Fix: Windows 10 opdateringsfejl '0xc1900101-0x30018'

Windows Update-fejlkoder er mange, og de er stort set umulige at tælle. Microsoft har lavet et indlæg, hvor de opregnede alle mulige Windows Update-fejlkoder sammen med korte beskrivelser, men disse oplysninger er temmelig ubrugelige, da der ikke er antydninger til, hvad der kan forårsage problemet, eller hvordan man rent faktisk skal nærme sig løsningen.

Brugere er allerede tilbageholdende nok med at starte en opdatering af noget, især deres operativsystem, fordi opdateringsprocessen normalt sænker computeren, selvom den kun fungerer i baggrunden. Imidlertid modtager disse fejlkoder folk endnu mere, og Microsoft er bestemt nødt til at gøre noget for at forhindre, at disse fejlmeddelelser opstår så ofte.

0xC1900101 - 0x30018 Fejl

Opgradering fra Windows 8.1 til Windows har altid været en smertefuld proces, især når du ender med at modtage denne fejlmeddelelse konstant med tilfældige intervaller under opdateringsprocessen. Fejlmeddelelsen manifesterer sig gennem en blå skærm af døden, og den virkelige løsning på dette problem er endnu ikke annonceret af Microsoft.

Problemet vises normalt, når du prøver at installere Windows 10 på en computer, der kører Windows 7, 8 eller 8.1; men det kan også vises, når du prøver at installere en regelmæssig opdatering manuelt. Lad os finde ud af, hvordan vi løser dette problem!

Løsning 1: Sørg for, at din computer er klar til opdateringen

Der er en hel del trin, du skal udføre, før du selv kører opdateringen selv. Disse trin er mange, men det skal ikke tage lang tid, før du selv kan installere opdateringen. Sørg for at gøre alt på listen nedenfor, og prøv at køre opdateringen efter at have gennemført dette.

 1. Prøv midlertidigt at deaktivere eller afinstallere din antivirussoftware og slukke for enhver tredjeparts firewallsoftware, du kører, og se om opgraderingen vil lykkes.
 2. Hvis du bruger en Wi-Fi-forbindelse, skal du prøve at skifte til en kabelforbindelse ved hjælp af et netværkskabel og deaktivere eller afinstallere dit trådløse netværkskort.
 3. Fjern alle tilsluttede USB-enheder (undtagen tastatur og mus), når du forsøger at opgradere.
 4. Åbn en kommandoprompt (administrator), og skriv sfc / scannow for at kontrollere, om der er beskadigede systemfiler. Find ud af mere info om, hvordan du opnår dette ved at læse vores artikel om emnet.
 5. Sørg for, at du har installeret alle de nyeste Windows-opdateringer og de nyeste drivere og opdateringer fra dine hardware- og softwareproducenter. Se dit bundkortproducents websted for BIOS-opdateringer til Windows 10. Afinstaller al unødvendig hardware eller software inden opgradering til Windows 10.
 6. Udfør en ren opstart, og prøv at udføre opdateringsprocessen efter opstart. Find ud af mere om, hvordan du udfører en ren opstart på Windows 8, 8.1 og 10 ved at klikke her. Hvis du kører Windows 7 eller Vista, skal du besøge denne artikel for at opnå dette.
 7. Hvis du bruger en SCSI-harddisk, skal du sørge for, at du har drivere til din lagerenhed på et tommelfinger, og at den er tilsluttet. Under installationen af ​​Windows 10 skal du klikke på Custom Advanced Option og bruge kommandoen Load Driver til at indlæse den relevante driver til SCSI-drevet. Hvis dette ikke fungerer, og opsætningen stadig mislykkes, skal du overveje at skifte til en IDE-baseret harddisk.

Løsning 2: Deaktiver indbygget lyd i BIOS-indstillinger

Flere brugere har rapporteret, at deaktivering af indbygget lyd i BIOS formåede at løse deres problem, og de var i stand til at udføre opdateringen uden problemer. Dette er ikke en vanskelig operation, og det kan nemt løse dit problem. Sørg dog for, at du har udført alle de nødvendige trin fra løsning 1, inden du går videre til andre løsninger.

 1. Sluk for din computer ved at gå til Start-menuen >> Tænd / sluk-knap >> Luk ned
 2. Fjern tilføjelseslydkortet, hvis der er installeret et. Mange bundkort deaktiverer automatisk indbygget lyd, når en anden lydenhed registreres, og fjernelse af den kan muligvis automatisk gendanne din indbyggede lyd. På stationære computere skal du åbne sagen og trække lydkortet forsigtigt ud af kortsporet. dette kort kan sikres med en skrue eller låseclips. Bærbare computere kan have et udvidelseskort eller en USB-lydenhed, der skal fjernes.
 3. Genstart din pc, og indtast BIOS ved at trykke på BIOS-tasten, mens systemet starter. BIOS-nøglen vises typisk på startskærmen og siger "Tryk på ___ for at åbne Setup." Almindelige BIOS-nøgler er F1, F2, Del, Esc og F10.
 4. Find indstillingsmuligheden, der ændrer indbygget lyd. Dette kan være under menuen "Avanceret", "Enheder" eller "Ombord periferiudstyr" og markeret som "Onboard Audio", "Sound ...".
 5. Vælg indbyggede lydindstillinger, og vælg "Deaktiveret."
 6. Naviger til sektionen Afslut, og vælg Afslut Gem ændringer. Dette fortsætter med opstarten. Sørg for at prøve at køre opdateringen igen.

