Fix: Fejl 0x80071771 på Windows 10

Nogle brugere får 0x80071771 fejl ved forsøg på at åbne eller håndtere en fil på Windows 10. Dette rapporteres typisk at forekomme, efter at brugeren har opgraderet til den nyeste Windows-version fra en ældre version. Fejlmeddelelsen ledsages undertiden af ​​meddelelsen “Den angivne fil kunne ikke dekrypteres“.

Hvad forårsager 0x80071771-fejlen?

Vi undersøgte dette særlige problem ved at se på forskellige brugerrapporter og den reparationsstrategi, som berørte brugere har brugt til at løse problemet.

Som det viser sig, er denne særlige fejlkode for det meste stødt, når brugeren forsøger at få adgang til en fil, der tidligere blev oprettet og krypteret på en anden computer.

Denne særlige fejlmeddelelse er for det meste forbundet med filer, der er blevet krypteret med Kryptering af filsystem (EFS). Dette er en Windows-indbygget kryptering, der i vid udstrækning bruges til at kryptere filer og mapper for at beskytte dem mod uønsket adgang.

Dette krypteringssystem er designet til at forhindre dine fortrolige data i at blive åbnet af trusler eller angriber med adgang til din computer. Sagen er, at når filen er krypteret, kræves et certifikat for at få adgang til det fra en anden enhed. På grund af dette kan en krypteret fil kun få adgang til den maskine, der er krypteret uden yderligere handlinger.

Med dette i tankerne er der to måder, hvorpå du kan få adgang til en krypteret fil på en anden computer:

 • Ved at dekryptere en fil, før du flytter den til en ny computer.
 • Ved at flytte den krypterede fil til den nye computer sammen med certifikatet eller krypteringsnøglen.

Hvis du i øjeblikket leder efter en måde at løse problemet på0x80071771 fejl, denne artikel giver dig et par fejlfindingstrin. Chancerne er ikke, at alle nedenstående metoder vil være gældende for dit scenario.

På grund af dette anbefaler vi dig at følge metoderne i den rækkefølge, de præsenteres i, og se bort fra dem, der ikke kan replikeres. Du skal til sidst snuble over en metode, der løser problemet for dig.

Metode 1: Få fuld tilladelse til at få adgang til filen

En måde, der muligvis giver dig adgang til den krypterede fil, er at give dig selv fuld tilladelse til at få adgang til systemfilerne og derefter følge en af ​​de interne dekrypteringsmetoder for at låse filerne op. Men husk, at denne metode ikke fungerer i de scenarier, hvor filen oprindeligt blev krypteret på en anden maskine.

Du bliver nødt til at følge nedenstående trin på computeren, hvor filen oprindeligt blev krypteret. Når du er færdig med dem, vil du være i stand til at flytte filen og åbne den på en anden computer uden at støde på0x80071771 fejl.

Flere berørte brugere har rapporteret, at de var i stand til at løse problemet0x80071771 fejl ved at følge nedenstående trin. Her er hvad du skal gøre:

 1. I File Explorer skal du højreklikke på det drevbogstav, som du støder på problemet med, og vælge Ejendomme.
 2. Inden for egenskabsskærmen skal du gå til fanen Sikkerhed og klikke på knappen Rediger (nær For at ændre tilladelser, klik Redigere).
 3. Fra fanen sikkerhed skal du klikke på Tilføje knappen under Gruppe- eller brugernavne.
 4. Inde i Vælg Brugere eller Grupper vindue, skriv Alle sammen i kassen under Indtast de objektnavne, der skal vælges (eksempler) og klik Okay for at gemme ændringerne.
 5. Når du vender tilbage til Tilladelser vindue skal du vælge Alle sammen gruppe og sæt alle afkrydsningsfelt i tilladelsesfeltet under Tilladelser til alle.
 6. Hit ansøge for at gemme ændringerne. Gå derefter tilbage til Sikkerhed fanen i Ejendomme af den berørte lydstyrke, men denne gang skal du klikke på Fremskreden knap (tilknyttet Særlige tilladelser eller avancerede indstillinger)
 7. Fra Avancerede sikkerhedsindstillinger gå til vinduet Tilladelser fanen og klik på Lave om.
 8. Derefter fra Vælg bruger eller gruppe vindue, skriv Alle sammen under Indtast objektnavnet for at vælge og ramte Okay for at gemme ændringerne.
 9. Sørg derefter for at markere det felt, der er knyttet til Udskift ejeren på undercontainere og objekter.
 10. Med ejeren som Alle sammen, gå til Revision fanen og klik på Tilføje.
 11. Under Revisionsindgang for den berørte lydstyrke skal du vælge Alle sammen som Rektor,gå derefter til Grundlæggendetilladelse sektion og afkryds det felt, der er knyttet til Fuld kontrol. Til sidst skal du klikke på Okay derefter ansøge for at gemme ændringerne.

Efter at have gennemført ovenstående trin, har din computer lige fået fuld tilladelse til at få adgang til filen. Følg derefter nedenstående trin for at bruge en forhøjet kommandoprompt til at dekryptere filen:

 1. Trykke Windows-tast + R for at åbne en dialogboks Kør. Skriv derefter “Cmd” og tryk på Ctrl + Skift + Enter at åbne en forhøjet Kommandoprompt. Når du bliver bedt om det af UAC (brugerkontokontrol), klik Ja at give administrative rettigheder.
 2. Når du ankommer til den forhøjede kommandoprompt, skal du skrive følgende kommando for at dekryptere den fil, der tidligere viste 0x80071771 fejl:

  cipher / d “fuld sti af fil med udvidelse”

  Bemærk:“Fuld sti med fil med udvidelse” er tydeligvis en pladsholderDu skal erstatte den med den faktiske filsti. For eksempel:C: \ Brugere \ madro \ Desktop \ appuals \ 0x80071771.jpg.

