Hvad er 'grooveex.dll', og skal jeg fjerne det?

Nogle brugere har nået os med spørgsmål og spurgt, hvad der præcist er grooveex.dll, hvad gør det, og er det gemt at fjerne det fra deres computer. Den største bekymring med hensyn til denne app er, at der gentagne gange produceres fejl, eller at den går ned ad Adobe CreativeCloud-applikationerne. I isolerede tilfælde rapporterer berørte brugere det grooveex.dllbruger en masse systemressourcer. Den eksekverbare er ikke eksklusiv for Windows 10, da den også findes på Windows 7 og Windows 8.1.

Hvad er Grooveex.dll?

Efter at have undersøgt filen grundigt viser det sig, at Grooveex.dll er en applikationsudvidelse, der også hører til OneDrive for Business (Groove.exe). Selvom du ikke har OneDrive installeret, er denne fil kendt for at være samlet med Office 2010 og nyere versioner.

Funktionen af ​​denne fil er at give Sharepoint-brugere eller OneDrive for Business-brugere mulighed for at åbne eksternt synkroniserede delte biblioteker inde i et browservindue og vælge mellem Word-, Excel-, Powerpoint- eller Visio-filer, der skal åbnes af den ovennævnte applikation.

Typisk er grooveex.dll -filen fungerer også med ældre Groove.exe-synkroniseringsklienter, der automatisk blev installeret af Sharepoint eller OneDrive til virksomheder.

Er Grooveex.dll sikkert?

Mens den ægte grooveex.dll-fil overhovedet ikke udgør nogen sikkerhedstrussel, ville din første søgen være at finde ud af, om filen er sikker. Der er mange skadelige copycats, der er i stand til at forklæde sig som.DLL'er og andre typer filer for at undgå at blive opdaget af sikkerhedsscannere.

Og langt størstedelen af ​​denne malware ser ud til at komme så dybt som muligt i din systemfil - og grooveex.exe er et perfekt mål. Derfor er det så vigtigt at sikre, at du ikke har at gøre med et sikkerhedsbrud.

Det lykkedes os at finde en bekræftelse på, at denne fil også bruges af nogle malware med tilsløringsfunktioner. Heldigvis er der flere trin, du kan tage for at sikre, at du ikke har en sikkerhedstrussel.

Selvfølgelig er den største opgave at kontrollere og se om du har SharePoint eller OneDrive installeret. Dette er de eneste to ægte applikationer, der vil distribuere denne Dynamic Link Library-fil. Ældre Office-version kan også installere den uden det specifikke program, men dette sker ikke længere med de nyeste Office-udgivelser.

Husk, at hvis du ikke har nogen af ​​disse programmer installeret, er der ingen grund til, at du får denne fil kopieret på din computer - medmindre det er en restfil, der er efterladt af en tidligere installation, eller det er malware.

Hvis du har mistanke om, at filen muligvis ikke er ægte, skal du se på placeringen. Hvis placeringen er anderledes end C: \ Program Files (x86) \ Microsoft Office \ og du ikke installerede dine Office-værktøjer et tilpasset sted, er chancen for at håndtere malware meget stor.

Du kan bekræfte, at du beskæftiger dig med malware ved at uploade filen til en viradatabase som f.eks. VirusTotal. Dette vil afgøre, om sikkerhedstruslen er reel eller ej. For at gøre dette skal du besøge dette link (her), upload den grooveex.dll fil, og vent på, at resultaterne genereres.

Hvis analysen afslører nogle positive, skal du gå ned til næste afsnit nedenfor for trin til fjernelse af inspektionen.

Håndtering af sikkerhedstruslen

Hvis den grooveex.dllikke er placeret et ægte sted, og virusinspektionen afslørede bekymringer, skal du installere en sikkerhedsscanner, der er i stand til at håndtere malwareinfektionen. Baseret på tidligere beskæftigelse med tilsløringsvira af denne slags er den mest effektive software, der bruges i dette tilfælde, Malwarebytes. Det er gratis og identificerer langt størstedelen af ​​malware, der udviser denne adfærd.

Følg denne artikel for at gøre det lettere for dig selv (her) for trinvise instruktioner om brug af den gratis version til at slippe af med virusinfektionen.

Hvis scanningen er fuldført, og virusinfektionen er fjernet, skal du genstarte din computer og se, om du stadig ser beviset for grooveex.dllved næste systemstart.

Hvis denne proces har afsløret, at grooveex.dllfilen er ægte, flyt ned til næste afsnit nedenfor for trin od fjernelse af den ægte grooveex.dllfra din computer.

Skal jeg fjerne Groovex.dll?

Der vil ikke være nogen Windows-konsekvenser for fjernelse grooveex.dll da filen på ingen måde er afgørende for, at operativsystemet fungerer. Men hvis du beslutter at fjerne det, vil du potentielt miste nogle SharePoint- og OneDrive-synkroniseringsfunktioner.

Hvis du er villig til at acceptere risiciene, skal du gå ned til næste metode nedenfor for at få trin til fjernelse af Groovex.dll.

Sådan fjernes Groovex.dll?

Hvis du har foretaget alle ovenstående verifikationer og bekræftet, at du ikke har at gøre med en tilsluttet malware, der udgør som grooveex.dll,du kan fortsætte med at fjerne det konventionelt. Men da filen ikke har et enkeltstående installationsprogram, skal du fjerne det program, der installerede det i første omgang - Sharepoint, OneDrive eller en Office Suite.

Følg instruktionerne nedenfor for trinvis vejledning i fjernelse grooveex.dllsammen med patentansøgningen:

  1. Trykke Windows-tast + R at åbne en Løb dialog boks. Skriv derefter “Appwiz.cpl” og tryk på Gå ind at åbne op for Programmer og funktioner vindue.
  2. Når du er inde i Programmer og filer vindue, rul ned gennem listen over installerede applikationer og find den overordnede applikation (Sharepoint, OneDrive eller Office). Når du ser det, skal du højreklikke på det og vælge Afinstaller fra den nyligt viste menu.
  3. Når du er inde i afinstallationsvinduet, skal du følge vejledningen på skærmen for at fuldføre processen.
  4. Genstart din computer og se om det lykkedes dig at fjerne grooveex.dllfil fra din computer ved næste systemstart.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found