Sådan finder du firkantede rødder og terningsrødder i Microsoft Excel

Hjem/Lære/ Sådan finder du firkantede rødder og terningsrødder i Microsoft Excel

Sådan finder du firkantede rødder og terningsrødder i Microsoft Excel

Af Habiba Rehman 5. december 2018 3 minutter læst

Når du arbejder med Microsoft Excel, kan du finde kvadratroden af ​​tal gennem to metoder. Du kan enten bruge den funktion, der allerede er programmeret i Excel-format kaldet 'SQRT' -funktionen. Og den anden metode tilføjer manuelt en formel til kvadratroden af ​​det nummer, du vil have en kvadratrodeværdi til. Lad os se på, hvordan du kan bruge begge metoderne.

Men inden vi går videre til, hvordan begge metoder til at finde kvadratroden af ​​et tal kan arbejdes med, skal du kende det grundlæggende ved at bruge Excel-ark. Nogle gange laver vi mindre fejl i vores poster på et Excel-ark, som kan give os svar, der ikke er korrekte eller som forventet. For at undgå sådanne fejl skal følgende vigtige grundlæggende funktioner til brug af Excel-ark altid huskes. Og selvom du har glemt at bruge dem og finde en fejl, kan du tjekke igen med listen nedenfor for at sikre dig, om fejlen skyldes, at du går glip af disse trin.

 1. Det '=' skilt. Ligesom at underskrive er den vigtigste del af en formel. Du går glip af dette, og den formel eller funktion, du indtastede, vises simpelthen som simpel tekst. Tilføjelse af '=' i en celle, før du skriver formlen eller funktionen, er en del af implementeringen af ​​formlen på den celle.
 2. Beslagene (). Beslagene spiller en meget vigtig rolle i formler og funktioner i Excel. Så sørg for at tilføje parenteser i din funktion, da de skal tilføjes. I de fleste af funktionerne holder parenteser normalt værdien eller celletalene, som formlen implementeres over.
 3. Endelig Enter-tasten. Tryk på enter-tasten efter at have lukket parenteserne eller udfylde formlen for endelig at gøre funktionen, funktionen.

Det er vigtigt at bemærke, at gå glip af nogen af ​​disse ikke vil give dig svarene på punktet eller måske endda henvise dig til en fejl. Så husk disse.

Metode 1

SQRT-funktion i Microsoft Excel

 1. Åbn dit Excel-ark til en tom side. Eller hvis du allerede har oprettet en datafil, skal du åbne den. Hovedideen er at have tal, som du har brug for en kvadratrode til.
 2. Sig for eksempel, at jeg vil vide kvadratroden af ​​tallet 7. Jeg skriver funktionen som vist på billedet nedenfor.

  Jeg begynder med ligerne at underskrive, og efter at have tilføjet det til cellen, som jeg vil have, at kvadratroden skal vises i, begynder jeg at skrive 'sqrt'. Minuttet skriver s, en liste med formler begynder at vises i en rulleliste for den celle. Nu når jeg ser formlen 'sqrt', dobbeltklikker jeg på den og får den til at vises på den valgte celle.

  Åbningskonsollen er automatisk dukket op, når du dobbeltklikker på formlen, du vil tilføje celle nummer / værdi her, lukke parentes og tryk på enter.

  Svaret i begge tilfælde vil være det samme, uanset om du tilføjer selve værdien eller cellenummeret.

  Dette er dit kvadratrodsvar til 7. Hvis du er forvirret over, om du skal tilføje cellenummeret eller værdien direkte, vil jeg foreslå, at du tilføjer cellenummeret. Fordi der er stor mulighed for, at du muligvis skal foretage nogle ændringer i dit Excel-ark. Hvis tallet i celle A2 ændres, og hvis du har skrevet A2 i din funktionsformel, ændres værdien for kvadratroden automatisk. Ellers skal du manuelt ændre værdien for hver celle, du har tilføjet '7' i stedet for 'A2'.

Metode 2

Manuel tilføjelse af en formel til firkantede rod

Formlen, som du manuelt vil skrive i cellen til at finde kvadratroden af ​​et tal er:

= nummer ^ (1/2)

= antal ^ 0,5

Du kan se følgende billeder for at være sikker på, hvordan dette kan gøres.

Terningens rod

For at finde terningens rod kan du manuelt indtaste = nummer ^ (1/3). Den eneste forskel her er nummer 3. Du kan også bruge Power-funktionen, som vist på billedet nedenfor for at finde kubens rod af et tal.