 3. Prøv at åbne filen og se om fejlen er løst.

Hvis du stadig støder på0x80071771 Fejl - “Den angivne fil kunne ikke dekrypteres” problem, når du prøver at åbne filen, skal du gå ned til næste metode nedenfor.

Metode 2: Import af EFS File Encryption Certificate + Key i Windows 10

Den eneste måde, der giver dig mulighed for at åbne en krypteret fil (EFS-fil) på en anden computer, er at importere den sammen med certifikatet og nøglen. Enhver app, der ikke har den korrekte filkrypteringsnøgle, kan ikke åbne den.

Men for at denne metode kan anvendes, skal du have adgang til den computer, der blev brugt til at kryptere filen og eksportere nøgle + certifikatet. Her er en hurtig guide til, hvordan du gør dette:

Eksport af EFS-certifikat + nøgle

 1. Trykke Windows-tast + R at åbne en Løb dialog boks. Skriv derefter “certmgr.msc ”og tryk på Gå ind at åbne Certifikat Manager hjælpeprogram.
 2. Inde i Certifikat Manager hjælpeprogram, vælg Certifikater fra venstre rude og klik på Personligt. Flyt derefter til højre sidepanel og dobbeltklik på Certifikater.
 3. Højreklik på Certifikat at du skal importere til den nye computer og vælge Alle opgaver> Eksport.
 4. Klik på Næste på det første skærmbillede og vælg Ja, eksporter den private nøgle på det næste skærmbillede.
 5. Vælg Udveksling af personlige oplysninger - PKCS # 12 og sørg for, at de felter, der er knyttet til Inkluder alle certifikater i certificeringsstien, Eksportér alle udvidelsesegenskaber og Aktivér privatlivets fred for certifikater kontrolleres. Tryk derefter på Næste for at fortsætte til næste skærmbillede.
 6. Indstil en adgangskode til PFX-filen, og bekræft den. Sørg for at lade krypteringen være TripleDES inden du klikker Næste igen.
 7. Hit på Gennemse knap, og indstil en placering, hvor du vil gemme PFX-filen. Klik derefter på Næste endnu engang.
 8. Til sidst skal du klikke på Afslut for at afslutte processen.

Trinene nedenfor viser dig, hvordan du importerer PFX-filen, der bruges til dit filkrypteringscertifikat, og den nøgle, der bruges med EFS på en anden computer. Der er to forskellige metoder, som du kan bruge til at importere certifikatet + nøglen.

Begge metoder fungerer for enhver version af Windows 10, så følg den, der er mere bekvem til din nuværende situation:

Valgmulighed 1: Import af EFS-filkrypteringscertifikat og nøgle via PFX-fil

 1. Når du har hentet PFX-filen fra den første computer, skal du flytte den til den, hvor du støder på0x80071771fejl til.
 2. Når PFX-filen er flyttet til den nye computer, skal du højreklikke på den og vælge Installer PFX.
 3. Vælg under Store Location Nuværende bruger og ramte Næste at fortsætte.
 4. Sørg for, at den korrekte PFX-fil er valgt fra vinduet File to Import, og klik på Next igen.
 5. I det næste skærmbillede skal du indtaste den adgangskode, du brugte, da du krypterede filen under Adgangskode Mark. Marker derefter de felter, der er knyttet til Marker denne nøgle som eksporterbar og Inkluder alle udvidede ejendomme.
 6. Vælg derefter den skifte, der er knyttet til Vælg automatisk certifikatlageret baseret på typen af ​​certifikat og klik på næste igen.

  Bemærk: Du kan muligvis også se en sikkerhedsadvarsel, hvis Windows ikke kan validere certifikatet. Hvis dette sker, og du har tillid til filens oprindelse, skal du klikke på Ja at bekræfte.

 7. Klik på Afslut for at bekræfte importprocessen. Klik på ved den sidste prompt Okay for at anvende den endelige bekræftelse.

Valgmulighed 2: Import af EFS-filkrypteringscertifikat og nøgle via Certificate Manager

 1. Trykke Windows-tast + R åbne en Run-kommando. Skriv derefter “certmgr.msc”Og tryk på Gå ind at åbne op for Certifikat Manager.
 2. Når du er inde i Certifikat Manager hjælpeprogram, gå til venstre rude og højreklik på Personlig mappe (under Certifikater - nuværende bruger).
 3. Vælg derefter Alle opgaver og vælg Importere for at hente importguiden.
 4. På den første skærm skal du sørge for, at Nuværende bruger er valgt, og klik Næste at fortsætte.
 5. Klik på på det næste skærmbillede Gennemse knappen, og naviger til placeringen af ​​PFX-filen, som du prøver at importere. Klik derefter på Åben og vælg Næste igen for at gå videre med importguiden.
 6. På det næste skærmbillede skal du indtaste adgangskoden til PFX-filen og sørge for, at de felter, der er tilknyttet Marker denne nøgle som eksporterbar og Inkluder alle udvidede ejendomme kontrolleres.
 7. Vælg derefter skiftet, der er knyttet til Vælg automatisk certifikatlager baseret på typen af ​​certifikat, og klik på Næste endnu engang.
 8. Hit Afslut for at afslutte importprocessen, klik derefter på Okay ved den sidste prompt.