Hjemmeassistent mod OpenHAB

Er du i et dilemma at vælge mellem en hjemmeassistent eller OpenHAB-hjemmeautomationsplatform? Dette kan være udfordrende for dig, men vi vil afsløre dig det bedste valg. Du behøver ikke at være en computernerd eller en koder for at kunne bruge Home Assistant eller OpenHAB. Alt hvad du skal gøre er nøje at gennemgå den medfølgende hurtige læsning, så får du det rigtige svar på spørgsmålet, ”Hjemmeassistent eller OpenHAB?”

Hvis du undrer dig over, hvad disse er, er de en open source-hjemmeautomationsplatform, der udfører forskellige funktioner som at styre dine smarte enheder. De fungerer derfor som søjlen i dit smarte hjem.

Efter omfattende forskning og erfaring baseret på arkitekturen, den grafiske brugergrænseflade, automatiseringsreglerne samt antallet af understøttede enheder blandt andre lykkedes det os tilsyneladende at bemærke forskellene såvel som lighederne mellem Home Assistant og OpenHAB . Med de forskellige funktioner og funktioner vil du være på et blødt sted for nemt at vælge, hvad du vil nøjes med.

Derfor skal du fortsætte med at rulle ned på siden, da vi garanterer dig et smil på dit ansigt, når du beslutter dig for, om det er OpenHAB eller Home Assistant. Det er den rigtige, der vil tilfredsstille dine behov. Dette tager ikke meget af din tid og indsats, så sørg for at navigere igennem.

Hjemmeassistent mod OpenHAB: Oprettelse og arkitektur

Når det kommer til de to udviklings- og designfunktioner, er der en bemærkelsesværdig forskel. Dette skelner mellem OpenHAB og Home Assistant. Til at begynde med er OpenHAB 2.5 den nyeste tilgængelige version, der er kommet ud af den gamle version i 2010 af Kai Kreuzer. Den opdaterede version leveres med nye fantastiske funktioner, fejlrettelser samt andre forbedringer.

Dens arkitektur er ganske imponerende, da den er udviklet i Java og mere af en Eclipse Smart Home-ramme. Dette giver dig et stort antal enheder, hvor du kan køre systemet. Desuden giver det et runtime-miljø, der bruger Apache Karaf sammen med Eclipse Equinox til at oprette et Open Services Gateway-initiativ.

For at tilføje til dette har OpenHABs arkitektur udvidelsen af ekstra funktioner, der menes at udvide dets funktionalitet. Intuitive brugergrænseflader giver mulighed for let at interagere med et stort antal fysiske ting. Dette giver flere muligheder for OpenHAB. OpenHAB har også en tilslutbar funktion, der understøtter et stort antal forskellige teknologier og systemer samt tusindvis af enheder.

Desuden er OpenHAB i stand til at køre på forskellige platforme som f.eks Linux, Windows og Mac OSx såvel. Det kan også køre på Raspberry Pi, Docker, PINE64 og Synology blandt andre mange platforme. De fleste mennesker har en god oplevelse af at installere OpenHAB på Raspberry Pi, dette kan også være muligt for dig.

Hjemmeassistent er derimod en hjemmeautomationsplatform, der kører på Python 3 under Apache 2.0-licensen. Det er drevet af DIY-entusiaster og en verdensomspændende tinker for at sikre en smart hjemmekontrol med privatlivets bekymringer. Det kører også perfekt på en Raspberry Pi-platform ligesom OpenHAB eller enhver anden lokal server.

Home Assistant har også et utroligt operativsystem kaldet Hass.io. Dette spiller en meget vigtig rolle i installation og opdatering af Home Assistant. Da det styres fra frontend, giver Home Assistant-brugergrænsefladen mulighed for at oprette eller gendanne snapshots af din konfiguration.

Derudover er der muligheden for at udvide Hass.io-tilføjelsesfunktionerne som Duck DNS, Let’s Encrypt samt Google Assistant blandt andre. Dette giver dig de ekstra funktioner, der er nyttige med tilføjelsesfunktionerne. Hjemmeassistenten har også flere fantastiske ressourcer, herunder den ekstra software, brugerdefinerede komponenter, Lovelace-paneler og meget mere.

Arkitekturen i Home Assistant har hjemmekontrolfunktion, som er ansvarlig for at indsamle information og kontrollere enheder. Det har også hjemmeautomatisering, der udløser kommandoer baseret på brugerkonfigurationer. Derudover er Smart Home, der udløser kommandoer baseret på den tidligere adfærd.

Home Assistant Vs OpenHAB: Installation og konfiguration

Installations- og konfigurationsprocessen er ret enkel og nem at følge for både Home Assistant og OpenHAB. Vi anbefaler dig at installere softwaren på en Raspberry Pi, som er billig og skalerbar.

