Sådan bruges den rekursive Linux Make Directory-kommando

Når du bruger kommandoen mkdir Linux make directory, opretter du generelt en enkelt underkatalog, der lever i den mappe, din prompt sidder i. Hvis du var i ~ / Documents, og du skrev mkdir Memoranda, ville du oprette en enkelt mappe kaldet Memoranda, der boede i ~ / Dokumenter. Du opretter normalt ikke flere mapper inde i det.

Du kan dog bruge den rekursive form af kommandoen Linux make directory til at oprette hele katalogtræer. Du kan oprette en mappe inde i den mappe, du sidder i, og derefter oprette mange andre mapper inde i den. Naturligvis skal du arbejde fra en CLI-prompt for at fortsætte. Hold Ctrl, Alt og T nede for at åbne en grafisk terminal. Du kan også søge efter Terminal på Ubuntu Unity Dash eller vælge menuen Applikationer, klikke på Systemværktøjer og vælge Terminal. Du behøver ikke arbejde som rodbruger, hvis du ikke laver mapper uden for dit eget hjemmekatalog.

Metode 1: Brug af Parent mkdir Option

Hvis du ville lave et antal kataloger på én gang, så kunne du skrive mkdir -p hej / dette / er / en / hel / træ og tryk derefter på Enter. Du ville få et helt sæt mapper med hvert af disse navne, alle indlejrede inde i hinanden. Det er klart, at du kan bruge det navn, du vil have, når som helst i træet. Hvis nogle af disse mapper findes, siger, at der allerede er hej, og dette, men ikke de andre, så mkdir vil simpelthen videregive disse uden fejl og lave mapper under dem.

Indstillingen -p kaldes forældre og kunne teoretisk påberåbes i mange distributioner ved at skrive –parents i stedet for -p i den forrige kommando. Du kan oprette et praktisk ubegrænset antal kataloger på denne måde på én gang. Så snart de er oprettet, fungerer de fuldstændigt som andre mapper. Det betyder, at hvis du forsøger at fjerne den øverste, vil den klage over ikke at være tom også!

Metode 2: Brug af Parent mkdir Option Plus Brace-udvidelse

Brace-udvidelse giver dig mulighed for at oprette en masse mapper, der følger et enkelt mønster, når du bruger bash-kommandotolken. For eksempel, hvis du skrev mkdir {1..4}, så har du oprettet fire mapper nummereret som sådan i den aktuelle mappe. Hvis du ville, kunne du kombinere dette koncept med den overordnede mulighed. Du kan for eksempel skrive mkdir -p 1 / {1..4} og tryk enter for at oprette en mappe kaldet 1 med mapper kaldet 1, 2, 3 og 4 inde i den. Det er en meget kraftig kommando, og du kan bruge den til at oprette masser af mapper på én gang. Dette gør det perfekt til at sortere samlinger af fotos, videoer og musik i Linux. Nogle mennesker bruger også denne teknologi, når de opretter installationsskripter til software eller pakker, de planlægger at distribuere.

Du kan selvfølgelig blande denne mulighed ind og tilføje brace-udvidelse til enhver del af kommandoen. Hvis du ønskede at oprette nogle mapper via brace-udvidelse, og derefter andre via kun forældrenes rekursion, så vil du måske prøve en kommando som mkdir -p a / directory / inde i {1..4}, som opretter en og mappe inde i såvel som inside1, inside2, inside3 og inside4 under den. Du er velkommen til at eksperimentere lidt og oprette ekstra mapper inde i hinanden, når du allerede har lært, hvordan man bruger kommandoen mkdir, men husk at du ikke vil være i stand til at fjerne mapper, der har andre mapper inde uden lidt rekursion eller brugen af ​​en filhåndtering.