Sådan rettes kommandoen 'Add-apt-repository' ikke fundet

Nogle mennesker, der bruger Debian, Ubuntu eller Ubuntu-baserede distributioner som Linux Mint, får fejlen 'add-apt-repository ikke fundet'Mens du prøver at tilføje et PPA (Personal Package Archive) eller et andet arkivlink til deres apt-kilder. Denne fejl skyldes normalt, at "add-repository" -pakken ikke er installeret på deres systemer.

For at komme i gang skal vi se på, hvad der faktisk er en add-repository-pakke i Ubuntu.

Hvad er APT og add-repository-pakken i Ubuntu?

Nå, APT eller Aptitude er en pakkehåndterer udviklet til Debian, og det er pakkehåndteringen, der bruges i Ubuntu og andre Debian-baserede distributioner. Linux Mint bruger også Aptitude-pakkehåndteringen, fordi den er baseret på Ubuntu. En pakkehåndtering i Linux-distributioner er en software, der bruges til at håndtere alle de pakker, du installerer på din computer, hvilket gør det til en lettere tilgang at håndtere al den software, der er installeret på dit system, og ikke ødelægge dem.

Da Ubuntu er baseret på Debian, har den også add-repository-pakken, der giver dig mulighed for at tilføje et repository eller en PPA fra din terminal. Denne pakke eller software giver dig mulighed for nemt at tilføje en PPA lige fra din terminal uden at skulle ændre systemfilerne selv, dvs. du behøver ikke manuelt at redigere kilderne til apt og tilføje arkiver manuelt.

Hvad forårsager fejlmeddelelsen “add-apt-repository-command not found”?

Som vi har nævnt tidligere, skyldes denne fejl hovedsageligt, fordi du mangler pakken kaldet add-repository på dine Ubuntu- eller Linux Mint-systemer. Du kan finde en mere detaljeret forklaring nedenfor:

 • Manglende add-repository-pakke: Hvad kommandoen add-apt-repository gør, er at den automatiserer processen med at tilføje et repository til din sources.list i Debian-baserede operativsystemer. Hvis du ikke bruger denne kommando, skal du falde tilbage til den gamle måde at redigere din apt sources.list fra terminalen og tilføje dit lager der. Derfor er det et ret nyttigt værktøj, der er udviklet til kun ét formål, dvs. at tilføje dine nødvendige opbevaringssteder og installere software fra dem.

Lad os sige, hvis du normalt vil tilføje en PPA til dit Ubuntu-system, er kommandoen, du vil bruge,:

sudo add-apt-repository ppa: nameofppa

Men når du ikke har denne pakke installeret på dit system. Du får følgende output:

kommandoen add-apt-repository ikke fundet

Installation af add-repository-pakken

Løsningen her er virkelig enkel. Alt hvad du skal gøre er at installere pakken kaldet "add-repository" i dit Ubuntu- eller Linux Mint-system. Sådan gør du:

 1. Åbn en Terminal.
 2. Indtast derefter følgende kommandoer:
  sudo apt update && sudo apt-upgrade sudo apt install add-repository Eller sudo apt update && sudo apt-upgrade sudo apt-get install add-repository
 3. Hvis du får fejlen, der “add-repository-pakke ikke fundet”, Så har du muligvis forældede spejle på dit system, og du skal først rette dem.
 4. Den bedste måde at gøre det på Ubuntu (versioner over 12.04) er at køre følgende kommando fra terminalen:
  sudo software-egenskaber-gtk
 5. Et vindue med softwareindstillinger og kilder åbnes. Der skal du ændre placeringen af ​​downloadserveren, som findes på Software fane (første fane), og vælg den bedste server.
 6. For at gøre det skal du klikke på Hentfra rullemenuen og vælg “Andet”.
 7. Derefter skal du klikke på “Vælg den bedste server”. Nu tager Ubuntu noget tid at vælge det bedste og opdaterede spejl til dig. Derefter kan du afslutte softwaren.
 8. Der er du, dine spejle burde have været rettet ved at gøre det.
 9. Endelig skal du køre ovenstående kommandoer igen og forhåbentlig vil du være i stand til at installere "add-repository" -pakken.
 10. Når den er installeret, får du ikke længere fejlen "tilføjelseslagerkommando ikke fundet".