Fix: 0x00000124 STOP-fejl med blå skærm

Stopfejlen “0x00000124”Adskiller sig fra andre blå skærme med dødsfald, fordi det stammer fra et hardwareproblem. Denne stoptilstand giver små detaljer om, hvor fejlen har sin oprindelse, så vi er nødt til at nærme os dette problem fra en ukendt hardwarekilde.

Løsningerne på denne fejl er ret ligetil. Vi er nødt til at sikre, at alle hardwarekomponenterne på din computer fungerer perfekt inklusive din RAM, harddisk og andre drivere på din computer. Vi kører først hjælpeprogrammer på dine hardwarekomponenter og ser, om vi kan finde uoverensstemmelser. Hvis ikke, kontrollerer vi hvert hardwaremodul manuelt.

Løsning 1: Deaktiver overclocking

Meget moderne hardware gør det i dag muligt for brugeren at overklokke deres GPU / CPU for forbedret ydelse på deres maskine. Overclocking får din computer til at fungere korte udbrud af høj beregning inden du vender tilbage til normal hastighed, hvor den afkøles igen. Hver gang processorenheden udfører høj beregning, stiger dens temperatur tilsvarende. Overclocking opstår igen, når processorenheden er kølet nok af.

Fejlkoden "0x00000124" opstår også, fordi din computer er overclocked. Ved overclocking skal du huske på flere parametre, herunder spænding, tempereret og kølelegeme osv. Hvis disse ikke er korrekt konfigureret, kan dette medføre, at din computer går ned og beder om fejlmeddelelsen. Deaktiver alle mulige overclocking og prøv at starte computeren med standardkonfigurationer.

Løsning 2: Kontrol af RAM for dårlige sektorer ved hjælp af memtest86

Som nævnt før svarer denne fejlkode til en hardwarefejl på din computer. Hardwaren inkluderer også dit hukommelsesmodul (RAM). Først og fremmest skal du kontrollere, om RAM'en er korrekt indsat inde i slotten. Du hører en 'klik'-lyd, når du indsætter den. Sørg også for, at hvis du bruger mere end et modul, skal du indsætte dem i den rigtige plads (i nogle er det 1 og 3, hvis du har 2 osv.)

Desuden kan du også køre en hukommelsesdiagnosticeringskontrol på dine hukommelsesmoduler. Disse vil opdage enhver uoverensstemmelse ved at kontrollere for flere runder i opstartsfasen af ​​din computer. Selvom vi kan bruge Windows-hukommelsesdiagnostik, som er indbygget i Windows, memtest86 er kendt for at være mere effektiv til at fange fejl.

 1. Naviger til memtest86 officielle hjemmeside og download modulet.

 1. Når modulet er downloadet, skal du køre det og vælg et bootbart USB-drev indsat i din computer. Bemærk, at installation af memtest86 på et USB-drev sletter alt indhold fra det og opretter det til et bootbart drev.

 1. Efter oprettelse af det startbare drev, genstart computeren og start fra dette drev. Du kan trykke på F4 eller F5 osv. I henhold til dit system for at vælge boot-sekvensen. Når testen er afsluttet, kender du eventuelle fejl og kan fortsætte med at rette dem.

Løsning 3: Kontrollerer din harddisk for korruption

Hvis din RAM viser sig at være ved godt helbred, fortsætter vi og begynder at kontrollere din harddisk for korruption. Det er helt normalt i computerverdenen at få din harddisk ødelagt af dårlige sektorer.

Vi starter først i gendannelsesmiljøet og prøver derefter at udføre kommandoen chkdsk ved hjælp af kommandoprompten der er til stede. Dette er i situationer, hvor du ikke kan starte normalt på din computer. Hvis du kan, skal du blot starte en forhøjet kommandoprompt og udføre kommandoen nedenfor.

 1. Start din computer, og tryk på F4 eller F5 for at starte avancerede bootindstillinger. Nøglen kan være anderledes for forskellige computere. Når avancerede opstartsindstillinger er lanceret, skal du navigere gennem menuen og klikke på “Sikker tilstand med kommandoprompt”.

