Hvad er forskellen mellem OTF og TTF?

Hjem/Lære/ Hvad er forskellen mellem OTF og TTF?

Hvad er forskellen mellem OTF og TTF?

Af Kevin Arrows 3. juli 2020 2 minutter læst

Alle bruger en anden slags skrifttyper i deres daglige liv for at tilføje stil til deres dokumenter. Hver skrifttype har en anden type format, der har en anden udvidelse. For det meste finder brugerne skrifttyperne i OTF- eller TTF-format. Nogle brugere undrer sig imidlertid over forskellen mellem disse to. Da begge disse skrifttypeformater ligner hinanden, er der også forskelle mellem dem. I denne artikel vil vi tale om, hvad en OTF og TTF er, og hvad er forskellen mellem dem.

Hvad er en OTF-fil?

En OTF-fil er en OpenType Format-fontfil, der udvikles i fællesskab af Adobe og Microsoft. Det er den nye standard for skrifttyper af digital type, der understøtter mere avancerede sætningsfunktioner og flere sprog. OpenType-skrifttype kan bruges på både Windows og macOS uden nogen konvertering. OTF-skrifttyper er fuldt skalerbare, hvilket betyder, at tegnene kan ændres uden at miste den originale kvalitet. Den kan indeholde enten TrueType- eller PostScript-konturer i en almindelig indpakning.

Hvad er en TTF-fil?

TTF står for TrueType Font, det er et fontformat udviklet af Apple og Microsoft i slutningen af ​​1980'erne. Formålet med at udvikle dette skrifttypeformat var simpelthen at have en skrifttype, der kan fungere på både macOS og Windows såvel som på alle de almindeligt anvendte printere. Den indeholder både skærm- og printerskrifttypedata i en enkelt komponent, hvilket gør det lettere at installere skrifttyper. Da det ser ud til at være den perfekte type skrifttypeformat, er der stadig en vis begrænsning på alle ekstraudstyr, du kan gøre med det. Den er også tilgængelig til udvikling af nye skrifttyper.

Forskellen mellem OTF og TTF?

En af de største forskelle mellem OTF og TTF er de avancerede sætningsfunktioner i OTF. På grund af dette er OTF mere tilbøjelige til at være en bedre skrifttype end TTF. Gamle programmer understøtter kun TTF og ikke OTF. TTF-skrifttyper er populære og meget lettere at lave sammenlignet med OTF. De fleste af de gratis skrifttyper, der er tilgængelige på internettet, vil være i TTF-format. Når det kommer til at vælge et af skrifttypeformaterne mellem disse to, afhænger svaret af brugen. Hvis du bruger skrifttypen hovedsageligt til mobil- eller webdesign, er TTF et bedre valg, men hvis du bruger den til at designe materialer til tryk, er OTF den, du skal vælge. For ikke-designere og de gennemsnitlige computerbrugere betyder de ekstra funktioner i OTF ikke meget. TTF-skrifttyperne bruger kvadratiske Bézier-splines, mens OTF-skrifttyperne bruger kubiske Bézier-splines.

Tags Font