Sådan åbnes RAR-filer i Windows 10

RAR (Roshal Archive) er et arkivfilformat, der giver dig mulighed for at komprimere filer, span filer og gendanne data. Det er et af de mest populære komprimeringsfilformater efter.ZIP, som er den mest almindelige i Windows 10. Tænk på en RAR-mappe ligesom enhver anden mappe, som kan have mange andre mapper inde i den. I modsætning til en normal mappe har du dog brug for speciel software til at åbne RAR-filer for at udtrække indholdet.

Der er flere tilgængelige programmer til at åbne RAR-filer og endda lave nogle. Nogle betales og andre er gratis, men de udfører alle de samme funktioner. Vi viser en liste over al software nedenfor, og du kan vælge, hvilken der passer bedst til dig.

Brug af 7-Zip:

7-Zip er en gratis open source-software, der giver dig mulighed for at åbne RAR og andre komprimeringsfilformater. Dette bruges af de fleste brugere, fordi det er gratis og får arbejdet gjort let. Der er også flere andre seje funktioner, såsom komprimering af filer med adgangskoder osv.

Du kan navigere til det officielle websted for 7-Zip og downloade versionen i henhold til din Windows-type. Efter installation af 7-Zip, genstart computeren. Højreklik nu på RAR-filen, og du vil se en kontekstmenu med 7-Zip. Hold markøren over det, og klik Åbn arkiv.

Brug af WinRAR:

En anden populær mulighed for flere brugere bruger WinRAR til at åbne / dekomprimere RAR-filer. 7-Zip er for det meste fokuseret på at oprette .Zip-filer, men WinRAR er mere mod RAR-formatet. Det er ikke gratis, selvom meddelelsen 'prøve færdig' aldrig gør noget, så du kan fortsætte med at bruge den.

Du kan navigere til det officielle websted for WinRAR og downloade softwaren i henhold til dit operativsystem og sprog. Det har understøttelse af Windows, Linux og Mac OSX. Da WinRAR er standardapplikationen til åbning af RAR-filer, vil det sandsynligvis tage ejerskab af filtilknytningen. Der vil også være muligheder i genvejsmenuen, når du højreklikker på en komprimeret fil.

Brug af PeaZip:

En ny post i komprimering af softwarevirksomhed er PeaZip. Denne software er også gratis som 7-Zip og giver dig mulighed for at åbne og udtrække RAR-, TAR- og ZIP-arkiver uden besvær. Det har et højt kompressionsforhold, og den fulde liste over understøttede arkivformater er over 180.

Du kan downloade applikationen direkte fra dets officielle hjemmeside og bruge den til at åbne RAR-arkiverne. Softwaren er open source, så du kan bruge den til både privat og professionel brug. Metoden til at oprette arkiver fra enkle formater er også relativt let.

Runner-ups:

  • WinZip er (eller var) det mest populære komprimeringsværktøj, der bruges i Windows. Det får alt arbejdet udført med minimal indsats, men det betales.
  • B1 Gratis arkiver er også en ny post i komprimeringsverdenen. Da det er nyt, er det gratis for alle brugere.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found