Fix: Windows 10 sidder fast ved nulstilling af denne pc

Dette problem opstår, når brugere forsøger at nulstille deres pc via en mulighed, der findes i appen Indstillinger. Denne funktion er især nyttig, når din pc oplever alvorlige problemer, da denne mulighed giver dig mulighed for at nulstille dit system fuldstændigt. Skærmen "Nulstilling af din pc" sidder dog fast på en bestemt procentdel (såsom 8%, 33% eller endda 99%), og processen slutter simpelthen ikke.

Problemet kan vise sig at være midlertidigt, og det kan slutte efter et par timer, men det kan også sidde fast for evigt, hvilket betyder at du bliver nødt til at løse dette på en eller anden måde. Der er en hel del metoder, der har hjulpet Windows 10-brugere gennem årene, så sørg for at gøre alt for at gøre fremskridt færdig og nulstille din pc med succes.

Løsning 1: Lad skærmen køre et par timer

Det ser ud til, at fremskridtet faktisk er ret langsomt i nogle tilfælde, og nogle brugere har rapporteret, at det at lade processen køre i et par timer faktisk hjalp, og deres pc blev nulstillet. Det bedste du kan gøre er at køre indstillingen Nulstil denne pc og lade den være natten over.

Hvis processen er færdig, løses problemet, selvom det ser ud til at sidde fast på en bestemt procentdel. Hvis processen stadig sidder fast på den samme procentdel, skal du fortsætte med nedenstående løsninger.

Løsning 2: Start med et bootbart USB- eller DVD-drev

Denne metode viste sig at være effektiv af flere brugere, der foreslog, at den fungerede for dem uden problemer. Processen kan dog virke ret lang, hvis du ikke har et bootbart USB- eller DVD-drev med Windows-installation på. Du kan oprette det ganske let ved at følge nedenstående trin:

Brug af Media Creation Tool:

Du kan bruge Media Creation Tool til at oprette et USB-bootbart drev på ingen tid, der starter på en enhed ved hjælp af UEFI.

 1. Download Media Creation Tool fra Microsofts officielle websted. Dobbeltklik på filen MediaCreationTool.exe, som du lige har downloadet filen for at starte værktøjet. Tryk på Accepter.
 2. Vælg Opret installationsmedie (USB-flashdrev, DVD eller ISO-fil) til en anden pc-indstilling fra det første skærmbillede, der vises fra værktøjet.

 1. Sprog, arkitektur og udgave af det bootbare drev vælges ud fra din computerkonfiguration, men du kan rydde Brug de anbefalede indstillinger til denne pc-indstilling for at vælge de relevante indstillinger, hvis den computer, du vil bruge USB til har forskellige indstillinger.
 2. Klik på Næste, og klik på indstillingen USB-flashdrev, når du bliver bedt om at vælge mellem USB eller DVD.

 1. Klik på Næste, og vælg det flytbare drev fra listen, der viser lagerenhederne, der er tilsluttet din computer.
 2. Klik på Næste, og Media Creation Tool fortsætter med at downloade de filer, der er nødvendige for at installere Windows 10, og det fortsætter med at oprette det startbare medie, som skal fungere på de fleste enheder, der bruger ældre BIOS såvel som på de nyere, der bruger UEFI.

Når du er færdig med at oprette en bootbar USB, kan du fortsætte med at starte din computer med den. Årsagen til, at vi valgte en bootbar USB over DVD, er, at processen er lidt lettere, og du behøver ikke gå igennem besværet med at købe en dobbeltlags-DVD.

 1. Tænd din computer og indsæt en bootbar Windows 10 DVD eller et USB-drev, som du lige har oprettet, hvis du fulgte ovenstående trin
 2. Det behøver ikke at være en original installation af Windows med licensnøglen, da du ikke har brug for det for at aktivere din version af Windows, kun for at få adgang til bestemte indstillinger.
 3. Start fra det drev, du lige har indsat ved at genstarte computeren efter indsættelse, og følg instruktionerne.
 4. Windows-installationsvinduer skal åbnes, hvor du bliver bedt om at indtaste sprog-, tid- og datoindstillinger.

 1. Vælg indstillingen Reparer din computer i bunden efter du er gået videre.
 2. Avancerede startindstillinger åbnes på ingen tid.

Opstartsreparation

Når du har fået adgang til Avancerede startindstillinger, kan du nu frit navigere til indstillingen Startup-indstillinger ved at følge instruktionerne nedenfor.

 1. Klik på indstillingen Fejlfinding lige under knappen Fortsæt.
 2. Du vil kunne se tre forskellige muligheder: Opdater din pc, nulstil din pc og avancerede muligheder. Klik på Avancerede indstillinger.

