Fix: Windows 10 rotationslås nedtonet

Rotationslåsen er tilgængelig på tablets og forskellige andre bærbare computere, der normalt kaldes hybrid-bærbare computere. Rotationslåsen ligner din smartphones mulighed for automatisk rotering. Denne rotationslås tillader eller forhindrer din skærm i at ændre retning, afhængigt af om låsen er slået fra eller til. I nogle tilfælde vil du bemærke, at din rotationslås er gråtonet. Dette kan forårsage mange problemer, da du ikke kan ændre tilstanden for låsen. Genstart hjælper heller ikke, og dette sker pludselig.

Den mest sandsynlige årsag til dette problem er manglen på korrekte indstillinger. Dette er ikke et software- eller hardwareproblem, men snarere et indstillings- eller brugsproblem. De fleste brugere, der klagede over dette, løste problemet ved at ændre placeringen af ​​deres maskiner. Hvad de fleste af brugerne ikke er klar over, er at denne mulighed forbliver låst, så længe din maskine er i den bærbare pc-position. Rotationslåsen er klikbar i andre positioner. Følg trinene i metode 1, hvis du vil have en detaljeret løsning.

Metode 1: Drej til portrættilstand eller telttilstand

Denne løsning vil virke meget mærkelig og enkel, men dette er den ene løsning, der har fungeret for de fleste brugere. Så følg nedenstående trin

  1. Hvis du har en 2-1 bærbar computer, skal du skifte den til portrættilstand. Dette gør rotationslåsen klikbar igen. Klik blot på rotationslåsen for at frigøre låsen, og din enhed skal arbejde i enhver konfiguration eller retning bagefter
  2. Hvis du har en 360-bærbar computer, skal du flytte din bærbare computer til telttilstand. Nu klik på den Action Center-ikon placeret i nederste højre hjørne af skærmen. Rotationslåsen skal kunne klikkes nu. Klik på det Rotationslås og det tillader displayet at rotere.

Det vigtigste at bemærke her er, at rotationslåsen kun kan ændres, når din enhed ikke er i bærbar tilstand. Så du bliver nødt til at ændre din enhed til enten Telt-tilstand eller Stand-tilstand for at låse op for rotationslåsen.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found