Sådan gør du: Konfigurer systemgendannelse i Windows 10

Der er stor sandsynlighed for, at dit system ved visse lejligheder kan gå ned på grund af nogle malware, inficerede programmer eller enhedsdrivere, der er i konflikt med Windows-funktionerne. Så i det nøjagtige øjeblik vil du plage dig selv og sige: "Hvorfor sikkerhedskopierede jeg ikke min Windows"? Dette bliver mere problematisk, når du har nogle vigtige ting på din pc, eller du skal udføre en vigtig opgave. For at forhindre dig selv fra dette problem behøver du ikke gøre et fuldsikkerhedskopi af din Windows der kan tage masser af diskplads. Alt hvad du skal gøre er at bruge en fantastisk funktion inde i Windows, der giver dig mulighed for at vende tilbage til et bestemt punkt, hvis der opstår uventede ting.

Så kaldes denne unikke funktion Systemgendannelse. Alt det gør er, at det opretter et gendannelsespunkt ved at gemme den aktuelle tilstand for din Windows. Når du har konfigureret systemgendannelsesfunktionen i Windows 10, kan du drage fuld fordel af denne funktion. Hver gang en ny app, enhedsdriver eller Windows-opdatering installeres på din pc, kan Windows oprette den automatisk, eller du kan også konfigurere den til at indstille den manuelt. Så her vil jeg guide dig til at konfigurere systemgendannelsesfunktionen i den nyeste version af Windows, dvs. Windows 10.

Fordele ved systemgendannelsesfunktion:

Du kan oprette et gendannelsespunkt for at gemme den aktuelle tilstand af din Windows.

Det kræver ikke en stor mængde diskplads sammenlignet med fuld backup.

Det er let at konfigurere.

Restaureringsproces ved hjælp af Systemgendannelsesfunktion er som at skære en kage.

Konfigurer systemgendannelsesfunktion i Windows 10:

For at skabe en Systemgendannelsespunkt ved hjælp af Systemgendannelsesfunktion i Windows 10 skal du aktivere det inde i indstillingerne. Følg denne vejledning for at få det gjort.

Aktivering af systemgendannelse:

Følg trinene nedenfor for at aktivere systemgendannelse i Windows 10.

Søge efter Systemgendannelse ved hjælp af Cortana i din Windows 10. Klik derfra derfra Opret et gendannelsespunkt.

EN Systemegenskaber vindue vises med indstillingerne for gendannelsespunkt. Naviger til inde i dette vindue Beskyttelsesindstillinger og sørg for, at beskyttelsen er aktiveret på din Lokal disk C (systemdrev).

Hvis den er deaktiveret, skal du vælge denne disk og klikke på Konfigurer for at aktivere beskyttelsen. Du skal også tildele den maksimale diskplads til systembeskyttelse. Du kan indstille den til den værdi, du vil have. Klik på ansøge og Okay bagefter for at anvende indstillingerne.

Nu opretter systemet et gendannelsespunkt automatisk hver gang der sker ændringer i din Windows.

Oprettelse af systemgendannelsespunkt:

Hvis du vil oprette en manuelt gendannelsespunkt (hvilket foretrækkes), følg derefter videre.

For at oprette det manuelt skal du klikke på klik på skab knappen, mens du vælger Lokal disk C inde Systembeskyttelse

Det næste promptvindue beder dig om at skrive beskrivelse af dit gendannelsespunkt. Jeg foretrækker at skrive datoen for gendannelsespunktet. Det er vigtigt at administrere gendannelsespunkterne i overensstemmelse hermed. Klik på skab for at starte processen. Det er en kort proces og tager muligvis ikke mere end 1 minut.

Gendannelse af systemet ved hjælp af systemgendannelsespunkt:

Hvis du på et eller andet tidspunkt støder på visse problemer med din Windows, kan du gendanne dit system til det gendannelsespunkt, der er gemt på din pc. Følg trinene nedenfor for at gendanne dit system.

Søge efter Systemgendannelse ved hjælp af Cortana og klik på Opret et gendannelsespunkt.

Klik på i vinduet Systemegenskaber Systemgendannelse

Inde i Systemgendannelse vindue skal du vælge den indstilling, der er mærket Vælg et andet gendannelsespunkt og ramte Næsteknap

Vælg et bestemt gendannelsespunkt, du har gemt før manuelt. Du kan også vælge ethvert gendannelsespunkt, der findes på listen, og trykke på Næste for at initialisere gendannelsesprocessen. Når processen er gennemført, vender du tilbage til den tilstand, du har gemt før.

Gendannelse af systemet, hvis du ikke kan starte til Windows:

Hvis du ikke kan starte i din Windows 10, kan du følge disse trin.

Åbn Avancerede indstillinger ved at følge denne vejledning på Sådan startes Windows 10 i fejlsikret tilstand.

Inde i avancerede indstillinger skal du klikke på Systemgendannelse og følg den samme procedure ved at vælge Gendan punkt du oprettede før. Din Windows gendannes tilbage til den tilstand, som du gemte før.