Kunne ikke formatere den valgte partition (fejl 0x8004242d)

Det Kunne ikke formatere den valgte partition (Fejl 0x8004242d) opstår, når brugeren forsøger at formatere, flette eller installere operativsystemet på et drev ved hjælp af installationsmediet til Windows 7, Windows 8.1 og Windows 10. De fleste berørte brugere, der støder på dette problem, prøver at rense installation af deres OS, men denne fejl forhindrer dem fra at gøre det.

I de fleste tilfælde vil du se dette problem opstå på grund af en slags inkonsistens med Master Boot Record. Det er enten en manglende fil eller en eller anden form for filkorruption. Men uanset oprindelse kan du højst sandsynligt rette det ved at slette alle partitioner i stedet for at prøve at omformatere dem.

Hvis det ikke virker, skal du prøve den samme handling med DiskPart. Dette værktøj løser enhver inkompatibilitet eller korruption forårsaget af massecontrolageren eller masselagerdriveren.

Der er også et sjældent scenario, hvor dette problem vil opstå på grund af en konflikt mellem BIOS og UEFI-indstillinger. Denne sidste kan løses ved at deaktivere USB Boot support, mens installationen finder sted.

Sådan løses 'Kunne ikke formatere den valgte partition ' (Fejl 0x8004242d) problem?

 • Løsning 1: Sletning af alle partitioner
 • Løsning 2: Rengøring af harddisken med Diskpart.exe
 • Løsning 3: Deaktivering af USB-bootstøtte

Løsning 1: Sletning af alle partitioner

I de fleste tilfælde vil dette problem opstå på grund af en eller anden form for korruption inde i Master Boot Record. Enten mangler den ekstra partition, som Windows har brug for, eller den er blevet plettet af korruption.

Flere berørte brugere, som vi også støder på dette problem, har rapporteret, at de endelig var i stand til at løse problemet ved at starte fra installationsmediet og slette hver partition i stedet for at prøve at formatere dem først.

Dette vil ikke medføre nogen problemer, hvis du alligevel planlagde at udføre en helt ren installation, men det fylder lettere datatab i situationer, hvor du håbede på at undgå at slette hver partition.

Heldigvis kan du bruge Windows System Image-sikkerhedskopi, før du går gennem instruktionerne nedenfor, hvis du vil sikkerhedskopiere dine data sikkert. For at gøre dette skal du følge disse instruktioner om oprettelse af en sikkerhedskopi af systembillede.

Når dine vigtige data er sikkerhedskopieret, skal du følge instruktionerne nedenfor for at slette alle tilgængelige partitioner for at rette op på Kunne ikke formatere den valgte partition (Fejl 0x8004242d) problem:

 1. Indsæt et kompatibelt installationsmedie, og genstart computeren. Efter den første startskærm vil din computer spørge dig, om du vil starte fra installationsmediet for at gøre dette, Tryk på en vilkårlig tast.

  Bemærk: Hvis du ikke har et gyldigt installationsmedie til din Windows-version, kan du her oprette en. Husk, at hvis du vil installere fra et USB-flash, skal du muligvis ændre startrækkefølgen for at inkludere opstart fra USB.

 2. Når det lykkes dig at starte med succes fra installationsmediet, skal du klikke på Installer nu og gå videre med de første installationstrin, indtil du kommer til partitioneringsfasen.

  Bemærk: Du bliver nødt til at indtaste en gyldig nøgle og derefter vælge den relevante version, som du prøver at installere. Og endelig skal du acceptere licensaftalen.

 3. Når du kommer til næste prompt, skal du klikke på Brugerdefineret: Installer kun Windows (avanceret).
 4. Når du først er kommet til partitioneringsdelen, skal du begynde at vælge hver partition individuelt og derefter klikke på Slet. Klik på, når du bliver bedt om at bekræfte handlingen Ja. Gør dette systematisk, indtil du har et enkelt drev (0) på Ufordelt rum.
 5. Nu skal du være i stand til at oprette nye partitioner, men du vil, uden at støde på den samme fejl. Gør dette og se om du kan gennemføre installationen.

Hvis du stadig støder på det samme Kunne ikke formatere den valgte partition (Fejl 0x8004242d) udgave, gå ned til den næste potentielle løsning nedenfor.

Løsning 2: Rengøring af harddisken med Diskpart.exe

Som det viser sig, kan dette problem også opstå på grund af en inkompatibel eller beskadiget masselagercontroller eller en masselagerdriver. Hvis dette scenarie er anvendeligt, er din bedste chance for at løse problemet ved, at Diskpart.exe renser disken først og derefter prøver at køre installationen af ​​Windows igen.

Men husk at du har brug for et kompatibelt installationsmedie for at udføre nedenstående trin. Flere berørte brugere har bekræftet, at hans operation endelig tillod dem at formatere partitioner uden at støde på Kunne ikke formatere den valgte partition (Fejl 0x8004242d).

