen kun, når de har mere end en Excel-fil åben på samme tid. Selvom der ikke er nogen officiel forklaring på, hvorfor dette sker, har berørte brugere opdaget, at problemet er relateret til en slags cache, der, når det er fuldt, ikke er i stand til at behandle flere dokumenter.

Heldigvis har nogle brugere formået at finde en løsning til, hvornår dette sker.

Når du bliver bedt om det af'Excel fundet ulæseligt indhold',klik Ingen ved prompten, og fortsæt derefter med at lukke alle Excel-filer, som du lige har åbnet. Åbn derefter filerne igen hver for sig, og du vil ikke længere støde på fejlmeddelelsen.

Bemærk: Denne løsning blev bekræftet til at være effektiv med Microsoft Office 2010 og Microsoft Office 2013.

Desværre rapporterer de mest berørte brugere, at rettelsen er den eneste midlertidige, og fejlmeddelelsen vil sandsynligvis vende tilbage ved næste opstart.

Hvis du stadig støder på fejlmeddelelsen, eller du leder efter en permanent løsning, skal du gå ned til næste metode nedenfor.

Metode 6: Brug af Apache OpenOffice til at gemme filen til Excel 97/2000-format

Nogle brugere, som vi kæmper for at løse det samme problem, har rapporteret, at de endelig var i stand til at omgå problemet ved hjælp af Apache OpenOffice til at åbne Excel-filen og konvertere den til et ældre format (Excel 97/2000). Baseret på flere brugerindlæg fjerner dette fejlen og giver dig mulighed for at åbne excel-filen uden'Excel fundet ulæseligt indhold'fejl.

Her er en hurtig guide til brug af Apache Open Office til at konvertere Excel-filen til et ældre format:

 1. Besøg dette link her, vælg Windows (EXE), dit valgte sprog, og vælg derefter den nyeste version, der er tilgængelig i den sidste rullemenu. Klik derefter på Download den fulde installation for at starte download.
 2. Når downloadingen er afsluttet, skal du åbne den eksekverbare installation og følge vejledningen på skærmen for at installere hjælpeprogrammet på dit system.

  Bemærk: Hvis du vil fremskynde installationsprocessen, skal du vælge Brugerdefineret opsætning skriv og deaktiver evert-modul undtagen OpenOffice Calc.

 3. Når installationen er afsluttet, skal du genstarte din computer, hvis du bliver bedt om det.
 4. Ved næste opstart skal du højreklikke på excel-filen, der tidligere udløste fejlen, og vælge Åbn med>OpenOffice Calc.

 5. Du bliver muligvis bedt om at konfigurere OpenOffice, hvis det er første gang du åbner et program fra pakken. Hvis dette sker, skal du indtaste de nødvendige legitimationsoplysninger og trykke på Afslut.
 6. På tekstimportskærmen skal du forlade standardværdierne og klikke Okay for at importere påkrævet tekst.
 7. Når arket er åbnet inde i OpenOffice Calc, skal du gå til Fil> Gem som.
 8. Fra Gem som menuen, skal du indtaste et filnavn til filen og derefter indstille Gem som type til Microsoft Excel 97/2000 / XP og ramte Gemme knap.
 9. Luk OpenOffice, naviger derefter til placeringen af ​​den nyligt gemte fil, og åbn den med Excel. Du skal ikke længere støde på'Excel fundet ulæseligt indhold'fejl.

Hvis du stadig støder på den samme fejlmeddelelse, skal du gå ned til næste metode nedenfor.

Metode 7: Sørg for, at filen ikke er blokeret

Som nogle brugere har rapporteret, kan denne særlige fejlmeddelelse også forekomme, hvis den fil, du prøver at åbne, er blokeret. Det meste af tiden rapporteres dette at ske med Excel-filer, der er downloadet eller modtaget via e-mail.

Bemærk: Med Office 2007 kan du muligvis opleve, at Excel-filer med flere ark vil blive blokeret tilfældigt. Dette er en velkendt fejl, der er blevet behandlet med nyere builds.

Her er en hurtig guide til at fjerne blokering af en Excel-fil:

 1. Brug File Explorer til at navigere til filens placering.
 2. Højreklik på excel-filen, og vælg Ejendomme.

 3. Inde i Ejendomme skærmbillede gå til Generel fanen og klik på afkrydsningsfeltet, der er knyttet til Fjern blokering. Så slå ansøge for at gemme ændringerne.
 4. Åbn filen igen i Excel og se om du stadig ser filen'Excel fundet ulæseligt indhold'fejl.

Hvis det samme problem stadig opstår, skal du gå ned til næste metode nedenfor.

Metode 8: Deaktivering af hardwareacceleration

Som det viser sig, kan dette særlige problem også opstå, hvis ressourcerne på din computer ikke er tilstrækkelige til at understøtte hardwareacceleration. Heldigvis kan du løse dette problem (hvis dette scenarie gælder) ved at få adgang til de avancerede Microsoft Excel-indstillinger og deaktivere Hardware grafikacceleration.

Dette kan gøre dit Excel-program lidt mindre lydhør, men mange brugere, der har stødt på dette problem på lavspecifikke computere, har rapporteret, at dette tillod dem at fjerne problemet helt.

Sådan deaktiveres hardwareacceleration på Microsoft Office:

Bemærk: Vejledningen nedenfor kan følges i enhver Microsoft Excel-version.

 1. Åbn Microsoft Excel, gå til File, og klik derefter på Muligheder.
 2. Inde i Excel-indstillinger menu, skal du vælge Fremskreden fanen fra menuen til venstre.
 3. Inde i Fremskreden fanen, rul ned til Skærm sektion og afkryds det felt, der er knyttet til Deaktiver hardwaregrafikacceleration.
 4. Hit Okay for at gemme ændringerne, genstart derefter Excel for at tvinge ændringerne til at træde i kraft.
 5. Når Excel er startet igen, skal du åbne den fil, der tidligere udløste'Excel fundet ulæseligt indhold'fejl, og se om problemet er løst.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found