Løsning 3: Installer Windows ved hjælp af værktøjet til oprettelse af medier

Denne særlige fejlmeddelelse vises, hvis du opdaterer Windows ved hjælp af den indbyggede Update Manager, og den vises tilfældigt i procent under opdateringsprocessen. Du kan dog assistere og alternativ, der går under navnet Media Creation Tool, som lader dig installere Windows ved hjælp af .ISO-filen, du kan downloade på Microsofts officielle side.

Du kan også bruge Rufus til at udføre opdateringen for dig ved at følge instruktionerne i vores artikel om emnet.

 1. Vælg Download-værktøj, og vælg derefter Kør. Du skal være administrator for at køre dette værktøj.
 2. På siden Licensvilkår skal du vælge Acceptér, hvis du accepterer licensvilkårene.
 3. På Hvad vil du gøre? side, skal du vælge Opgrader denne pc nu og derefter vælge Næste.
 4. Værktøjet begynder at downloade og derefter installere Windows 10. Denne tabel viser, hvilken udgave af Windows 10 der vil blive installeret på din pc.
 5. Når Windows 10 er klar til installation, ser du en oversigt over, hvad du har valgt, og hvad der opbevares under opgraderingen. Vælg Skift hvad du vil beholde for at indstille, om du vil beholde personlige filer og apps, eller kun holde personlige filer, eller vælge at beholde intet under opgraderingen.
 6. Gem og luk alle åbne apps og filer, du muligvis kører, og vælg Installer, når du er klar.
 7. Det kan tage lidt tid at installere Windows 10, og din pc genstarter et par gange. Sørg for, at du ikke slukker for din pc.

Løsning 4: Prøv DISM-værktøjet

Deployment Image Servicing and Management (DISM.exe) værktøj er et nyttigt værktøj, der kan scanne dit Windows-billede for fejl og fejl, du måske har forårsaget i det. Det kan køres let ved hjælp af kommandoprompt, og det kan også bruges til at rette fejlene automatisk.

Når du har kørt det, skal du sørge for at vente i mindst en halv time til det er færdigt, da værktøjet kontrollerer alt vedrørende dit Windows-billede.

Få flere oplysninger om, hvordan du løser det, ved at besøge denne artikel, som vi lavede om, hvordan du kører DISM.exe.

Løsning 5: Prøv dette Simpelthen hotfix til registreringsdatabasen

Denne særlige løsning var i stand til at hjælpe utallige mennesker med at løse deres Windows Update-relaterede problem, og det er værd at tjekke dette, før du kører din Windows Update igen.

Derudover var denne partikelløsning direkte knyttet til at løse denne fejlmeddelelse af flere brugere, så tjek dette ud. Det slipper dybest set af ubrugte drivere på din computer, hvilket er et job, dit Diskoprydningsværktøj skal tage sig af, men af ​​en eller anden grund gør det ikke.

 1. Åbn kommandoprompt ved at skrive “cmd” i søgefeltet på proceslinjen.
 2. Kopier og indsæt følgende kommando, og sørg for at klikke på Enter bagefter:

rundll32.exe pnpclean.dll, RunDLL_PnpClean / DRIVERS / MAXCLEAN

 1. Afslut kommandoprompt, genstart computeren og sørg for at køre opdateringen igen.

Løsning 6: Nulstil dine Windows Update-komponenter

Dette er ret langvarig procedure, men det hjælper brugerne med at håndtere deres fejl under deres opdateringer, og det har vist sig at løse forskellige fejlkoder, inklusive den, vi har at gøre med lige nu. Sørg dog for, at du har prøvet alle ovenstående løsninger og trin, før du prøver denne, da ovenstående er meget hurtigere.

