Sådan tilsluttes en subwoofer til en integreret stereoforstærker

Subwoofere er ofte integreret med hjemmebiograflydsystemer, så de kan gengive et bredere spektrum af frekvenser. Dette gør det muligt for lydsystemerne at tage højde for hele den række noter, som dit lydkildesignal sender fremad. Uden en integreret subwoofer kan du gå glip af forskellige lydfrekvenser, der er en del af det originale soundtrack, og din generelle lytteoplevelse mangler muligvis nogle vigtige komponenter såsom basnoter. Mens denne teknologi mere almindeligt er integreret i større surround sound eller hjemmebiografopsætninger, kan den også integreres med stereoforstærkere for at forbedre din lydkvalitet.

Mens hjemmebiograf og AV-modtagere er tilsluttet subwooferen med et enkelt forbindelseskabel, har stereomodtagere og forstærkere ikke de samme basstyringsmuligheder. Med AV-modtagere kan du f.eks. Dirigere basfrekvenser til højttalerne gennem en kanal, der indstiller frekvensområdet, inden de når output. I en stereoforstærkeropsætning er der behov for et mere højt niveau (eller overfladeniveau) af forbindelser på grund af denne mangel på intern basstyring. Når du tilslutter en stereoopsætning, skal forbindelserne på grund af de to kanaler fordobles.

Nogle subwoofere leveres med interne forstærkere, der allerede er integreret, men hvis din ikke har en, eller din interne forstærker ikke er så stærk, kan du vælge at integrere en separat stereoforstærker i dit lydsystem. Hvis du har en to-kanals integreret forstærker eller en to-kanals stereomodtager uden en RCA-subwoofer-udgang for at gå til en strømforsynet subwoofer, viser denne guide dig, hvordan du integrerer det med en to-kanals integreret forstærker med kun B-højttalerens output . Speaker A-udgangen tilsluttes frontendhøjttalere.

Hardwarekrav inden du begynder

Inden du begynder, skal du kontrollere følgende på din to-kanals stereomodtager eller to-kanals stereo integreret forstærker (som disse): Du skal have højttalere A og B på denne enhed. I denne vejledning føjes din højttaler A-output til din fronthøjttaleropsætning. Din højttaler B-output er det, vi bruger til at integrere det med den aktive forstærker indbyggede subwoofer. Gå ind på bagsiden af ​​din to-kanals modtagerforstærker og bemærk, at der ikke er nogen subwooferudgang synlig her. I stedet finder du højttaler A-udgang (højre og venstre) og højttaler B-udgang (højre og venstre).

På din powered subwoofer skal du i stedet for kun RCA-lavindgangsindgangene have højindgangsindgange for at forbinde venstre og højre højttalerkabler. Gå ind på bagsiden af ​​din drevne subwoofer og find venstre og højre indgangsporte på højt niveau.

Ud over dette er det andet udstyr, du har brug for til denne opsætning, to sæt med to kabelhøjttalerkabler.

Når du har sikret dig, at dit udstyr opfylder de ovennævnte to betingelser, og du har klar til at bruge dine højttalerkabler, kan du fortsætte med de forbindelser, der er skitseret fremad.

Opsætning

 1. Sørg for, at din subwoofer og stereoforstærker er afbrudt fra enhver strømkilde og slukket.
 2. Tilslut dine højttaler A-udgange fra din to-kanals outputmodtager til din frontend-højttaleropsætning.
 3. Tag et sæt højttalerkabler og tilslut det fra de positive og negative terminaler på højre udgang på højttaler B på bagsiden af ​​din to-kanals stereoforstærkermodtager til de positive og negative terminaler på højre side på højt niveau din drevne subwoofer. Vær opmærksom på de positive / negative og højre / venstre markeringer, og match dem nøjagtigt. Du kan rette i lige ledninger eller bruge dem med bananstik for din lethed.
 4. Gentag ovenstående trin med et andet sæt højttalerkabler til venstre output på din tokanals stereoforstærkermodtager og strømforsyning til subwoofer på højt niveau.
 5. Avanceret tilpasning: Hvis du vil gå ind og tilpasse din subwoofer, skal du starte med følgende indstillinger. For 4 tommer eller mindre subwoofere skal du indstille delefrekvensen (bruges i det indre lavpasfilter) til 100 Hz eller derover. For subwoofere, der er 5 inches eller større, skal du bruge en 80 Hz crossover-frekvens eller derunder. Dette trin er valgfrit. De fleste subwoofere leveres med en moderat baseindstilling, der allerede er konfigureret.
 6. Før du tænder for dit system, skal du placere det et sted tæt på din medieskærm. Da subwooferen primært arbejder for at øge din bas og lavere tonefrekvenser, er placeringen af ​​dette højttalersystem ikke så afgørende for, hvordan lyden kommer på tværs. Med højere frekvenser skal du være opmærksom på din højttalervinkling og potentielle ekko eller hoppe tilbage for at få mest muligt ud af disse toner. Med en subwoofer er dette dog meget mere simpelt, og din højttaler kan vilkårligt placeres hvor som helst. Det anbefales at holde det tæt på skærmen og vende den retning, hvor lyden er påkrævet.
 7. Tilslut din forstærker til en strømkilde med kontakten stadig slukket.
 8. Kontroller din ledning en sidste gang som forklaret i ovenstående trin. Sørg for, at forbindelserne er placeret korrekt og korrekt.
 9. Når alt ser godt ud, skal du tænde for strømmen.
 10. Tænd for højttaler A, og observer lyden på fronthøjttalerne. Sluk for dette, og tænd derefter for højttaler B, og observer basen på subwooferen. Tænd begge samtidigt for at få det fulde basforstærkede output.
 11. Juster subwooferens lydstyrke for at bringe det op på det niveau, hvor du kan høre bassen og lave tonefrekvenser. Hvis du vil have flere basnoter, skal du skrue dette højere op. Juster hovedknappen til lydstyrke på taler for faktisk lydstyrke og subwoofer lydstyrkeknap til udtale af basfrekvenser.

Dom

Når du er færdig med den indledende opsætning, skal du lytte til en række sange med forskellige basniveauer for at gå tilbage og justere krydsfrekvensen og subwooferlydstyrken. Dette vil tage et stykke tid at optimere det helt rigtige til størstedelen af ​​den musik eller lyd, du har til hensigt at lytte til. De delefrekvenser, der er angivet i installationsproceduren tidligere, er de almindelige standardfrekvenser til subwoofer- og stereoforstærkerintegration. For din særlige smag kan du dog vælge at tilpasse disse lidt.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found