Sådan repareres iPhone fast i hovedtelefontilstand

Nogle iFolks rapporterede at have iPhones sidder fast i hovedtelefontilstand. Når dette sker på en iDevice, det afspiller kun lyd fra tilsluttede hovedtelefoner. Uanset om du afbryder hovedtelefonerne eller ej, bruger den ikke enhedens indbyggede højttalere. iPhone fungerer fejlagtigt som om hovedtelefoner (eller enhver anden enhed med hovedtelefonstik) eller ørepropper er tilsluttet og sidder fast i den tilstand. Dette problem kan opstå efter opdatering af iOS-versionen eller lige efter brug af hovedtelefonstikket på din iDevice. Det sker på alle iOS-versioner og iDevices (iPhone, iPad, iPod Touch). Her kan du finde ud af, hvordan du løser dette problem.

Afsluttende forberedelser

Inden du springer på løsningerne, skal du kigge på disse tip.

 • På din iDevice, til Indstillinger >Lyde&Haptisk >Ringetone. Prøv forskellige ringetoner og kontroller, om enhedens højttalere fungerer.
 • Sørg for, at din enhed har mere end 30% batteri. Hvis mindre end dette, saft det op og kontroller, om effektniveauet var problemet.
 • Luk alle dine åbne applikationer i baggrunden (dobbeltklik på Hjem-knappen, og stryg dem op ad gangen).

Løs nr. 1

Genstart din iDevice ved at trykke længe på tænd / sluk-knappen. Nogle gange forbliver softwaren i hovedtelefontilstand, selv når du tilslutter stikket fra enheden.

Løs nr. 2

Hvis du ser hovedtelefonens tegn (se billedet nedenfor), når du justerer lydstyrken, kan der være snavs eller støv i hovedtelefonporten. Prøv at tilslutte og frakoble hovedtelefonerne flere gange (8-10 gange).

Løs nr. 3

Udfør hård nulstilling (Tvungen genstart) på din iDevice. Hvis du ikke ved, hvordan du gør det, skal du kontrollere afsnittet Tvungen genstart i denne artikel. Der kan du finde instruktionerne til din specifikke enhed.

Ret nr. 4

Prøv at blæse din iDevices hovedtelefonport ind (du kan bruge en hårtørrer). Nogle gange akkumulerer vores iDevices fugt inde i havnen. Det kan være årsagen til problemet. Hvis dette er tilfældet med din enhed, vil blæse gøre tricket.

Bemærk: Hvis du bruger en hårtørrer, skal du sørge for at sprænge hovedtelefonporten, mens hårtøren er indstillet til kold (eller lavere temperatur) indstilling. Sluk også din iDevice, før du udfører denne rettelse.

Ret nr. 5

Få en lommelygte, og kontroller, om der sidder noget fast i din iDevices hovedtelefonport. Hvis du ser noget, prøv at tage det ud.

Bemærk: Sørg for at slukke for din iDevice, før du udfører en af ​​disse metoder (isætning af ethvert værktøj i hovedtelefonporten).

Du kan brug trykluft at blæse ind i havnen. Lav det forsigtigt og forsigtigt, og hvis det ikke hjælper, så prøv at blæse der lidt hårdere ind.

Nogle brugere brugte en lille vakuum rengøringsmiddel til sugning af hovedtelefonporten. Og tro det eller ej, det fungerede! Hvis du gør dette, skal du sørge for at bruge en lille støvsuger og ikke bruge nogen af ​​de industrielle typer.

Brug et tandstikker eller et Q-tip og rengør portens inderside. Dette fjerner snavs og partikler fra stikkene.

Bemærk: Hvis du bruger et Q-tip, skal du sørge for at trække den ekstra bomuld af, så den passer til porten. Mens Q-tip er inde i havnen, skal du dreje et par rotationer for at rydde op i alt.

Prøv at rengøre porten med en interdental børste (du kan finde en i næsten enhver apotek eller købmand). Det renser støv og snavs indefra. Sørg dog for at rengøre med forsigtighed og ikke bruge magt. Du kan også tilføje lidt gnidningsalkohol til processen (kun et par dråber på børsten). Dette hjælper med at fjerne alt, der vedvarende kan sidde fast.

En anden måde at rens hovedtelefonportenved hjælp af et hjemmelavet værktøj (papirclips med noget gennemsigtigt bånd). Gør papirclipsen lige (bøj den), og pakk dens spids med gennemsigtig tape. Sørg for at lægge den klæbrige side udad. Indsæt forsigtigt det klæbende værktøj i hovedtelefonporten. Tryk let på siderne for at samle eventuelle partikler derfra.

