Sådan fjernes hængelås eller låsikon fra filer på Windows 10

Hvis du ser et låseikon overlejret på dine filer eller mapper, betyder det, at delings- eller sikkerhedsindstillingerne er blevet manipuleret med enten af ​​dig eller en software eller når du ændrer operativsystemer og migrerer data, eller når du tilpasser HomeGroup-indstillingerne. Hængelåsikonet betyder, at filen eller mappen ikke deles med nogen. Hængelåsen vises normalt på pc'er med HomeGroups.

For at løse dette problem skal du enten tage ejerskab af den pågældende mappe eller ændre din brugers adgangsrettigheder. Du skal være administrator for at foretage denne form for ændring. Dette kan gøres ved at ændre sikkerhedsindstillingerne i mappen, så brugergruppen i det mindste kan læse fra mappen.

I denne artikel giver vi løsninger på, hvordan du fjerner låsikonet fra mapper. Du kan kun prøve en eller begge metoder, hvis den første ikke fungerer. Bemærk, at dette problem spænder fra Windows Vista helt til Windows 10.

Metode 1: Tage ejerskab

  1. Højreklik på det emne, du vil ændre, og vælg Ejendomme.
  2. I vinduerne Egenskaber skal du vælge Sikkerhed fanen og klik Fremskreden.
  3. Hvis du ikke er en del af listen over brugere eller grupper under tilladelsesposterne, skal du klikke på Tilføje. Klik på Vælg en hovedstol og skriv din brugerkonto eller gruppe i feltet, og klik Tjek navne. Hvis brugeren eller gruppen blev fundet på din computer, vil du se, at den tekst, du skrev, blev ændret til [Dit pc-navn] \ [Bruger] eller [Dit pc-navn] \ [Gruppe]. I så fald skal du trykke på OK. Hvis brugeren eller gruppen ikke blev fundet, vil du modtage et vindue med navn ikke fundet. Foretag de nødvendige rettelser, og prøv igen.
  4. Du føres tilbage til det forrige vindue med adgangstilladelsen. Tjek Fuld kontrol markere afkrydsningsfeltet nederst til Erstat alle underordnede objekttilladelsesposter med arvelige tilladelser ... og klik derefter på Okay. Hvis du modtager bekræftelsen på, at du har overtaget ejerskabet af mappen. tryk Okay at bekræfte, og det er det.

Metode 2: Ændring af tilladelser

  1. Højreklik på den fil / mappe, du vil ændre, og vælg Ejendomme.
  2. Gå til vinduet Egenskaber Sikkerhed fanen og klik på Redigere.
  3. Hvis ikke "Alle" vises, eller hvis du ikke er på listen over brugere eller grupper, der har definerede tilladelser, skal du klikke på Tilføje. Men hvis din bruger eller gruppe er på listen, skal du vælge den og klikke på Tillad fuld kontrol og tryk derefter på Okay.
  4. Skriv din brugerkonto eller gruppe i feltet, og klik Tjek navne. Hvis brugeren eller gruppen blev fundet på din computer, vil du se, at den tekst, du skrev, blev ændret til [Dit pc-navn] \ [Bruger] eller [Dit pc-navn] \ [Gruppe]. Klik i så fald på Okay. Hvis brugeren eller gruppen ikke blev fundet, vil du modtage et vindue med navn ikke fundet. Foretag de nødvendige rettelser, og prøv igen.
  5. I vinduet Sikkerhed / Tilladelser skal du vælge den bruger / gruppe, du lige har tilføjet, og derefter kontrollere Fuld kontrol og klik Okay.

Metode 3: Nulstil tilladelser ved hjælp af Reset Utility

Hvis du nulstiller en mappe, og du finder trinnene ovenfor vanskelige eller lange at følge, kan du bruge et Reset Utility. klik (her) for at downloade. Når den er downloadet, skal du åbne den og køre den. Du får vist et lille pop op-vindue som vist nedenfor. Adgangskoden til udpakning af appen erlallouslab

Herfra skal du vælge mappen eller drevet og klikke . Når du er færdig, skal du kontrollere igen for at se, om du nu kan få adgang til mapperne eller drevet, hvis ikke, kør derefter hjælpeprogrammet igen med “Tage filer ejerskab”Valgmulighed markeret.