Sådan kontrolleres CPU-temp på Windows 10

Alle slags mennesker bruger computere dagligt - der er dem, der ikke har nogen idé om, at processorer endda er i stand til at blive overophedede, dem med overclocked processorer, der konstant er bekymrede over temperaturen på deres CPU'er, dem med bærbare computere, der har brug for at holde øje med deres processortemperatur for at sikre, at de ikke brænder sig, hvis de beslutter at lægge deres computere ned på deres skød, og den gennemsnitlige computerbruger, der ved, at CPU'er i nogle tilfælde kan blive overophedet, og at det derfor er vigtigt at holde øje med på CPU-temperatur.

Desværre for Windows-brugere har Windows ikke en indbygget funktion eller hjælpeprogram, der er i stand til at kontrollere og vise temperaturen på din CPU. En funktion eller hjælpeprogram af denne art er fraværende selv i Windows 10 - den nyeste og bedste version af Windows-operativsystemet. Heldigvis er applikationsudviklere dog kommet til undsætning med en overflod af forskellige programmer til Windows 10, der ikke kun er i stand til at overvåge og vise temperaturerne på hver af dine processors kerner, men i de fleste tilfælde meget mere.

Du kan kun kontrollere din CPU-temperatur på Windows 10 ved hjælp af et tredjepartsprogram, men der er en bogstavelig mængde programmer derude, som du kan bruge til at gøre det. Følgende er de to bedste muligheder, du har, når det kommer til kontrol af CPU-temperatur på Windows 10:

Mulighed 1: Kontroller CPU-temperatur ved hjælp af Core Temp

Kerne temper en ekstremt let applikation, der er kompatibel med Windows 10 og er i stand til at overvåge CPU-temperaturen.Kerne temper et fuldstændig ikke-påtrængende program, da det simpelthen kører i baggrunden i din computers systembakke og holder kontrol med temperaturerne på hver af computerens CPU-kerner.Kerne temper nem at bruge, virkelig let og bedst af alt, dedikeret til kun en funktion.Kerne temp er også kompatibel med andre populære tredjepartsapplikationer som f.eksRegnemåler. Hvis du gerne vil brugeKerne tempfor at overvåge din Windows 10-computers CPU-temperatur skal du:

  1. herog klik påHentfor at begynde at downloade et installationsprogram til den nyeste version afKerne temp
  2. Vent på, at installationsprogrammet downloades.
  3. Kør installationsprogrammet, når det er downloadet, og følg instruktionerne på skærmen og instruktionerne for at installereKerne temppå din computer.
  4. På den tredje side af installationsguiden skal du sørge for atfjern markeringenalle muligheder for at installere yderligere software.
  5. Enkelt gangKerne temp er installeret, kør det.Kerne tempvises som en række ikoner i din computers systembakke - et ikon til en kerne i din processor, så der vil være lige så mange ikoner, som din processor har kernet. HverKerne tempikonet viser temperaturen på en kerne i din CPU - du kan svæve over et ikon for at finde ud af, hvilken af ​​din CPUs kernetemperatur den viser, eller højreklik på enKerne tempikon for at trække hovedvinduet op.

Kerne temp'S hovedvindue viser alt fra modellen til din CPU til hastigheden og temperaturen på hver af dens kerner såvel somTj. Maksværdi for din processor. En processorTj. Maksværdi er den maksimale temperatur (i Celsius), hvor producenten har bedømt den til at kunne køre på. En processor anses for at være overophedet, hvis temperaturen er overaltTj. Maksværdi, og den optimale temperatur for en CPU anses generelt for at være mindst 10-20 ° lavere end densTj. Maksværdi.

I det væsentligeKerne tempvindue, kan du klikke påMulighederIndstillingerat lege med et par ekstra funktioner, som programmet har at tilbyde. Disse ekstra funktioner inkluderer evnen til at køreKerne tempså snart du logger ind på Windows og muligheden for at tilpasse hvordanKerne temp ikoner vises i din computers meddelelsesområde eller systembakke.

Mulighed 2: Kontroller CPU-temperatur ved hjælp af HWMonitor

Hvis du foretrækker at være fortrolig med meget mere information vedrørende din computers hardware end blot temperaturerne på din processors kerner, kan du vælge at brugeHWMonitor. At brugeHWMonitorfor at holde øje med temperaturerne på alle dine CPU-kerner skal du:

  1. herog download enten ZIP-arkivet, der indeholder en bærbar version afHWMonitorder kan simpelthen startes og behøver ikke installeres, eller installationsprogrammet tilHWMonitor
  2. Du skal bare starteHWMonitorhvis du downloadede ZIP-arkivet, der indeholder en bærbar version af programmet, eller hvis du downloadede installationsprogrammet tilHWMonitor, installer programmet ved at køre installationsprogrammet og følge anvisningerne og instruktionerne på skærmen, og start det derefter.
  3. HvornårHWMonitorstarter, vil du se lister over alt fra spændinger og hastigheder til temperaturerne på det meste af din computers hardware. Rul ned til sektionen mærket som navnet på din CPU -Intel Core i7 4930Kfor eksempel, og temperaturerne for hver af kernerne i din CPU vil blive anført individuelt underTemperaturer

HWMonitor viser meget mere information om din computers hardware end bare CPU-temperatur, hvilket gør det til et godt program at have rundt. Gå videre og kig på værdierne for nogle af din computers andre attributter, som alle kan overvåges ved hjælp afHWMonitor.