Fix: Windows Host-proces RunDLL32 er stoppet med at fungere

Tilfældige fejlkoder, der normalt ikke fortæller meget om, hvad eller hvem der forårsagede, er den værste slags, fordi du aldrig ved, hvilken af ​​dine handlinger der forårsagede fejlen, og hvilken handling der skal foretages for at forhindre, at fejlen sker.

Fejlen "Windows Host-processen (Rundll32) er stoppet med at fungere" er ganske generisk, men er et par velkendte årsager til dette problem, og nogle af dem lyder endda underligt ved første øjekast. Følg resten af ​​artiklen for at finde ud af, hvordan du løser dette problem.

Løsning 1: Weird kontrolpanel Tweak

Denne første løsning på problemet er sandsynligvis den mærkeligste, og det ser ud til, at hele fejlen simpelthen er en fejl relateret til, hvordan ikoner og miniaturebilleder vises. Der er masser af mennesker på Internettet, der hævder, at de har prøvet alle mulige løsninger, de var i stand til at finde online, men intet hjalp andet end denne lille tweak. Denne metode er nyttig, hvis du modtager fejlkoden, når du åbner mapper, der indeholder billeder eller videoer.

 1. Åbn Kontrolpanel ved at søge efter det i Start-menuen.
 2. Skift indstillingen Vis efter i Kontrolpanel til Store ikoner, og find afsnittet Indstillinger for File Explorer.

 1. Klik på den, og naviger til fanen Vis i det vindue, der åbnes. Den første mulighed under afsnittet Filer og mapper under Avancerede indstillinger skal være "Vis altid ikoner, aldrig miniaturer". Kontroller det, hvis det ikke er markeret, og anvend ændringerne.
 2. Genstart din pc, og kontroller, om fejlen vises igen.

Løsning 2: Fjern visse ikoner fra systembakken

Nogle brugere hævder, at det tog dem flere måneders research og prøvede forskellige metoder, før de implementerede denne enkle løsning, der løste problemet med det samme. Denne metode er meget vellykket, hvis der for nylig er tilføjet nye ikoner til systembakken. Det ser ud til, at understøttelsen af ​​disse ikoner mangler, og det får denne fejl til at vises.

 1. Se nederst til højre på skærmen lige på systembakken, hvor uret normalt er placeret.

 1. Hold musen over ikonerne, der er lige der, eller som vises, når du klikker på fejlen, som også findes i systembakken.
 2. Prøv at finde ikonet, der viser følgende meddelelse: “Vis eller fjern blokerede startprogrammer”.

 1. Der vises et pop op-vindue, der beder om din tilladelse til at fortsætte, så sørg for at give det ved at klikke på ja eller fortsæt.
 2. Se gennem hver linje for at se, om du genkender nogen poster, som du muligvis for nylig har føjet til dine systemprogrammer eller hardware. Nogle brugere hævder, at årsagen til deres problem var NVIDIA-ikonet.
 3. Der er et flueben ud for det element, så sørg for at fjerne det af hver enkelt, du for nylig har tilføjet.
 4. Tryk på anvend-knappen, og gør det, når det beder dig om at genstarte dit system. Kontroller, om fejlen holder op med at dukke op fra nu af.

Løsning 3: Geninstaller visse programmer, der vides at forårsage dette problem

Nogle tredjepartsprogrammer og applikationer er velkendte for at forårsage denne fejl efter et stykke tid fra installationen, og brugere har rapporteret, at geninstallation af disse programmer har hjulpet dem med at slippe af med den irriterende fejl. Nogle af programmerne inkluderer:

Nero værktøjer og applikationer

QuickSet

Realtek lyddriver

Sound Blaster

Adobe Speed ​​Launcher

Adobe ARM

Følg instruktionerne nedenfor for at afinstallere og geninstallere disse værktøjer korrekt:

 1. Først og fremmest skal du sørge for at være logget ind med en administratorkonto, da du ikke kan slette programmer ved hjælp af nogen anden konto.
 2. Sikkerhedskopier de data, du vil gemme, fordi sletning af disse programmer fjerner dem.
 3. Klik på Start-menuen og åbn Kontrolpanel ved at søge efter det. Alternativt kan du klikke på tandhjulsikonet for at åbne indstillingerne, hvis du bruger Windows 10.

 1. I Kontrolpanel skal du vælge at se som: Kategori øverst til højre og klikke på Afinstaller et program under afsnittet Programmer.
 2. Hvis du bruger appen Indstillinger, skal du klikke på Apps straks åbne en liste over alle installerede programmer på din pc.
 3. Find det værktøj, du vil afinstallere i Kontrolpanel eller Indstillinger, og klik på Afinstaller.
 4. Dens afinstallationsguide skal åbnes med to muligheder: Reparer og fjern. Vælg Fjern, og klik på Næste for at afinstallere programmet.

 1. Der vises en meddelelse, der spørger "Vil du fjerne InsertNameHere til Windows fuldstændigt?" Vælg Ja.
 2. Klik på Udfør, når den afinstallerede afslutter processen, og genstart computeren for at se, om der stadig vises fejl.

Løsning 4: Opdater grafikkortdriveren

Nogle brugere gik online og hævdede, at en fil kaldet "nvd3dum.dll" forårsagede nedbruddet, efter at de havde undersøgt logfilerne på deres computere. Denne fil er tæt knyttet til NVIDIA-grafikkortdriveren, og du bør bestemt overveje denne løsning, hvis du ejer et NVIDIA-grafikkort.

Følg det trin, der præsenteres nedenfor.

 1. Klik på Start, og skriv Kør. Vælg Kør. En dialogboks Kør vises.
 2. Skriv "devmgmt.msc" i dialogboksen Kør, og klik på OK-knappen. Dette er for at åbne vinduet Enhedshåndtering.

 1. Find din grafikkortdriver ved at tjekke under afsnittet Displayadaptere. Klik på pilen til venstre for dette afsnit for at se listen over drivere til skærmadapter.
 2. Højreklik på adapteren på dit grafikkort, og vælg indstillingen Opdater driver i genvejsmenuen. Hvis du bruger et integreret grafikkort, vil der sandsynligvis kun være et element på listen. Hvis du bruger et eksternt grafikkort, kan du kun opdatere dette.

 1. Klik på Søg automatisk efter opdateret driversoftware. Derefter søger Windows og installerer den nye driver til dig.
 2. Genstart din pc, så ændringen træder i kraft.

Bemærk: Du kan også besøge producentens side, der oprettede dit grafikkort og downloade den nyeste driver fra deres side. De yder normalt hjælp, når det kommer til at vælge den rigtige driver til dit system.

Hvis der ikke er nogen nye versioner af din grafikkortdriver, kan du altid vælge at rulle den tilbage ved at vælge den respektive mulighed i menuen og følge instruktionerne på skærmen.