Sådan overføres Windows 10 til en ny harddisk

Harddiske har altid en udløbsdato - man kan vare dig et par år eller endda fem, hvis du er heldig, men der kommer en dag, hvor den begynder at dø ud. Derudover kan harddiske også hurtigt begynde at føle sig for små, hvis du har en betydelig mængde data på din computer, i hvilken årsag du ønsker at opgradere til en anden harddisk med større datakapacitet. Hvad med dit operativsystem? Din computers OS er gemt på dens harddisk, så du vil efterlade det på din gamle harddisk, hvis du planlægger at skifte til en anden eller opgradere til en større, ikke?

Nå, ikke nødvendigvis - du kan tage din computers operativsystem med dig, når du skifter til en anden harddisk. Dette gælder også i tilfælde af Windows 10 - den nyeste og bedste i en lang række Windows-operativsystemer. Ja, du kan altid lade OS og alle dine data være på din gamle harddisk og udføre en ren installation af Windows 10 på din nye harddisk og starte fra bunden, men hvis du vil, kan du helt sikkert overføre Windows 10 og alle de data, du har om det, fra din gamle harddisk til en ny.

Derudover er der en række forskellige måder, du kan gå på ved at gøre det, men de kan ganske let opdeles i to kategorier - overførsel af Windows 10 til en ny harddisk ved hjælp af værktøjer, der er indbygget i operativsystemet, og gør det ved hjælp af tredjepartsapplikationer designet specielt til dette formål. Uanset hvilken metode du vælger at bruge, opretter du simpelthen et systembillede af din gamle harddisk og gendanner det på den nye, overfører Windows 10 og alle dine data fra den gamle harddisk til den nye. Uden yderligere ado er følgende de to mest effektive metoder, du kan bruge til at overføre Windows 10 til en ny harddisk:

Metode 1: Opret et systembillede ved hjælp af Windows og gendan det på den nye harddisk

Først og fremmest kan du overføre Windows 10 (sammen med alle de data, du har på din computer) til en ny harddisk ved at oprette et systembillede af din computer ved hjælp af værktøjer, der er indbygget i Windows 10 og derefter gendanne systembillede på den nye harddisk. At gøre det er relativt mere kedeligt end blot at bruge et tredjepartsprogram designet specielt til at migrere dine data og dit operativsystem fra en harddisk til en anden, men det er den eneste mulighed, der er tilgængelig for brugere, der ikke ønsker at bruge en tredjedel -part applikationer til opgaven.

Som standard opretter systemimaging-værktøjet, der er indbygget i Windows 10, kun et systembillede af partitionen på din harddisk, hvor Windows 10 er installeret. Når det er tilfældet, skal du sørge for at flytte de data, du vil overføre til din nye harddisk, til denne partition, før du opretter et systembillede af din computer. For at overføre Windows 10 til en ny harddisk ved hjælp af denne metode skal du:

