FIX: Windows Defender-fejl Tjenesten kunne ikke startes Fejlkode: 0x80070422

Windows Defender er den indbyggede computerbeskyttelsesapplikation til alle versioner af Windows-operativsystemet, der starter med Windows 7. Hvis Windows Defender uanset årsag er deaktiveret på din computer og ikke aktivt beskytter det, skal du bare gøre for at at aktivere Windows Defender og få det til at begynde at beskytte din computer igen er at starte Windows Defender og klikke på Start nu i Hjem fanen. Desværre er mange Windows 10-brugere for nylig begyndt at rapportere, at når de gør det, starter Windows Defender ikke, og de ser i stedet en fejlmeddelelse, der indeholder fejlkode 0x80070422. Den komplette fejlmeddelelse lyder:

Tjenesten kunne ikke startes.Tjenesten kan ikke startes, hverken fordi den er deaktiveret, eller fordi den ikke har nogen aktiverede enheder tilknyttet.

Når en berørt bruger ser denne fejlmeddelelse og klikker på Supportoplysninger inden for dialogen afsløres fejlkoden for problemet som fejlkode 0x80070422. Hvis du ikke bruger tredjeparts computersikkerhedsprogrammer, og Windows Defender - din sidste forsvarslinje mod trusler - nægter at starte op, er din computer fuldstændig sårbar, og det er virkelig en forfærdelig ting.

Dette problem kan skyldes, at alt fra en beskadiget Windows Defender-registreringsdatabasenøgle eller Windows Defender-tjenesten er deaktiveret til et tredjeparts computersikkerhedsprogram, der kolliderer med Windows Defender eller ødelagte Windows-elementer. Heldigvis er der dog lige så mange mulige løsninger på dette problem, som der er årsager, og følgende er nogle af de mest effektive:

Løsning 1: Kør en SFC-scanning

Dette problem kan skyldes, at Windows-komponenter er beskadiget, og den bedste måde at scanne efter og forsøge at rette systemkorruption på er at køre en SFC-scanning. En SFC-scanning analyserer alle integrerede systemfiler for korruption og forsøger enten at reparere de beskadigede filer, som den finder, eller erstatte dem med cachelagrede kopier. Brug til at køre en SFC-scanning på en Windows 10-computer denne vejledning.

Løsning 2: Afinstaller alle tredjeparts sikkerhedsprogrammer

Tredjeparts sikkerhedsprogrammer (såsom antivirus-, anti-malware- og firewall-programmer) kan ofte kollidere med Windows Defender og gøre mere skade end gavn - for eksempel at føde dette problem. Hvis du har sikkerhedsprogrammer fra tredjepart installeret på din Windows 10-computer, skal du afinstallere dem med det samme.

Derudover er det ikke nok at afinstallere applikationerne. du skal også downloade og køre relaterede fjernelsesværktøjer for at slippe af med resterende filer og / eller andre elementer, de efterlader. Det er tilfældet, selvom du ikke har installeret nogen tredjeparts sikkerhedsprogrammer på din computer lige nu, men tidligere har haft nogen installeret, bliver du nødt til at køre fjernelsesværktøjer til hver af dem som de spor, de efterladt kan forårsage dette problem.

Du kan bruge denne vejledning for at lære at afinstallere tredjeparts sikkerhedsprogrammer og også slippe af med de filer, indstillinger eller andre elementer, de efterlader.

Løsning 3: Konfigurer Windows Defender-tjenesten til at starte automatisk

En anden voldsom årsag til dette problem er Windows Defender-tjenesten, der ikke kører, når du prøver at aktivere Windows Defender. I sådanne tilfælde er løsningen ret enkel - konfigurer Windows Defender-tjenesten til at starte automatisk.

 1. Tryk på Windows-logo tast + R at åbne en Løb
 2. Type tjenester.msc ind i Løb dialog og tryk på Gå ind at starte Services Manager.
 3. Rul ned på listen over tjenester, find Windows Defender service og dobbeltklik på den for at åbne dens Ejendomme.
 4. Åbn rullemenuen foran Starttype: og klik på Automatisk for at vælge det.
 5. Klik på ansøge.
 6. Klik på Okay.
 7. Luk Services Manager.
 8. Genstart computeren.

Når computeren er startet, skal du starte Windows Defender og klikke på Start nu i Hjem fanen for at se, om problemet fortsætter.

Løsning 4: Løs problemet ved hjælp af Registreringseditor

Hvis en korrupt Windows Defender-registreringsdatabasenøgle er årsagen, hvis dette problem i din situation er alt, hvad du skal gøre, er at bruge Registreringseditor til at rette den problematiske registreringsdatabasenøgle. For at gøre det skal du:

 1. Tryk på Windows-logo tast + R at åbne en Løb
 2. Type regedit ind i Løb dialog og tryk på Gå ind at starte Registreringseditor.
 3. I venstre rude af Registreringseditor, naviger til følgende bibliotek:

HKEY_LOCAL_MACHINE >SYSTEM >CurrentControlSet >Tjenester

 1. I venstre rude af Registreringseditor, højreklik på den nøgle, der hedder registreringsdatabasen WinDefend under Tjenesterog klik på Tilladelser ....
 2. Klik på Fremskreden og naviger til Ejer
 3. Klik på navnet på din konto under Skift ejer til: Klik på for at fremhæve det ansøge og derefter videre Okay.
 4. Tilbage i Tilladelser Klik på Administratorer under Gruppe- eller brugernavne: For at fremhæve det skal du klikke på Give lov til afkrydsningsfelt foran Fuld kontrol under Tilladelser til administratorer, Klik på ansøge og derefter videre Okay.
 5. I venstre rude af Registreringseditor, klik på WinDefend registreringsdatabasenøgle for at få vist indholdet i højre rude.
 6. I højre rude i Registreringseditor, find og dobbeltklik på registreringsdatabasen med titlen Start, udskift hvad der er i dets Værdidata: felt med 2 og klik på Okay.

Når du er færdig, kan du lukke Registreringseditor og prøv at starte Windows Defender for at kontrollere, om problemet er løst eller ej.

Løsning 5: Rengør installation af Windows fra bunden

Hvis ingen af ​​de ovennævnte løsninger har beskrevet for dig, er den eneste mulige løsning, du har tilbage, hvis du vil slippe af med dette problem, at rense installationen fra bunden. Ren installation af Windows kan virke som en ret drastisk foranstaltning, men det er prisen for garanteret succes, da ren installation af Windows i næsten alle tilfælde er i stand til at løse dette problem. Det kan være en god idé at tage backup af værdifulde data, du har på din computer, før du fortsætter med den rene installation, da processen vil resultere i tab af alt det, der aktuelt er på din computer - fra data og filer til applikationer og indstillinger. For at rense installationen af ​​Windows 10 på din computer fra bunden, kan du bruge denne vejledning

Mærker 0x80070422