Inde i din iPhones hovedtelefonport er der en lille, sølvfølsom knap med pinhead. Det kan sidde fast på grund af fugtighed, støv, snavs osv. Prøv at skrabe det forsigtigt med en sikkerhedsnål kombineret med en vatpind med en lille smule alkohol.

Ret nr. 6

Tilslut din iPhone (eller iPad eller iPod Touch) til en Bluetooth-højttaler eller Bluetooth-headset, og frakobl det derefter. Kontroller, om det fungerede, når du får din iDevice ud af hovedtelefontilstand.

Ret nr. 7

Tjek din iDevices Call Audio Routing.

 1. Gå til Indstillinger, tryk på Generelt, og åbn tilgængelighed.
 2. Rul ned til sektionen kaldet Call Audio Routing.
 3. Denne indstilling skal indstilles til Automatisk som standard. (Hvis det ikke er det, skal du trykke på det og vælge Automatisk på listen.)
 4. Hvis det er automatisk, kan du prøve at ændre det til højttaler. Test det nu (foretag et telefonopkald eller FaceTime-lydopkald).
 5. Hvis din højttaler fungerer, skal du gå tilbage til den samme indstilling og sætte den tilbage til Automatisk.

Denne indstilling bestemmer, om din enhed bruger indbyggede højttalere eller hovedtelefoner til at fortolke lyd under telefonopkald og FaceTime-lydopkald. Hvis du skifter mellem det, kan det hjælpe dig med at få din enhed ud af hovedtelefontilstand.

Fix # 8

Prøv at tænde flytilstand i mindst 15 minutter (gå til Indstillinger> Flytilstand> Slå den TIL). Efter 15 minutter (eller mere) skal du tænde den igen og prøve, om dine højttalere fungerer.

Ret nr. 9

Prøv at afspille noget musik fra dine iOS-apps.

 1. Start en af ​​dine musikapps (iTunes, Pandora, Spotify, Deezer, YouTube), tilslut dine hovedtelefoner, og spil noget musik.
 2. Lad nu din iDevice-skærm låses automatisk.
 3. Når skærmen bliver mørk, skal du låse den op, lukke iTunes (dobbeltklik på Hjem og stryge den op) og frakoble hovedtelefonerne.
 4. Åbn nu iTunes (eller enhver anden musikapp), og afspil musik igen.
 5. Drej lydstyrken helt op.
 6. Hvis højttalerne fungerer, skal du lukke musikappen og kontrollere, om din ringetone og andre apps fungerer

Selv det lyder for simpelt til at være sandt, dette hjalp mange brugere.

Ret nr. 10

Prøv at nulstille din iDevices netværksindstillinger. (Gå til Indstillinger >Generel >Nulstil >NulstilNetværkIndstillinger.) Denne handling sletter IKKE data fra din iDevices hukommelse. Det fjerner dog alle Wi-Fi-adgangskoder og brugerdefinerede netværksindstillinger.

Ret nr. 11

Prøv at sikkerhedskopiere din enhed, enten på iTunes eller iCloud.

Yderligere metoder

 • Foretag et telefonopkald, mens dine hovedtelefoner er tilsluttetog tryk på Højttaler. Når du er færdig med opkaldet, skal du aktivere lydløs tilstand og derefter deaktivere det igen.
 • Hvis du har en iDevice uden et hovedtelefonstik, prøv at tilslutte dit opladningskabel, og tag det derefter straks ud. Gentagelse af denne procedure kan gøre tricket for dig.
 • Prøv at tænde for lydløs-knappen. Tryk derefter på lydstyrkeknapperne, og kontroller, om det fungerer. Sluk for lydløs-knappen, når du er færdig.
 • Start Apple Voice Memos og optage et stemmemeddelelse.
 • Foretag et FaceTime-opkald. Du kan muligvis ikke høre lyd i de første 20-40 sekunder. Men bliv vagt i 3-5 minutter. Dette muligvis aktiverer højttaleren.
 • Modtag et opkald med dine hovedtelefoner tilsluttet. Under opkaldet skal du trække stikket ud og tilslutte hovedtelefonerne flere gange og derefter lægge på.

Afsluttende ord

Dette er stort set alle de metoder, der resulterede i at med held tage iDevices ud af hovedtelefontilstand. Hvis intet fungerer, skal du kontakte Apple-support. Problemet kan være hardware-relateret, og det kan kræve udskiftning af dele.

Hjalp denne artikel dig med at få din iDevice ud af hovedtelefontilstand? Hvis det gjorde det, hvilken metode fungerede for dig? Du er velkommen til at sende os en linje i kommentarfeltet nedenfor.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found