 1. Under skærmen Avancerede indstillinger skal du klikke på Startup Repair, som starter værktøjet med det samme.

 1. Følg instruktionerne på skærmen for at fortsætte med opstartsreparationen. Når værktøjet er færdigt, skal du genstarte din computer og kontrollere, om indstillingen Nulstil denne pc fungerer.

Kommandoprompt

Derudover har brugere rapporteret, at følgende kommandopromptkommandoer, der er udført inden for de avancerede opstartsindstillinger, hjalp med at løse problemet, så sørg også for at prøve dette.

Startup-indstillingsmulighed ved at følge instruktionerne nedenfor.

 1. Klik på indstillingen Fejlfinding lige under knappen Fortsæt.
 2. Du vil kunne se tre forskellige muligheder: Opdater din pc, nulstil din pc og avancerede muligheder. Klik på Avancerede indstillinger.

 1. Klik på kommandoprompt under skærmen Avancerede indstillinger. Indtast følgende kommandoer i kommandopromptvinduerne, og sørg for at klikke på Enter, når du har indtastet hver enkelt:

bootrec / fixmbr

bootrec / fixboot

bootrec / scanos

bootrec / genopbygningbcd

Bemærk: Hvis din computer ikke er i stand til at starte fra dit USB- eller DVD-startdrev, skal du muligvis tilpasse dine bootindstillinger for at deaktivere visse sikkerhedsfunktioner, der forhindrer din pc i at starte fra noget andet end drevet med Windows installeret på det. Hvis dette problem opstår for dig, skal du følge instruktionerne nedenfor for at løse det.

 1. Tænd for computeren, og tryk straks på F10-tasten gentagne gange, ca. en gang hvert sekund, indtil Computer Setup Utility åbnes.
 2. Brug højre piletast til at vælge menuen Sikkerhed, brug pil ned for at vælge Secure Boot Configuration, og tryk på Enter.

 1. Før du kan bruge denne menu, vises en advarsel. Tryk på F10 for at fortsætte til menuen Secure Boot Configuration.
 2. Menuen Konfiguration af sikker boot åbnes.
 3. Brug pil ned-tasten til at vælge Sikker start, og brug højre pil-tast til at ændre indstillingen til Deaktiver.
 4. Brug pil ned for at vælge Legacy Support, og brug derefter højre pil for at ændre indstillingen til Enable.
 5. Tryk på F10 for at acceptere ændringerne.
 6. Brug venstre piletast til at vælge menuen Filer, brug pil ned til at vælge Gem ændringer og afslut, og tryk derefter på Enter for at vælge Ja.
 7. Computer Setup Utility lukker, og computeren genstartes. Når computeren er genstartet, skal du bruge tænd / sluk-knappen til at slukke for computeren.

Hvis du ikke er sikker på, hvordan du starter fra din DVD eller USB, skal du vide, hvilken mulighed du skal vælge, når startmenuen åbnes. Det spørger dig fra hvilken enhed du vil starte din computer. Følg instruktionerne nedenfor for nemt at starte fra din DVD eller USB.

 1. Tryk på tænd / sluk-knappen for at tænde computeren. Så snart computeren starter, vises en meddelelse om, at opstartstilstanden er ændret.
 2. Indtast den firecifrede kode, der vises i meddelelsen, og tryk derefter på Enter for at bekræfte ændringen.

BEMÆRK:

Intet tekstfelt vises for koden. Dette er forventet adfærd. Når du skriver tallene, logges koden uden et tekstfelt.

 1. Tryk på tænd / sluk-knappen for at slukke for computeren, vent et par sekunder, tænd derefter computeren, og tryk straks på Escape-tasten gentagne gange, ca. en gang hvert sekund, indtil menuen Startup åbnes.
 2. Tryk på F9 for at åbne Boot Menu.
 3. Brug pil ned-tasten til at vælge SATA-enheden under ATAPI CD / DVD-drevoverskriften, og tryk derefter på Enter for at vælge CD / DVD-drevet som boot-enhed. Hvis du vil starte fra USB, skal du vælge navnet på din USB som enheden.

 1. Computeren starter Windows 10.
 2. Indsæt den bootbare cd eller dvd i cd / dvd-drevet. Indsæt USB-startdrevet, hvis du valgte det i de foregående trin.
 3. Tryk på tænd / sluk-knappen for at slukke for computeren, og vent ca. 5 sekunder.
 4. Tryk på tænd / sluk-knappen igen for at tænde computeren.
 5. Computeren starter fra CD, DVD eller USB.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found