Her er en hurtig guide til, hvordan du gør dette:

 1. Indsæt et installationsmedie, der er kompatibelt med din Windows-version, og genstart computeren.
 2. Lige efter at den første skærm er forsvundet, skal du blive spurgt, om du vil starte fra installationsmediet. Gør det ved at trykke på en vilkårlig tast.
 3. Når du kommer til startskærmen for installationsmediet, skal du klikke på Reparer min computer fra nederst til venstre på skærmen.

  Bemærk: Hvis du støder på problemet på Windows 10, kan du også tvinge dig ind i gendannelsesmenuen ved at tvinge 3 på hinanden følgende maskinafbrydelser (sluk for din computer under opstartssekvensen).

 4. Når du har nået den næste menu, skal du starte med at klikke på Fejlfinding fra listen over tilgængelige indstillinger. Klik derefter på Kommandoprompt fra listen over underindstillinger for Avancerede indstillinger.
 5. Når du er inde i den forhøjede CMD-prompt, skal du starte med at skrive “Diskpart” og trykke på Gå ind at kalde på Diskpart-værktøjet.
 6. Når Diskpart-værktøjet er åbnet, skal du skrive følgende kommando og trykke på Gå ind for at liste alle tilgængelige harddiske.
  liste disk
 7. Du skal nu se en disk med diske. Hvis du har mere end en, skal du bruge deres størrelse til at afgøre, hvilken af ​​dem der forårsager den fejl, du prøver at rette.
 8. Når du har fundet ud af, hvilket drev der forårsager problemet, skal du skrive følgende kommando og trykke på Gå ind for at vælge den passende HDD:
   sel disk * nummer *

  Bemærk: Husk at * nummer * kun er en pladsholder for det nummer, der er tildelt den berørte harddisk. Udskift det tilsvarende med en numerisk værdi for at vælge den rigtige harddisk.

 9. Skriv derefter følgende kommando, og tryk på Gå ind for at kontrollere, om den korrekte harddisk er valgt:
  det disk
 10. Hvis du tidligere har bekræftet, at det rigtige drev er valgt, skal du skrive følgende kommando og trykke på Enter for at starte rensningen af ​​din disk ved hjælp af Diskpart:
  rengør alt

  Bemærk: Husk, at når denne procedure er afsluttet, fjernes hver partition og hver bit af data på den harddisk eller SSD permanent.

 11. Når proceduren er afsluttet, skal du skrive følgende kommando og trykke på Gå ind for at afslutte værktøjet konventionelt:
  Afslut
 12. Luk vinduet Kommandoprompt, genstart computeren, og vend tilbage til skærmen til valg af disk. Denne gang skal du ikke længere have problemer med at installere eller flette partitioner.

Hvis du stadig støder på det samme Kunne ikke formatere den valgte partition (Fejl 0x8004242d) -fejl selv efter at have fulgt vejledningen ovenfor, skal du gå ned til den næste potentielle løsning nedenfor.

Løsning 3: Deaktivering af USB-startstøtte

En anden potentiel synder, der muligvis ender med at udløse dette problem, er en slags konflikt mellem den ældre opsætning (BIOS) og den nye modstykke (UEFI). Som det viser sig, kan en nyere maskine, der inkluderer begge, ende med at lette udseendet af Kunne ikke formatere den valgte partition (Fejl 0x8004242d) fejl i tilfælde af UEFI Boot Support er aktiveret.

I dette tilfælde vil du være i stand til at løse problemet ved at genstarte din computer og deaktivere UEFI Boot Support ved at åbne menuen BIOS-konfigurationsindstillinger. Mange berørte brugere har bekræftet, at denne operation var vellykket i deres tilfælde.

Her er hvad du skal gøre:

 1. Tænd computeren, og start med at trykke på Setup-tasten, så snart den første starttast kommer op. Tryk gentagne gange på tasten, indtil du befinder dig inde i BIOS-menuen.

  Bemærk: I de fleste konfigurationer er Setup-tasten en af F-taster (F2, F4, F6, F8 og F10) eller Del-tasten. Hvis det ikke vises på skærmen, skal du søge online efter specifikke trin til at få adgang til dine BIOS-indstillinger.

 2. Når du er inde i din BIOS-indstillingsmenu, skal du åbne fanen BOOT og sikre dig det UEFI Boot Support er Handicappet.
 3. Når denne ændring er anvendt, skal du gemme ændringerne og se, om problemet er løst ved at gentage den handling, der tidligere forårsagede Kunne ikke formatere den valgte partition (Fejl 0x8004242d) problem.
 4. Hvis det lykkes dig at afslutte Windows-installationen, kan du derefter reverse engineering trinene ovenfor og genaktivere UEFI Boot support.
Mærker Windows