Sådan finder du ud af Intels i7-processorgenerering

Hjem/Udtalelser/ Sådan finder du ud af Intels i7-processorgenerering

Sådan finder du ud af Intels i7-processorgenerering

Af Bill Wilson 24. februar 2020 3 minutter læst

Hvis du ser dig om efter en ny CPU, er chancerne for, at du skal være blevet bombarderet med en masse information, når du går ud for et køb.

Det er ganske veletableret nu, at virksomheder frigiver nye produkter og tildeler dem en "generation". Tilsvarende tildeler halvlederproducenter som Intel, AMD og Nvidia generationer til deres produkter. Denne artikel fokuserer på, hvordan man identificerer og skelner mellem Intels produktsortiment.

Intel har en meget lang historie og en række produkter. De havde Pentium, som er et mærke, der stadig er i brug. Celeron og Atom til den lave ende, stadig brugt. Xeon til det avancerede workstation- og servermarked, stadig brugt. Derefter deres flagskibsmodeller Core og Core 2-serie af CPU'er med Solo, Duo og Quad, som nu er forældede. De nye flagskibe hos Intel er nu Core-serien, som ledes af i3-, i5-, i7- og nu i9-processorer. Med en bred vifte af tilgængelige processorer bliver det nogle gange forvirrende at forstå generationen af ​​disse CPU'er. Sørg ikke for, da det er præcis, hvad vi skal forklare i dag i denne artikel.

Find nemt generationen af ​​din processor

Det første tal på SKU'en angiver, hvilken generation det tilhører, dvs. (6700k = 6. generation, 4790 = 4. generation, 3570 = 3. generation og så videre). SKU'erne består af 4 cifre efterfulgt af et eller flere suffiksbogstaver.

Yderligere Information

  • 1. gen = (Nehalem er navnet på mikroarkitekturen) Bloomfield / Lynnfield / Clarkdale
  • 2. gen = Sandy Bridge mikroarkitektur
  • 3. gen = Ivy Bridge mikroarkitektur
  • 4. gen = Haswell / Devil's Canyon mikroarkitektur
  • 5. gen = Broadwell mikroarkitektur
  • 6. gen = Skylake mikroarkitektur
  • 7. gen = Kaby Lake mikroarkitektur
  • 8. gen = Coffee Lake mikroarkitektur
  • 9. gen = Coffee Lake mikroarkitektur

Selvom det skulle være tilstrækkelig information, kan der være let forvirring og ofte lidt vildledende, når man diskuterer de avancerede CPU'er.

For eksempel er Core i7 5960X en 8-core CPU på HEDT X99-platformen udgivet i 2014 med DDR4 på Haswell-arkitekturen. Men Core i7 4770K på desktop-platformen understøtter ikke DDR4, og det er en 4. generations del på skrivebordet, mens 5960X er en 5. generation til HEDT. Det er faktisk en Haswell-E (til ekstrem) arkitektur. Dette skyldes, at den ældre mikroarkitektur foretrækkes til de højere ende-CPU'er, da den har haft tid til at modnes i forhold til den nyere arkitektur.

Hvordan kan du finde ud af generationen af ​​din i7-processor (hvis du allerede ejer en)

Den første metode er at kontrollere dit systems specifikationer ved at højreklikke på Windows-knappen og vælge System-knappen. Derefter skal du se et vindue, der viser din computers specifikationer

Alternativt kan brugeren også køre msinfo32 ved at trykke på CTRL + R og indtaste “msinfo32”. Hvis du gør dette, vises en skærm, der nævner alle computerens specifikationer. Dette er bedre for brugere, der ønsker at kende specifikke oplysninger om computeren som selve bundkortet.

Samlet set er det vigtigt at bemærke, at kunden altid skal være opmærksom på processorens model, da navnet på den generation, den står, kan bestemmes med det samme syn.

Konklusion

Der fremstilles ikke to CPU'er ens. Derfor har de forskellige SKU'er. Denne artikel havde til formål at hjælpe dig med at læse SKU'en og få mening ud af den. Den nemmeste måde at identificere generationen på er at gå med det allerførste nummer. Men det svarer ikke på alle spørgsmålene. Alfa-reglen skal altid være at verificere og krydstjekke med Intel ARK, som indeholder den komplette database til CPU'erne. Så når du ikke er sikker, skal du blot søge efter den specifikke SKU på Intel ARK eller Google din processors modelnavn, og du bliver omdirigeret til Intel ARK.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found