Sådan konverteres FLAC til AAC i Foobar

Mens mange mennesker stadig bruger .MP3-formatet i disse dage som deres foretrukne "lossy" -format, er det sandsynligt, fordi de ikke ved bedre - AAC (Avanceret lydkodning) blev faktisk oprettet som et overlegen tabsformat og understøttes på de fleste lydafspillere (undtagen strengt MP3-afspillere, men hvem bruger MP3-afspillere i 2018?).

AAC opnår bedre lydkvalitet end MP3 kl lavere bithastigheder - en 256 kbps AAC lyder bedre end en 320 kbps MP3, og dette er blevet testet af adskillige ingeniører. Desuden er AAC det eneste netværksudsendte lydformat, der kan opnå en “fremragende” vurdering for alle EBU-lytningstestprojekter.

Hvis AAC er bedre end MP3, hvorfor er MP3 mere populær end AAC?

Nå, det er svært at svare - AAC kom ud i 1997, 3 år efter MP3, og i lang tid var AAC primært forbundet med Apple - faktisk tror nogle mennesker, at det står for "Apple Audio Codec", fordi AAC er primært format, der bruges på iTunes, iPod osv. Apple kan lide at være på ”forkant” af teknologi, så det er ingen overraskelse, at de låst fast på AAC, da det blev erklæret efterfølgeren til MP3 - men Apple hverken ejer eller kontrollerer AAC-formatet.

Så i lang tid troede folk, at AAC var et Apple-ejet og kontrolleret format, og at codec kun var kompatibel med Apple-produkter - hvilket er helt usant. AAC er en international standard, der blev godkendt i 1997! Skønt en eller anden grund kunne mange enheder kun afspil MP3-filer i slutningen af ​​90'erne og begyndelsen af ​​2000'erne - sandsynligvis var producenterne af disse enheder det også under det indtryk, at AAC var et Apple-styret format.

I dag kan din Android-enhed afspille AAC uden problemer, ligesom de fleste pc-medieafspillere. Det er bare de mennesker, der er noget bekendt med musikkodning se “AAC” og tænk straks på iTunes / Apple, så af en eller anden grund forblev MP3 populært og det valgte format for mange mennesker, på trods af at AAC er overlegen på alle tænkelige måder. Åh, og en sidste ting - det ALAC-format (Apple Lossless Audio Codec), den tabsfri version af AAC? Ja, Apple oprettet det, men dets open source.

Okay, jeg forstår det - AAC er gratis og for alle. Hvad nu?

I denne Appual-guide vil vi vise dig, hvordan du konverterer dine tabsfri FLAC-filer til AAC i høj kvalitet. Dine AAC-filer får bedre lyd og mindre filstørrelse end MP3, men det er lidt sværere at konfigurere codecs til AAC-eksport - hvilket sandsynligvis er en del af grunden til at konvertere din cd-samling til AAC aldrig rigtig fanget, medmindre du brugte iTunes eller noget lignende.

For denne vejledning viser vi dig to separate metoder - selvom andre findes, er disse de nemmeste (bortset fra at downloade iTunes og bruge dets auto-konverter). Vi viser dig hvordan man konverterer FLAC til AAC ved hjælp af Foobar Encoder Pack, som inkluderer qaac til AAC-kodning i en række AAC-formater.

Sådan konverteres FLAC til AAC i Foobar

Krav:

  • Foobar Encoder Pack
  • (Valgfrit) iTunes installeret på din pc til at bruge Apple AAC-kodning eller Winamp til at bruge FhG-kodning
  • Tabsfri FLAC-fil efter eget valg

Først skal du downloade og installere Foobar Encoder Pack. Gem .exe-filen på din computer, og lad den derefter installere i din oprindelige Foobar-mappe som vist nedenfor.

Hvis du ikke har iTunes, bør du overveje at installere det - ja, jeg ved, vi gik igennem alt det spil om, hvordan Apple ikke egen AAC, og nu har vi brug for iTunes til at konvertere FLAC til AAC. Det gør du ikke brug for iTunes, kan du bruge en alternativ AAC-indkoder som AAC FDK, AAC Nero, AAC FhG, men Apple AAC har den bedste kodning (nogen kan diskutere mig, som Fraunhofer FDK AAC er en meget tæt næstbedst).

I begge tilfælde skal du installere enten iTunes eller Winamp, det er op til dig. Hvis du bruger Windows, skal du sørge for at downloade den version, der passer til dig - x32 eller x64, selvom Windows 10-brugere bare kan hente iTunes fra Microsoft Store.

Nu i Foobar skal du gå gennem dit mediebibliotek og finde det, du vil konvertere. Højreklik og gå til Konverter> ... (klik på ..., vi har endnu ingen konfigurationsindstillinger for konvertering)

Nu på højre side af det nye vindue, der åbnes, har du 4 muligheder - Outputformat, Destination, Behandling og Andet.

Klik først på menuen "Outputformat", og vælg enten AAC (Apple) eller AAC (Winamp FhG), afhængigt af om du har installeret iTunes eller Apple. Jeg går med AAC (Apple) i skærmbillederne.

Nu under bitrate-tilstand kan du ændre den til enten VBR (Variabel bitrate) eller CBR (konstant bitrate) - det er virkelig svært at forklare forskellen i et par korte ord, men VBR er sandsynligvis bedre til AAC-kodning, så gå med VBR. Derefter drejer det selvfølgelig op til “Bedste kvalitet” til 320 kbps for kvalitetsskyderen. Hvis filstørrelse / lagerplads er et problem, kan du sænke det til 256 kbps, fordi en 256 kbps AAC alligevel lyder bedre end en 320 kbps.

Klik på "Okay", og skift derefter de andre muligheder, såsom Destination og Processing, hvis du vil - Destination er selvforklarende, men "Processing" giver dig faktisk mulighed for at tilføje DSP (efterbehandling) effekter til den fil, der kodes, såsom Equalizer , Rumklang osv. Det vil bygge disse effekter ind i filen kodes - dette kan faktisk være nyttigt, hvis du bruger mange CPU-intensive DSP-effekter og vil have dem indbygget i selve lydfilen.

Når du har trykket på "Konverter", beder den dig om at pege på Winamp-codec, hvis du har Winamp installeret, eller det skal automatisk begynde at konvertere, hvis du har iTunes installeret og vælger Apple AAC-codec.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found