Sådan analyseres DUMP (DMP) filer på Windows 8 og 10

En BSOD (Blue Screen of Death) er navnet på den blå skærm, der vises, når en computer, der kører på en version af Windows-operativsystemet, går ned og lukker brat. Årsagen til en BSOD beskrives af selve den blå skærm, men da den blå skærm kun er synlig i et par sekunder, før computeren enten lukker helt ned eller genstarter, analyserer hele BSOD lige da, og der er umuligt.

Heldigvis skaber det dog, når en korrekt konfigureret Windows-computer går ned og viser en BSOD, en dumpfil (.dmp), der indeholder oplysningerne om BSOD. .Dmp-filer, som Windows opretter, er dog på computersprog og skal konverteres til et menneskeligt forståeligt format, før de kan analyseres. WinDBG (Vindedows DeBuGger) er et softwareprogram, der er oprettet af Microsoft, og som er i stand til at indlæse og præsentere .dmp-filer, som Windows-computere opretter, når de BSOD til brugerne til analyse. Dog for at bruge WinDBG til analyse af BSOD'er bliver du nødt til at indstille den korrekt, og det er præcis, hvad denne guide er her for at lære dig at gøre.

Trin 1: Sørg for, at du har den rigtige version af .NET Framework

For at arbejde som det skal, WinDBG kræver ingen anden end version 4.5.2 fra Microsoft .NET Framework. Hvis du har en anden version af .NET Framework installeret på den computer, du vil analysere .dmp-filer på, skal du downloade .NET Framework 4.5.2 fra her og installer den, inden du går videre til download, installation og opsætning WinDBG.

Hold nede for at kontrollere, hvilken version af .NET Framework du har Windows-nøgle og Tryk på R. Skriv i dialogboksen Kør

% windir% \ Microsoft.NET \ Framework \

Du vil se mappen med versionen. Hvis det viser en mappe med "4.0.etc", har du sandsynligvis allerede 4.5-versionen af ​​.NET Framework.

Trin 2: Download og installation af WinDBG

Klik på her for at begynde at downloade WinDBG

En gang WinDBG installationsprogrammet (en fil med navnet sdksetup.exe som standard) er downloadet, naviger til og dobbeltklik på den for at starte den.

Angiv en brugerdefineret installationsplacering til WinDBG eller brug blot den forudkonfigurerede standardinstallationsplacering.

Accepter WinDBG licensaftale.

På den Vælg de funktioner, du vil installere skærm, skal du kun vælge Fejlfindingsværktøjer til Windows funktion og klik på Installere for at starte installationen.

Vent på WinDBG og den valgte funktion, der skal downloades og installeres på din computer.

Trin 3: Tilknytning af .dmp-filer til WinDBG

For at du skal kunne læse og analysere .dmp-filer, din computer opretter, skal du først knytte .dmp-filer til WinDBG. For at gøre det skal du:

Hvis du bruger Windows 8 eller nyere, skal du højreklikke på Start-menu at åbne WinX-menu og klik på Kommandoprompt (administrator). Hvis du bruger en ældre version af Windows, skal du åbne Start-menu, søge efter "cmd”, Højreklik på det navngivne søgeresultat cmd og klik på Kør som administrator. Dette vil starte en forhøjet Kommandoprompt.

Skriv følgende i forhøjet Kommandoprompt og tryk på Gå ind:

cd c: \ Program Files (x86) \ Windows Kits \ 8.1 \ Debuggers \ x64

Bemærk: Hvis installationsstedet for din forekomst af WinDBG er anderledes, skal du udskifte alt foran cd i kommandolinjen ovenfor med den faktiske installationsplacering for WinDBG i dit tilfælde.

Skriv derefter følgende i forhøjet Kommandoprompt og tryk på Gå ind:

windbg.exe -IA

Hvis alt gik godt, en ny WinDBG vindue, der indeholder en dialogboks, der bekræfter tilknytningen af ​​din computers .dmp-filer med WinDBG vises. Hvis en sådan bekræftelsesboks vises, kan du gå videre og lukke begge WinDBG og den forhøjede Kommandoprompt.

Trin 4: Konfiguration af symbolstien til WinDBG

For at læse binærfiler i en .dmp-fil, WinDBG bruger symboler, som den skal have ved hånden, når du har brug for det til at læse og analysere en .dmp-fil. Symbolstien er det bibliotek på din computer, hvor WinDBG gemmer alle de downloadede symboler. Mens du er fri til at omdanne ethvert sted på din computers harddisk til symbolstien til din installation af WinDBG, dette er en yderst vigtig og skrøbelig fase, hvorfor det anbefales, at du blot bruger standardplaceringen (den samme som brugt i denne vejledning). Sådan konfigurerer du symbolstien til WinDBG:

Start en ny WinDBG vindue ved at åbne Start-menu og klikke på Alle programmer >Windows-sæt >Fejlfindingsværktøjer til x64 >WinDBG (x64).

Hvornår WinDBG starter, skal du klikke på Fil >Symbolfilsti.

Skriv følgende i Symbolsøgningssti og klik på Okay:

SRV * C: \ SymCache * // msdl.microsoft.com/download/symbols

Dette vil instruere WinDBG for at oprette en ny mappe med navnet SymCache i Lokal disk C og download nye symboler og gem dem i denne mappe. Du kan erstatte C: \ SymCache i teksten ovenfor med ethvert bibliotek, du vælger, hvor du vil have WinDBG gemme dets symboler.

Klik på Fil > Gem WorkSpace. Dette gemmer den nye symbolsti, du har konfigureret.

Tæt WinDBG ved at klikke på Fil >Afslut.

Trin 5: Test din WinDBG-installation

Når du har downloadet, installeret og korrekt opsætning WinDBG, alt hvad der er tilbage for dig at gøre er at tage din installation af WinDBG ud for et spin og se om det fungerer som det skal. For at teste din installation af WinDBG, du skal:

Hent denne .ZIP-fil.

Uddrag den downloadede .ZIP-fil til en ny mappe, og dobbeltklik på .dmp-filen blandt dens indhold for at instruere WinDBG for at begynde at læse og vise den.

En ny forekomst af WinDBG åbnes automatisk, og du vil se tekst, der vises i arbejdsområdet. Dette er den første .dmp-fil, der WinDBG analyserer på dit system, så det kan tage en betydelig tid som WinDBG downloader symboler og gemmer dem på den symbolsti, du konfigurerede, da den oversætter .dmp-filen, der bruges til at teste den. Næste gang du bruger WinDBG at analysere en .dmp-fil, det tager ikke så lang tid, som det tager med denne.

Hvornår WinDBG er analyseret og oversat test .dmp-filen, vil output se sådan ud:

Den sandsynligvis forårsaget af linjen angiver, hvad der udløste BSOD.

Opfølgning: MachineOwner

Teksten i slutningen med fed skrift vises så snart en .dmp-fil er blevet læst og analyseret fuldstændigt. Når denne tekst vises, vil .dmp-filen være blevet læst fuldstændigt, du ved, at din installation af WinDBG fungerer, og du kan gå videre til at analysere så mange andre .dmp-filer, som du vil. Du kan nu afslutte WinDBG ved at klikke på Fil >Afslut.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found