Hvad står MHM for

Hjem/Lære/ Hvad står MHM for

Hvad står MHM for

Af Habiba Rehman 1. februar 2019 3 minutter læst

MHM bruges på plads til et 'ja'. Det ligner mere den lyd, vi afgiver, når vi i stedet skal sige ja. Det bruges overalt på internettet og endda når der sendes sms'er. Folk bruger også akronymet 'mhm' i tale i stedet for at sige et ja mundtligt.

Sådan bruges 'Mhm' i samtale

Mhm, er et perfekt alternativ til ordet ja. Så når du bliver stillet et spørgsmål, der kræver et 'ja' som svar, kan du altid bruge akronymet 'mhm' i stedet. Du kan ikke nøjagtigt sige, at mhm er et akronym, fordi det faktisk er en 'lyd', som vi giver verbalt, når vi er enige med noget, nogen lige har sagt.

En anden populær måde, hvorpå mhm bruges i tekstbeskeder og over internettet, er som et ord, der viser, at du stadig tænker på, hvad du er blevet bedt om. For eksempel spørger nogen dig, om du vil komme til filmen. Og da du har en eksamen i morgen formiddag, ville du sandsynligvis tænke over det og svare med 'mhm', mens du analyserer mulighederne for at gå til en film. Og efter denne tekst svarer du med en 'Nah, jeg er god, I går videre'.

Dette er ikke det. Mhm ses også brugt som erstatning for ordet 'ahan'. For eksempel når nogen sagde noget til dig, som ikke har brug for et 'ja' som svar, og du ikke engang tænker på, hvad de sagde, men bare hvordan du ville sige 'ahan', kan du også bruge mhm på plads til at. Det ville give samme mening.

Sig ja eller Mhm, hvordan man beslutter

Mens du kan være forvirret over, hvor du skal bruge mhm, ja eller ahan, kan du altid erstatte ordene, som du vil. I det virkelige liv ville den måde, folk opfattede dit svar på 'mhm' normalt være som et ja. Men når du sender en sms eller bruger internettet til en samtale, finder du muligvis behovet for at være klar over, hvad dit svar betød.

For eksempel var svaret, som læseren forventede, et ja, men du sagde mhm, da du stadig tænkte på, hvad de sagde. Du kan altid sende en anden tekst, der siger 'vent' eller en anden sætning, der fortæller din ven i den modtagende ende, at du tænker og har brug for tid til at svare. Disse er sandsynligvis venner, du ikke er meget tæt på, og at sende en mhm alene ville få dem til at misforstå dit svar.

Mens derimod nære venner vil forstå dit svar, selvom det er en simpel 'mhm'. En sådan form for samtaler kræver ikke mere forklaring fra din ende.

Og så er der de samtaler, der skal være endnu mere direkte. Ligesom i et formelt miljø. For eksempel på et kontor eller hos en chef kan du ikke bruge internetslangen 'mhm', for det første vil chefen fortolke det på den forkerte måde, og for det andet giver det et meget dårligt og uprofessionelt indtryk. For at holde det direkte og simpelt i et formelt miljø skal du bruge ordet 'ja' i stedet for at bruge en erstatning.

Kapitaliser MHM eller skriv det med små bogstaver?

Da akronymer og andre internetjargoner oftest bruges i meget afslappede omgivelser, som for et socialt netværkswebsted eller i en vennekreds. Tegnsætning af sådanne ord betyder slet ikke noget. Du kan enten skrive ordet mhm i store bogstaver, som MHM eller med små bogstaver som mhm, det vil ikke gøre en forskel for afsenderen eller læseren, fordi det er et uformelt ord og er en del af den uformelle internetkultur.

Eksempler på MHM

Eksempel 1

H: Lad os shoppe.

Z: mhm

H: Hvad? Eksamen er forbi, du har ferie, giv mig ikke en 'mhm' som svar.

Z: det var ikke et nej, jeg tænkte bare på, hvad der er min plan i aften.

H: Præcis, du behøver ikke tænke over det, når du hænger sammen med mig.

Z: LOL

Eksempel 2

Ven 1: Hej!

Ven 2: Hej!

Ven 1: Hvor er du?

Ven 2: Hjem, hvorfor?

Ven 1: Kan jeg komme over?

Ven 2: mhm vent, lad mig spørge mor

Ven 1: Okay

Ven 2: Hej, vi bliver sandsynligvis nødt til at tage på en familiemiddag i aften. I dag er det ikke muligt. Hvorfor kommer du ikke i morgen?

Ven 1: Jo da! Lyder godt.

Eksempel 3

Du er i samtale med en ven, der har spurgt dig, om du kan arbejde på hende med gruppeprojektet. Du har meget afventende arbejde, og du er ikke sikker på, om du kunne give din ven den tid. Så som svar sender du hende et svar med en 'mhm' i stedet for at sige 'ja; direkte. Nogle gange bruger folk ordet 'mhm' for at vise modtageren af ​​beskeden, at du måske ikke er interesseret i samtalen.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found