 1. Tilslut den eksterne harddisk, du vil gemme systembilledet på, til din computer. Sørg for, at den eksterne harddisk har tilstrækkelig ledig plads til nemt at kunne rumme computerens systembillede.
 2. Højreklik påStart-menueller tryk påWindows-logotast +x at starteWinX-menu.
 3. Klik påKontrolpaneliWinX-menu.
 4. MedKontrolpaneliStore ikonerse, find og klik påSikkerhedskopiering og gendannelse (Windows 7).
 5. Klik påOpret et systembilledei venstre rude i vinduet.
 6. Åbn rullemenuen underPå en harddiskog klik på den eksterne harddisk, du har tilsluttet til din computer for at vælge den. Udfør kun dette trin, hvis hjælpeprogrammet ikke automatisk registrerer den eksterne harddisk og vælger det som destinationsdrev.
 7. Klik påNæste.
 8. Gennemse specifikationerne for sikkerhedskopien, og klik påStart sikkerhedskopieringat indlede processen.
 9. Vent på, at systembilledet oprettes - hvor lang tid det tager, afhænger af hvor meget data der er for Windows at sikkerhedskopiere, så du bliver muligvis nødt til at vente et stykke tid. Når systembilledet er oprettet, skal du lukke guiden til systembilleddannelse.
 10. Udskift din gamle harddisk med den nye (uanset om du tørrer din gamle harddisk rent er helt dit valg), indsæt den eksterne harddisk, som systembilledet er gemt på, i din computer, og indsæt også dit Windows 10-installationsmedium i din computer. Hvis du ikke har et Windows 10-installationsmedium, skal du blot følgeWindows 10 bootbar USBfor at oprette en bootbar Windows 10-installations-USB ellerbrænde windows 10 isoat oprette en bootbar Windows 10 installations-dvd.
 11. Start din computer op.
 12. På den allerførste skærm, du ser, mens computeren starter op, skal du trykke på den angivne tast på tastaturet for at komme ind på din computersBIOS ellerOpsætning. Den nøgle, du skal trykke på, angives tydeligt på den første skærm, du ser, når din computer starter op.
 13. Naviger tilStøvlefanen i BIOS.
 14. KonfigurerBoot rækkefølgepå din computer som sådan, at den starter fra CD-ROM'en (hvis du bruger en Windows 10 installations-CD / DVD) eller fra USB (hvis du bruger en Windows 10-installations-USB).
 15. Gemmede ændringer, du har foretaget i BIOS, og afslut den.
 16. Når computeren starter op, forsøger den at starte fra installations-cd / dvd eller USB og beder dig om at trykke påEnhver nøglepå dit tastatur for at starte fra mediet. Når det er tilfældet, skal du blot trykke påEnhver nøgleat fortsætte.
 17. Når du ser Windows-opsætningvindue, konfigurer dit sprog og andre præferencer, og klik påNæste.
 18. Klik påReparer din computer.
 19. Klik påFejlfinding.
 20. Klik påSystem Image Recovery.
 21. Forudsat at det eksterne drev med systembilledet er tilsluttet din computer og aktivt, vil hjælpeprogrammet automatisk finde systembilledet og vælge det til at genskabe den nye harddisk med igen. Hvis hjælpeprogrammet gør det, skal du blot klikke påNæste. Ellers skal du klikke på alternativknappen ud forVælg et systembillede, Klik påNæsteog gennemgå de nødvendige trin for manuelt at vælge det systembillede, der er gemt på det eksterne drev.
 22. Konfigurer yderligere detaljerne i systembilledgendannelsen, hvis du vil, og klik derefter påNæstepå denVælg yderligere gendannelsesindstillingerside.
 23. Klik påAfslut.
 24. Klik påJai den resulterende advarselsdialog for at starte genoptagelsesprocessen.
 25. Vent på, at processen er afsluttet - når den nye harddisk er blevet gengivet med succes og grundlæggende omdannet til en klon af din gamle harddisk, vil du blive informeret om, at computeren skal genstartes. Klik påGenstart nutil straksgenstartcomputeren.

Efter denne procedure bliver den nye harddisk omdannet til en nøjagtig klon af den gamle - partitionsstørrelser og alle. Når det er tilfældet, vil enhver ekstra plads på den nye harddisk, bortset fra hvad der er optaget af partitionerne, der var inkluderet i systembilledet, blive omdannet til ikke-allokeret plads, som du bliver nødt til at genvinde, så du kan bruge det. Du kan genvinde det ikke-tildelte plads og omdanne det til brugbar diskplads ved blot at åbne Diskhåndteringhjælpeprogram og udførelsetrin 817 fraomfordelingsdrev.

Metode 2: Brug EaseUS Partition Master til at overføre Windows 10 og dine data til den nye harddisk

Hvis du vil spare dig selv tid og kræfter, det tager at oprette et systembillede af din gamle harddisk og derefter gendanne din nye harddisk med det systembillede ved hjælp af indbyggede Windows 10-værktøjer, kan du bare bruge EaseUS Partition Master - et program, der er i stand til hurtigt og effektivt at klone en hel harddisk (operativsystem, data og alt) til en anden harddisk. Ud over,EaseUS Partition Masterkopierer også over hele harddisken til en anden harddisk, hvorimod et systembillede oprettet af Windows 10 kun inkluderer systemdrev (er). At brugeEaseUS Partition Masterfor at overføre Windows 10 og alle dine data til en ny harddisk skal du:

 1. Klik påherat downloade et installationsprogram tilEaseUS Partition Master.
 2. Når installationsprogrammet er downloadet, skal du navigere til, hvor du downloadede det, finde det og dobbeltklikke på det for at starte det.
 3. Gå gennem installationsprogrammet for at installereEaseUS Partition Master.
 4. Tilslut din nye harddisk til computeren - du har brug for både din gamle harddisk og din nye harddisk tilsluttet din computer på samme tid for at dette skal fungere.
 5. Start EaseUS Partition Master.
 6. Klik påOverfør OS til SSD / HDD.
 7. Klik på din nye harddisk for at vælge den som destinationsdisk, og klik påNæste.
 8. Hvis destinationsdisken har partitioner eller data, modtager du en advarselsmeddelelse. Klik påJa at give programmet tilladelse til at rydde destinationsdrevet rent, før du overfører operativsystemet og data fra dit gamle drev til det.
 9. Konfigurer eventuelle andre nødvendige præferencer, og klik påOkay.
 10. Sneg et kig på resultatet af overførslen i venstre rude i vinduet underAfventende operationer. Hvis alt ser godt ud for dig, skal du klikke påansøgeat få ændringerne anvendt og gemt (sørg for at haveLuk computeren, når der er foretaget ændringermulighedaktiveret).