Hvad står 'GPOY' for?

Hjem/Lære/ Hvad står 'GPOY' for?

Hvad står 'GPOY' for?

Af Habiba Rehman 8. september 2018 3 minutter læst

'Gratuitous Picture Of Yourself' mest almindeligt kendt på internettet som 'GPOY'. Dette akronym kan bruges på internetfora, når du uploader et billede af dig selv eller noget, der repræsenterer dig eller dit liv perfekt. Dette kan gøres ved at tilføje billeder eller GIF'er og tilføje billedtekster under dem ved blot at skrive 'GPOY'.

Ordet 'Gratuitous' refererer her til at være taknemmelig. Så ethvert billede, der definerer, hvad dit liv er lige nu. Eller for et billede, der viser, hvor glad og tilfreds du er, kan du bruge ordet 'GPOY' under billedteksten. At lade folk vide, at dette er dig, og dette billede eller video definerer dig. Og det behøver ikke altid at være et lykkeligt billede. Ethvert billede, der viser din nuværende følelse eller mentale tilstand, uanset om du er trist eller glad, kan bruges med 'GPOY' som emne.

Dette specifikke akronym kan bruges til at fortælle folk, at dette er mig, og sådan er jeg lige nu.

Hvor bruges det?

Akronymet 'GPOY' ses for det meste brugt på Tumblr, som er et af de mange øverste mediefora for sociale netværk og den allerførste, der starter GPOY-trenden.

Hvordan startede det?

Oprindeligt og afaik (så vidt jeg ved) startede det, da Tumblr havde et stort antal brugere, der kun var kvinder. Dette blev lidt af en tendens til at uploade billeder af dig selv og skrive 'GPOY' på dem. Tendensen med at bruge dine egne billeder til at klikke på dine egne billeder i en bestemt stilling eller vinkel var en tendens startet af et socialt netværkswebsted kaldet 'MySpace'. Og efterhånden flyttede det til andre fora og er nu blevet en 'ting' især blandt den unge generation.

Tumblr og 'GPOY'

Det var Tumblr, der startede hash-tag-processen og gav sine brugere masser af muligheder. Du kan hash-tagge dit billede, dine billeder eller videoer, der stort set ikke havde noget formål overhovedet. Akronymet 'GPOY' lader brugerne bruge deres sociale rum ved at uploade billeder, der bare viste, hvad de var eller følte. Disse billeder var ikke profilbilleder, men blot et sæt billeder på din profil, der repræsenterede dit humør, dine følelser og følelser.

Siden Tumblr i sine begyndelsesperioder havde et stort publikum af kvinder, der regelmæssigt brugte denne platform. Brug af 'GPOY' her som billedtekst giver mere mening nu.

Eksempel

Lad os se på nogle eksempler på, hvordan du kan bruge 'GPOY' i dine pubic-indlæg.

Du er lige færdiguddannet fra college efter endelig at have klaret stress og deadlines. Hvad ville du føle i dette øjeblik, og hvordan ville du udtrykke det? Du kan bruge et billede af enten dig selv, der smiler, eller en GIF, der viser dit niveau af spænding og lægger det op på sociale medieforum og billedtekst, 'GPOY'. Nu er billedet en repræsentation af dine følelser, som med succes er blevet overført til seerne på din liste.

Det er nøjagtigt, hvordan brugere på Tumblr begyndte at bruge 'GPOY'.

Der er et antal eksempler på sådanne indlæg, som du kan se gennem tagget 'GPOY' på Tumblr. Dette hjælper dig med at forstå, hvordan folk bruger præcist, og hvorfor folk bruger det.

Hvad der interesserer mig mere er, at folk ikke kun bruger billeder af sig selv til at vise en 'GPOY', men bruger GIF'er og videoer og andre citater, der tydeligt kan vise deres følelser og følelser gennem dette ene billede. Dette giver andre brugere en række at vælge imellem, en række 'GPOY' -indlæg, der kan hjælpe dem med at få ideer til, hvordan de kan gøre deres indlæg interessante og anderledes.

Følger brugerne betydningen af ​​'GPOY', når de poster?

For de fleste brugere, ja. Men der er mennesker, der bruger 'GPOY' ikke bogstaveligt i betydningen, men noget, som de gerne vil være. For eksempel, hvis der er nogen, der for nylig mistede nogen og er super trist. De kunne og ville sende et billede, der ville vise deres følelse af, at de ønsker mere end at være glade igen. Så billedet viser muligvis, at det er, hvad de føler i øjeblikket, men faktisk er det en tilstand, som de ønsker at være i, i fremtiden eller så hurtigt som muligt.

Flere eksempler

Tilsvarende kan et andet eksempel på dette være, at en studerende, der har arbejdet så hårdt hele dagen ved gentagelse i et år, ville lægge et billede eller en GIF af en sovende baby. Dette kunne vise, at de 'vil' være denne stressfri en dag og også være i stand til at sove i fred som denne yndige baby på billedet.

'GPOY' kan være et meget kraftigt akronym, der kan give folk modet til at vise det, de virkelig er, uden at bekymre sig om at blive accepteret af de sociale godkendelsesnormer, der er besluttet af ukendte mennesker. Så du kan også bruge 'GPOY' til at vise, hvordan du har det lige nu, eller hvordan du vil have det i morgen eller et år senere.