Brugerdefineret vandkøling: Blød slange vs hård slange

Hjem/Anmeldelser/Periferiudstyr/ Brugerdefineret vandkøling: Blød slange vs hård slange

Brugerdefineret vandkøling: Blød slange vs hård slange

Af Bill Wilson 10. september 2019 6 minutter læst

Vi har allerede diskuteret, at brugerdefineret vandkøling ikke kun er en af ​​de bedste måder at holde din pc kølig på, men også en af ​​de bedste måder at få din pc til at se fantastisk ud. Med det rigtige farveskema, montering, slanger og kølemiddel kan du gøre din pc virkelig din egen og en enestående også. Selvom det har nogle få forbehold, kommer den brugerdefinerede vandkøling i flere tilfælde end én på toppen.

Vi vil dog ikke dykke ned i ideen om denne type køling, som vi gjorde i vores tidligere artikel. I denne artikel er vores fokus stort set på sammenligningen af ​​hårdt rør mod blødt rør. Dette er bestemt et af de emner, som mange pc-spil- og bygningsentusiaster taler om, og det har også delt folk lige siden det blev en ting.

Der kan ikke benægtes, at begge typer slanger har fordele og endda ulemper. Det er hvad vi skal gøre i denne artikel. Lad os se på, hvordan de sammenlignes med hinanden.

Blød slange

Den første type slange, vi har, er den bløde slange. Dette er normalt lavet af PVC eller polyvinylchlorid, og sammenlignet med den anden mulighed er det blødt og vigtigere, fleksibelt at bruge. Bløde slanger anbefales generelt til dem, der bygger deres første brugerdefinerede sløjfe, da det siges at være let at arbejde med.

Det sælges også under navnet "vinylrør" og fås i solide farver, gennemsigtige eller i UV-reaktive farver. Fordelene ved bløde slanger kan tjekkes ud nedenfor.

Fordelene ved blødt rør

For så vidt angår fordelene ved bløde slanger, er der et par, som du bør være opmærksom på. Hvis du prøver at opbygge din første brugerdefinerede sløjfe, kan det være et meget lettere job for dig at gå med denne type slanger. Lad os kigge på det.

 • Let at arbejde med: En af de største fordele ved bløde slanger er, at det tilfældigvis er en af ​​de nemmeste at arbejde med. Du skal bare gå med den rigtige diameter og den rigtige passende størrelse, og du er god at gå. Der er ikke en eneste proces med at bøje dem, varme dem op på den rigtige måde. Du køber dem bare, klipper dem ud fra dit behov og installerer dem. Tilsvarende er fjernelse af dem også en af ​​de enkleste og bedste måder.
 • God til begyndere: Jeg har stresset igen og igen; for alle, der bygger deres første brugerdefinerede sløjfe, er det bestemt den rigtige vej at gå med en blød slangekonfiguration. Mange mennesker tror, ​​at det ikke ser så rent ud som hårdt rør, men hvis du planlægger sløjfen korrekt og ikke bruger overdreven slange, kan du opnå nogle forbløffende rene resultater.
 • Overkommelig: En anden ting er, at når du går med bløde slanger, sparer du i det væsentlige penge, da denne type slanger er meget billigere sammenlignet med hårde slanger.

Jeg skal være ærlig her, på trods af at jeg er en af ​​de lettere, bløde slanger virkelig kræver en persons interesse. Leder du efter en nem udvej, og er du ligeglad med, hvordan din løkke ender med at se ud? Gå med denne type slanger.

Ulemperne ved blødt rør

Det ville ikke være rimeligt at bare ignorere ulemperne, mens man kun fokuserede på de gode. Soft tubing kommer med et par ulemper, som vi skal se på, så brugerne kan få en bedre forståelse af, hvad de skal gå med.

 • Æstetik: En af de største ulemper ved bløde slanger har at gøre med æstetik. Sikker på, du kan stadig få det til at se fantastisk ud, men bløde slanger vil aldrig se så godt ud som dets modstykke.
 • Overskyet: Et af de største problemer med PVC-rør er, at de kan skyge over tid. Dette er specifikt et stort problem, hvis du skal med gennemsigtige rør. Mens uklarheden ikke rigtig vil gøre noget for ydeevnen, vil den begynde at gøre pc'en mindre æstetisk for øjnene.
 • Kinks: Et andet problem med bløde slanger er, at det kan danne knæk i nogle situationer, som til gengæld ender med at begrænse væskestrømmen, hvilket resulterer i, at kølerens ydeevne falder meget.

