Fix: Printerkø slettes ikke

Printerkø er en liste, hvor alle dokumenter, der afventes til udskrivning, gemmes midlertidigt. Den består af job til printeren. Når printeren udskriver et dokument, fjerner det det fra listen, og det næste i linjen sendes til udskrivning.

Der er mange tilfælde, hvor dokumenter sidder fast i udskrivningskøen, hvilket forhindrer andre dokumenter i at blive udskrevet. Der er mange forskellige grunde til, at din printerkø sidder fast og ikke slettes. Undertiden vises jobbet som 'afventende', mens intet foregår, eller nogle gange sidder køen bare fast som den er.

Hvad får printerkøen til at sidde fast?

Som nævnt før er der flere forskellige grunde til, at din printerkø kan sidde fast og gå i en tilstand, der ikke reagerer. Nogle af grundene er, men ikke begrænset til:

 • Printerproblemer: Din printer er muligvis i en fejltilstand med lavt blæk, eller sider er den primære årsag. Printerkøen ser ud til at sidde fast her og underholder ikke yderligere dokumenter, før den slettes.
 • Printer Spooler: Spooler er softwaren, der forbereder og administrerer alle dine dokumenter. Den vedligeholder selve listen over udskrivbare dokumenter og videresender dem til printeren. Det kan være i en fejltilstand eller måske ikke konfigureret korrekt.
 • Printertjenester: Printertjenesterne kører muligvis ikke korrekt, eller deres kørselsstatus kan blive afbrudt af en anden tredjepartsapplikation.

Inden vi dykker lige ind i løsningerne, skal du sørge for at have en gyldig internetforbindelse mellem printeren og din computer. Din printer skal også fungere korrekt uden nogen som helst fejl.

De nævnte løsninger hjælper med at rydde din printerkø, men den kan sidde fast igen, hvis din printer ikke er konfigureret korrekt.

Metode 1: Genstart og rydning af Print Spooler

Print Spooler er softwarekomponenten, der administrerer alle dine printerjob. Den har en liste, der indeholder alle de dokumenter, der sendes til udskrivning. Det viser endda den aktuelle status for hvert job ved at hente oplysninger fra printeren. I de fleste tilfælde løses problemet ved at genstarte og rydde Print Spooler.

Der er to måder, hvorpå du kan genstarte og rydde din printerspooler. Du kan prøve den manuelle, inden du går videre til automatikken.

Genstart af Spooler manuelt

Her lukker vi først spoolertjenesten og derefter forsøger at slette alle de job, der findes i spoolermappen. Sørg for, at du er logget ind som administrator på din computer.

 1. Trykke Windows + R for at starte applikationen Kør. Skriv “tjenester.msc”I dialogboksen, og tryk på Enter.
 2. Find tjenesten “Print Spooler”Findes på listen over tjenester. Dobbeltklik på den for at åbne dens egenskaber. Klik på “Hold op”-Knappen findes under systemstatus og tryk på“Okay”For at gemme ændringer.
 1. Da vi har deaktiveret tjenesten, kan vi nu fokusere på at slette printerfiler. Tryk på Windows + R, og skriv følgende sti i dialogboksen, og tryk på Enter for at navigere til den.
% windir% \ System32 \ spool \ PRINTERS

Tilladelse kan være nødvendig for at få adgang til følgende mappe. Hvis du bliver bedt om det, skal du trykke på Fortsæt.

 1. Når du er i mappen, skal du slette alle filerne i mappen PRINTERS og lukke vinduet.
 1. Nu naviger tilbage til tjenesterne og start tjenesten Når du har startet tjenesten, skal du prøve at udskrive dine dokumenter og se, om dette løser problemet.

Genstart af Spooler automatisk (.bat-fil)

Hvis rydning og genstart af spoolertjenesten løste problemet for dig, og du mener, at du skal udføre denne handling mere end én gang, kan du downloade den batchfil, der er linket nedenfor. Dette stopper automatisk spoolertjenesten, sletter udskriftskøen og starter spoolertjenesten igen. Sørg for, at du er logget ind som administrator for at udføre denne handling.

 1. Download flagermusfilen fra linket, og gem den på et tilgængeligt sted.
 2. Højreklik nu på det, og vælg Kør som administrator. Batchfilen udføres i baggrunden, og din spooler genstartes automatisk.

Bemærk: Du kan også dræbe spoolertjenesten, hvis den normale metode ikke fungerer for dig. Naviger til processerne i din task manager, og afslut tjenesten 'spoolsv.exe'. Tryk på Windows + R, skriv 'spoolsv.exe' i dialogboksen, og tryk på Enter. Prøv nu at udskrive igen.

Du skal muligvis også skifte visning af 'skjulte emner' fra File Explorer-indstillinger for at se indholdet af spoolermappen.

Løsning 2: Sluk for din printer

Der er flere tilfælde, hvor printerens spooler ikke ryddes med succes, fordi printeren er i en fejltilstand. Dette er et meget almindeligt scenarie og løses normalt med strømcykling af din printer. Power cycling er en handling, der lukker en enhed helt ned, så alle dens midlertidige konfigurationer slettes. Dette hjælper med at få en enhed ud af en fejltilstand.

 1. Sluk for din printer korrekt ved hjælp af tænd / sluk-knappen. Når printeren er slukket, skal du vente et par minutter.
 2. Tag ud strøm og forbindelse kablet fra printeren. Lad det sidde inaktiv i ca. 10 minutter.
 1. Sæt alt i igen, og tilslut printeren til computeren igen. Kontroller, om dette løste problemet.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found