Hvad er en MOBI-fil, og hvordan man åbner den?

Mange brugere skal have set MOBI-filer med filtypenavnet .mobi på deres enheder. Dette filformat bruges til digitale e-bøger og findes oftest i ældre filer. For det meste finder brugerne disse filer i deres Kindle-enheder. Brugere, der ikke er opmærksomme på eBook-filformatet, vil være usikre på deres format og dets mekanik. I denne artikel vil vi diskutere MOBI-filen, og hvordan du kan åbne den på din enhed.

Hvad er en MOBI-fil?

MOBI-filen er et format til e-bøger, der oprindeligt bruges af Mobipocket-læser. Det understøttes nu også af flere forskellige eBook-læsere. Den har en .mobi-udvidelse, og den kan indeholde DRM-copyrightbeskyttelse for at forhindre uautoriseret visning og kopiering. Dette er et forældet format, der kun kan findes på de ældre e-bøger. Dette format blev afbrudt i januar 2011. De nuværende Kindle-formater er dog baseret på MOBI.

Selvom dette format ikke genereres længere, kan de fleste af Kindle-enhederne stadig åbne MOBI-filer. En bruger skal bare sende deres MOBI-filer til deres Kindle-enheder via e-mail eller USB-overførsel. Men hvis du ikke har en Kindle-enhed og forsøger at åbne MOBI-filer på en anden enhed, kan du kontrollere nedenstående eksempler på åbning af MOBI-filer.

Åbning af MOBI-fil i Windows

De fleste af de almindelige eBook-formater kan åbnes i standardapplikationer som browsere og tekstbehandlere. Der er dog nogle formater som MOBI og andre, der kræver et specifikt program for at køre. De kan ikke åbnes, selv i et populært program som Acrobat Reader. Brugere skal downloade programmet, hvorigennem de kan åbne MOBI-filerne. Følg nedenstående trin for at åbne MOBI-filerne i Windows:

  1. Åben din browser og Hent Mobipocket Reader-softwaren. Installere programmet ved at følge de nødvendige installationstrin.
  2. Efter installationen ændrer alle MOBI-filer automatisk deres ikon. Dobbeltklik på nogen af MOBI filer til åben det.
  3. Nu kan du nemt se enhver MOBI-fil i Mobipocket Reader.

Åbning af MOBI-fil i Android

I dag bruges telefoner ganske ofte til at læse e-bøger snarere end andre enheder. Det er let at bruge og en bærbar enhed til adgang til e-bøger når som helst og hvor som helst. Nogle af de bedste eBook-applikationer har muligvis ikke mulighed for at læse MOBI-filer. Der er dog få eBook-læsere, der kan åbne MOBI-filerne på Android. Vi vil vise dig trinene gennem eReader Prestigio-applikationen.

  1. Gå til Google Play Butik på din telefon og download eReader Prestigio Ansøgning.
  2. Åbn eReader Prestigio applikation og tryk på menu ikon. Vælg Filer på listen.
  3. Du kan søge efter hver type fil på din telefon eller bare trykke på SD kort mulighed for at gå direkte til filen. Når du først har fundet filen tryk på på det til åben.
  4. Dette åbner MOBI-filen i Android-telefonen. Din bog vises også på hylden som vist nedenfor.
Mærker MOBI