Hårdt rør

Nu hvor vi ved, hvad den bløde slange handler om med hensyn til fordele og ulemper, er det næste skridt at kaste lys over hårde slanger. For dem der ikke ved, er hårdt eller hårdt rør fremstillet af enten akryl eller PETG. Brugere bliver nødt til at købe disse rør, skære dem i form og derefter bøje dem for at installere inde i sagen.

Som med bløde slanger kræves også diameteren på rørene sammen med de passende fittings. Når det er sagt, er fordelene ved hårde slanger angivet nedenfor for din bekvemmelighed.

Fordelene ved hårdt rør

For dem der spekulerer på, er fordelene ved hårdt rør bestemt der, og i mange tilfælde får folk mest til denne type slanger. Nedenfor kan du se, hvad der er de almindelige fordele ved denne type slanger. Så lad os ikke spilde tid og kigge.

 • Fantastiske figurer: I betragtning af hvordan du dybest set skal varme rørene for at bøje dem, kan du forme dem i virkelig unikke og fantastiske former og derefter bruge dem i din løkke. Jeg ved, at det måske ikke lyder som meget, men det giver bestemt din pc oomph-faktoren og får den til at skille sig ud.
 • Ingen knæk: En anden fordel er, at takket være materialets natur er der absolut ingen chance for nogen form for knæk. Dette er fantastisk, da det at have kinks kan og vil påvirke ydeevnen drastisk.
 • Ingen overskyet: Hvis du holder så meget af æstetik, som du holder af at have ydeevne og andre lignende faktorer, ville du være glad for at vide, at med hardline-slanger behøver du ikke bekymre dig om nogen uklar effekt.

Der har du det, folkens! Fordelene ved hardline-slanger i forhold til sine konkurrenter. Nu skal vi se på nogle af ulemperne.

Ulemperne ved hårdt rør

Jeg føler personligt, at ulemperne ved hård slange for det meste er subjektive, hvor hvis du faktisk ser forbi dem, er der absolut intet galt med denne type slanger. Alligevel vil jeg nævne, hvad jeg synes er forkert med hårdt rør.

 • Svært at arbejde med: Når det kommer til hårdt rør, skal du ikke bare skære det i størrelse, men du skal også bøje det og sørge for, at det har den rigtige størrelse. Selv en enkelt millimeter uoverensstemmelse kan ødelægge den samlede proces. Så du skal virkelig være præcis med at skære og bøje.
 • Dyrt: Mens det alene er omkostningerne ikke meget. Du kan finde enten PETG eller akrylbade til billige, problemet er, at da det kræver prøve og fejl, skal du købe ekstra rør for at sikre, at du ikke løber tør.
 • Tilbøjelige til at bryde: Dette sker normalt under opvarmning og formning. Der er øjeblikke, hvor for meget varme eller bøjning kan ende med at bryde røret. Heldigvis kan du købe en bøjningsguide eller et værktøj til at have de perfekt vinklede bøjninger uden problemer.

Dette er nogle af de velkendte ulemper ved hårdt rør.

Så hvilken er bedre?

Vender tilbage til det pågældende spørgsmål. Hvilken af ​​disse slanger er den bedste? Det afhænger af, hvem du spørger, eller hvem du er. Der kan ikke benægtes, at hårdt rør er overlegen takket være renere udseende og meget bedre udseende. Det er dog svært at arbejde med.

På den anden side er den bløde slange lettere at arbejde med, men giver dig ikke den samme renhed som hård slange.

Til, afslut det; hvis du er en person, der bygger en brugerdefineret løkke for første gang, så er det at gå med bløde slanger, fordi det er billigere, det giver dig mulighed for nemt at arbejde med installationen, og du vil ikke løbe ind i mange problemer.

På den anden side, hvis du har tålmodighed, nok penge og viljen til at lære af de små fejltagelser, er hårdt rør den rigtige vej, fordi det i slutningen af ​​dagen vil se meget bedre ud end det bløde rør.

Alternativer

Hvis du ikke ønsker at risikere din nyindkøbte pc-hardware, kan det perfekte alternativ til dine Intel-platform CPU-kølere være disse muligheder, se dem her og udforsk de sikrere muligheder, inden du går på den brugerdefinerede vandløkkerejse.