 1. Når du er i kommandoprompten, skal du udføre følgende kommando. Hvis du har Windows installeret i et andet bibliotek, kan du erstatte “C” med navnet på drevet.
chkdsk C: / r / x chkdsk C: / f

 1. Her vil du blive informeret om eventuelle uoverensstemmelser på din harddisk. Hvis de findes, kan du prøve at rette dem ved hjælp af det samme værktøj. Desuden udfør også kommandoen “sfc / scannow”. Dette scanner alle dine systemfiler og kontrollerer, om der er dårlige filer til stede.

Løsning 4: Aktivering af indstillingen 'Deaktiver håndhævelse af driversignatur'

Windows har en funktion 'Driver Signature Enforcement', der gør det muligt for operativsystemet at kontrollere alle drivere, om de er kompatible med dit nuværende system og hardware. Hvis der finder uoverensstemmelser, tvinger det føreren til at lukke ned og dermed forårsage den blå skærm under diskussion.

Vi kan prøve at deaktivere funktionen fra de avancerede bootindstillinger, som vi tidligere har fået adgang til, og se om dette gør tricket. Denne funktion forhindrer dig også undertiden i at installere ældre drivere til din hardware, selvom de nyeste er brudt.

Løsning 5: Ændring af min / maks. Processortilstand

Indstillingerne for minimums- og maksimumprocessortilstande kan forårsage stopkoden “0x00000124”. Windows har en integreret strømbesparelsesprotokol, som minimerer brugen af ​​din processor for at spare energi og forlænge batteriets levetid. Selvom dette kan være et pluspunkt for de fleste mennesker, kan det påvirke computerens ydeevne og endda forårsage en fejl i nogle tilfælde. Vi vil ændre indstillingerne og se, om de gør tricket i at løse problemet i vores tilfælde.

 1. Åbn søgefeltet på din Windows og skriv “strøm”I dialogboksen, og åbn resultatet“ magtindstillinger ”fra resultatet.

 1. Klik på “Skift planindstillinger”Foran den strømplan, du bruger, og klik derefter på“Skift avancerede strømindstillinger”.

 1. Nu vises et lille vindue, der består af forskellige avancerede indstillinger, som du kan ændre. Naviger gennem dem og find “Processorens strømstyring”. Fra underoverskrifterne skal du vælge “Minimum processortilstand”. Skift værdien til 10.

 1. Udvid nu kategorien “Maksimal processortilstand”Og skift indstillingen til 69.
 2. Gem ændringer og afslut. Genstart din computer og se om den blå skærm stadig forekommer.

Løsning 6: Kontrol af processor og kølelegeme

Indtil nu har vi brugt hjælpeprogrammer til kontrol af eventuelle fejl i vores hardware. Hvis disse ikke giver noget resultat, og du stadig har problemer med den blå skærm, skal vi begynde at kontrollere hardwaren individuelt for at bestemme problemet og forsøge at rette dem.

Den første ting du skal bruge er din processor (CPU). Der var adskillige rapporter fra brugere om, at dårlige / beskadigede processorer forårsagede den blå skærm igen og igen. Hvordan skal du kontrollere din processor? Hvis du har din computer under garanti, skal du tage den til servicecentret. Hvis ikke, kan du enten prøve at teste processoren på en anden computer eller tage den til en ekspert.

Sørg også for, at din processor køles ordentligt uden problemer. Manglen på termisk pasta kan medføre, at processorer tempereret svæver og forårsager fejlmeddelelsen.

Løsning 7: Kontrol af kabler og andre komponenter

Hvis alle ovenstående metoder ikke viser lovende resultater, kan du gå videre og begynde at inspicere din hardware og kabler en efter en. Sørg for, at alle kabler er tilsluttet korrekt til hele modulet.

Efter kontrol af kablerne, mere om strømforsyningen, og sørg for, at den udsender en jævn forsyning til alle computerens komponenter. Dernæst skal du kontrollere din RAM og harddisk fysisk. Det er altid bedre at slutte dem til et andet system og se, om de fungerer der.

Ud over ovenstående løsninger kan du også prøve:

 • Installation af seneste opdateringer fra Windows. Disse opdateringer indeholder potentielle fejlrettelser til dit system.
 • Kontrollere problematiskprogrammer eller software på din computer. Undgå at bruge problemer, der 'forbedrer' din computers ydeevne og hjælper med hukommelsesstyring. Deaktiver også al din antivirussoftware midlertidigt.
 • Installer en ren version af Windows på dit operativsystem. Sørg for, at du sikkerhedskopierer dine data på forhånd.