For OpenHAB vil installationsprocessen forbruge mellem 20 og 30 minutter af din tid, og det er bare ligetil. Konfigurationsprocessen udføres normalt ved hjælp af webgrænsefladen ved at følge installationsvejledningen på webstedet.

Installationsprocessen for Home Assistant er lige så enkel som for OpenHAB. Du skal dog downloade og brænde billedet af HassBian. Sørg for at have en stabil internetforbindelse, så processen kan være jævn og uden problemer. Vejledningen til at komme i gang findes på hjemmesiden Home Assistant, og det ville derfor være meget enklere at få installationsprocessen med guiden.

Med hensyn til konfiguration har den nyeste version af OpenHAB papirgrænsefladen og webgrænsefladen. Dette giver dig mulighed for at udføre flere konfigurationer uden at skulle redigere filer. Papirgrænsefladen understøtter imidlertid ikke alle funktioner i OpenHAB, derfor bliver du nødt til at redigere filer for at opnå konfigurationen.

Hjemmeassistenten udfører konfigurationen ved at træffe beslutninger på brugerens vegne. Dette sker i løbet af den første gang, det kører, da det automatisk opdager alle enheder, der er i dit hus, og derefter tilføjer dem til brugergrænsefladen. Der er også en mulighed for YAML, som bruges til at konfigurere filer, tegninger såvel som sideindstillinger.

Hjemmeassistenten viser sig at være den bedste ved at have visse muligheder, som OpenHAB ikke har. Tilføjelsesfunktionen i Home Assistant gør det imponerende på grund af den udbredte dokumentation og installationsprocessen med et enkelt klik. Det kræver heller ikke, at du bruger kommandolinjen under installation og konfiguration, da dette også kan være ganske involverende og krævende.

Hjemmeassistent mod OpenHAB: Fleksibilitet

Når vi taler om fleksibilitet, kan OpenHAB være så fleksibel, som du ønsker det, men det koster en pris. Systemet er ikke så let at bruge, da der er så mange kræfter, der kræves i konfigurationen af ​​filer. Webgrænsefladen understøtter forskellige grundlæggende ting, men de blandede konfigurationer kan være besværlige for brugerne. Dette betragter det som en smule fleksibelt.

På den anden side er hjemmeassistenten kendt for at slukke tørsten hos mange brugere. Dette skyldes tilstedeværelsen af ​​den automatiske opdagelsesfunktion, som fungerer ret godt. Et andet godt træk ved dette system er evnen til at forudsige eller gætte brugerens behov. Med dette menes hjemmeassistent at være fleksibel på en måde, der kan passe mange brugers ønsker.

Hjemmeassistent mod OpenHAB: Automatisering

Der er flere måder, hvorpå du kan kontrollere og styre automatiseringsregler. Til hjemmeassistent er der brug af YAML (YAML er ikke markeringssprog). Dette er en menneskelig venlig standard for alle programmeringssprog. Ved hjælp af Python-stilindrykkelser viser YAML sig at være en god måde at oprette automatiseringsregler på, men det kan være svært at bruge for uerfarne brugere.

Der er også en indbygget automatiseringseditor, der gør det muligt for begyndere nemt at oprette og redigere automatiseringsregler. Dette er et alternativ til YAML, som synes at være tilgivende for begyndere. Det er derfor let at bruge, men det kræver stadig en bedre forståelse af enhedsnavne og servicekaldskoncept.

Desuden bruger Home Assistant også Node-RED til at styre automatiseringsreglerne. Dette værktøj er visuelt, hurtigt at ændre og implementere og tilbyder derfor stor fleksibilitet. Node-RED blev oprindeligt udviklet af IBM som et flowbaseret udviklingsværktøj til visuel programmering. App-daemon er også et andet kraftfuldt værktøj, der bruges af Home Assistant, der bruger Python-evner til at styre automatiseringsregler. Python er ret let og hurtig at lære, da du kan være i stand til at udføre komplekse opgaver med blot et par linjer kode.

OpenHAB håndterer sandsynligvis alt, hvad du vil have det, mens du overvejer Xbase-syntaksen, som er let at håndtere. Det har også et stort antal indbyggede værktøjer til styring af automatiseringsregler. Dette inkluderer brugen af ​​Xtend, som er et smidigt og meningsfuldt sprog i Java, der kompileres til en læsbar Java 8-kompatibel kilde.

Der er også brugen af ​​Blockly-værktøjet. Dette er et JavaScript-bibliotek på klientsiden til oprettelse af visuelle blokprogrammeringssprog og redaktører. Dette værktøj fra Google giver en nem måde at oprette automatiseringsreglerne i OpenHAB på. Ligesom Home Assistant kan du lige så godt bruge Node-RED-værktøjet, selvom det måske ikke fungerer godt som det gør i Home Assistant.