 1. Skriv kommandoprompt i søgefeltet, og kør det med administratorrettigheder.
 2. Dræb følgende processer: MSI Installer, Windows Update Services, BITS og Cryptographic ved at kopiere og indsætte nedenstående kommandoer. Sørg for at klikke på Enter efter hver enkelt.

net stop msiserver

net stop wuauserv

net stop bits

net stop cryptSvc

 1. Omdøb mapperne Catroot2 og Software Distribution. Du kan gøre dette lettere ved at kopiere følgende kommandoer i kommandoprompten:

ren C: \ Windows \ SoftwareDistribution SoftwareDistribution.old

ren C: \ Windows \ System32 \ catroot2 Catroot2.old

 1. Start MSI Installer, Windows Update Services, BITS og Cryptographic-tjenesterne igen ved at kopiere og indsætte kommandoerne nedenfor.

net start wuauserv

net start cryptSvc

netto startbits

net start msiserver

Løsning 7: Brug af de indbyggede Windows-fejlfindingsprogrammer

Windows 10 leveres forudinstalleret med flere fejlfindingsprogrammer, som automatisk kan genkende det problem, du har, og løse det for dig på ingen tid. Disse fejlfindingsprogrammer har hjulpet mange mennesker, der ikke er så erfarne med at håndtere disse problemer selv, og processen tager næsten slet ingen tid.

 1. Åbn appen Indstillinger ved at klikke på Start-knappen og derefter på tandhjulsikonet lige over. Du kan også søge efter det.
 2. Åbn sektionen Opdatering og sikkerhed, og naviger til menuen Fejlfinding.
 3. Først og fremmest skal du klikke på indstillingen Windows Update og følge instruktionerne på skærmen for at se, om der er noget galt med Windows Update-tjenester og -processer.
 4. Når fejlfindingsprogrammet er færdigt, skal du navigere til afsnittet Fejlfinding igen og åbne fejlfindingsprogrammet til internetforbindelser.
 5. Kontroller, om problemet er løst.

Løsning 8: Deaktiver Wi-Fi i BIOS

Det viser sig, at deaktivering af Wi-Fi i BIOS hjalp flere brugere med at håndtere deres problem, så det er værd at give dette et skud. Det er ikke tidskrævende, og det løser muligvis også problemet for dig. Denne særlige løsning er for det meste til bærbare brugere.

 1. Genstart eller tænd for din computer.
 2. Gå ind i BIOS ved at trykke på BIOS-tasten, mens systemet starter. BIOS-nøglen vises typisk på startskærmen og siger "Tryk på ___ for at åbne Setup." Almindelige BIOS-nøgler er F1, F2, Del, Esc og F10.
 3. Naviger til sektionen Avanceret, og find dit Wi-Fi-kort. Hvis du bruger det Wi-Fi-kort, der er integreret i din bærbare computer (hvis det fulgte med den bærbare computer), skal det være under "Integreret WLAN".
 4. Deaktiver det, og naviger til fanen Afslut. Vælg indstillingen Exit Saving Changes, som skal gemme ændringerne og fortsætte med boot.
 5. Prøv at installere Windows 10 igen.

Løsning 9: Rediger eller opret en registreringsnøgle

Denne bestemte registreringsdatabasenøgle er kendt for at være en årsag til denne særlige fejlmeddelelse, så sørg for at du enten opretter den eller ændrer den på følgende måde. Du bør dog tage backup af din registreringsdatabase, hvis du konfigurerer den forkert, da ændring af registreringsdatabasen kan forårsage uforudsigelige fejl på din pc.

 1. Åbn Registreringseditor ved at søge efter den i søgefeltet i Start-menuen eller ved at bruge Ctrl + R-tastekombinationen for at åbne dialogboksen Kør, hvor du skal skrive "regedit".
 2. Klik på menuen Filer øverst til venstre i vinduet, og vælg eksportindstillingen.
 3. Vælg hvor du vil gemme ændringerne i din registreringsdatabase.
 4. Hvis du forårsager beskadigelse af registreringsdatabasen ved at redigere den, skal du blot åbne Registreringseditor igen, klikke på Filer >> Importer og find den .reg-fil, du har eksporteret på forhånd.
 5. Alternativt, hvis du ikke importerer de ændringer, der er foretaget i registreringsdatabasen, kan du gendanne dit system til en tidligere arbejdstilstand ved hjælp af Systemgendannelse. Lær hvordan du konfigurerer Systemgendannelse, og hvordan du bruger det ved at tjekke vores artikel om dette emne via dette link.

Nu hvad vi har oprettet en sikkerhedskopi til vores registreringsdatabase, lad os komme til rettelsen.

 1. Åbn Registreringseditor ved at følge instruktionerne ovenfor i trin 1.
 2. Naviger til følgende placering i din registreringsdatabase ved at udvide menuerne i venstre side af vinduet.

HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ WindowsUpdate \OSUpgrade

 1. Hvis denne særlige nøgle ikke findes, skal du højreklikke på WindowsUpdate-nøglen, vælge Ny >> nøgle og navngive den OSUpgrade.
 2. På denne bestemte placering (OSUpgrade) skal du højreklikke på OSUpgrade-mappen og vælge Ny >> DWORD (32-bit) værdi.
 3. Navngiv denne registreringsdatabasenøgle som AllowOSUpgrade, og klik på ok.
 4. Dobbeltklik på denne nye værdi, og skriv 0x00000001 under indstillingen Værdidata, og klik på OK.
 5. Genstart computeren, og kontroller, om problemet er løst.