Hjemmeassistent mod OpenHAB: Brugere og understøttede enheder

Både Home Assistant og OpenHAB har flere understøttede enheder, der bruges af forskellige brugere. OpenHAB har et stort antal brugere. Dette aktive forum har kyndige mennesker, der med glæde besvarer dine spørgsmål let. Dette gør det let at løse et problem, der opstår ved at få hurtige svar fra brugerfællesskabet. Desuden er dokumentationen nyttig for alle slags brugere.

Home Assistant understøtter også det største antal enheder, der er ca. 1400 komponenter. OpenHAB på den anden side har et færre antal understøttede enheder, som ligger omkring 800. Dette får hjemmeassistenten til at få flere stemmer, da den har en brugervenlig måde at sikre det voksende antal understøttede enheder i modsætning til OpenHAB.

OpenHAB har også et hurtigt voksende antal brugere af brugere. Tak til HASS, som giver en masse chatter på internettet. Antallet af svar på de stillede spørgsmål vil sandsynligvis blive bedre, efterhånden som det får vækst. Dokumentationen er også nyttig for brugerne, men den skal bruge mere struktur for at tilfredsstille brugernes behov.

Hjemmeassistent mod OpenHAB: brugergrænseflade

En intuitiv brugergrænseflade garanterer brugerne nem og enkelhed ved at udføre deres opgaver og funktioner. Derfor er der et behov for at vælge en brugergrænseflade, der sandsynligvis let kan opfylde dine ønsker.

OpenHAB har flere grænseflader, herunder Paper UI, Basic UI samt HABmin. Fra de tre kan du komfortabelt vælge den, der sandsynligvis tilfredsstiller dine behov. Paper UI er til systemadministration samt opsætning og konfiguration af din OpenHAB-forekomst. Du bliver dog nødt til at overveje tekstkonfigurationerne, da Paper UI ikke dækker alle begrænsninger.

Webgrænsefladen involverer den grundlæggende brugergrænseflade, der er til mobile enheder baseret på Material Design Lite fra Google. Desuden er der brug af HABmin-interface. Dette er en moderne, professionel og bærbar brugergrænseflade til OpenHAB, der kombinerer funktionerne i både Paper UI og Basic UI. Dette giver både bruger- og administrative funktioner såsom sitemaps til brugere og konfigurationsværktøjer til hjælp til opsætning.

Home Assistant har også en forbløffende brugergrænseflade. Det involverer standardvisningen, Lovelace samt Home Assistant Control Panel. Disse grænseflader giver Home Assistant den bedste interaktive funktion mellem brugerne og dermed den mest imponerende.

Standardvisningen oprettes automatisk, når du allerede har konfigureret enhederne og automaten. Der er mange tilpasningsindstillinger, som du kan vælge at bruge med standardvisningen. Dette kan omfatte ændring af temaer, tilføjelse af faner og kort samt brug af gulvplaner blandt andre.

Lovelace er også den nye UI-funktion, der i øjeblikket er tilgængelig i Home Assistant. Det tilbyder fantastiske funktioner, herunder at være hurtig, da den bruger en statisk konfiguration til at opbygge brugergrænsefladen. Det kan også tilpasses, hvorved brugerne får adskillige konfigurationsmuligheder, f.eks. Muligheden for at tilsidesætte navne på enheder.

Desuden er Home Assistant Control Panel en brugergrænseflade med en visuel enkelhed til telefoner og tablets. Dette kontrolpanel er skrevet ved hjælp af en JavaScript-ramme kendt som AngularJS. Denne brugergrænseflade giver dig mulighed for let at styre dit smarte hjem.

Hjemmeassistent mod OpenHAB: Konklusion

Nu fra den omfattende evaluering af arkitekturen, fleksibiliteten, understøttede enheder, automatiseringsfunktionen og brugergrænsefladen blandt andre funktioner, kan du klart og let nøjes med enten Home Assistant eller OpenHAB. Dette afhænger af det valg, der fuldt ud opfylder dine behov.

For eksempel med hensyn til brugergrænsefladen dræber Home Assistant showet med den mest imponerende brugerinteraktion. Det giver også en mere brugervenlig måde at styre parring på og et stigende antal understøttede enheder. Desuden har det et enkelt klik installationsproces kombineret med tilføjelsesfunktion og omfattende dokumentation.

OpenHAB på den anden side viser sig at være stor med hensyn til automatiseringsfunktioner, brugerdefineret brugergrænseflade og fleksibilitet. Derudover har OpenHAB en stiv og robust arkitektur og udvikling, der fører til stabilt arbejde og drift. Dens installationsproces er også let, og brugergrænsefladen er også god.

Baseret på den detaljerede sammenligning af de to er der derfor ingen tvivl om, at du vil tage den bedste open source-automatiseringsplatform med hjem, der passer til dit hjertes ønsker.