Sådan gør du: Reparer installation af Windows 10

Hvis du løber ind i problemer på din Windows 10, uanset hvilke problemer de er, uanset hvilket problem Windows 10 giver dig mulighed for at foretage en reparationsinstallation uden at starte direkte fra installationsmediet. Reparationsinstallation reparerer systemfiler og installerer de nyeste Windows-opdateringer. Processen er stille lige frem og let. Inden du begynder, skal du dog sikre dig, at følgende krav er opfyldt.

Sørg for, at du har mindst 9 GB ledig plads på din harddisk (Windows Drive).

Har installationsmediet klar. Du kan gøre dette ved hjælp af USB- eller ISO-filen. Disse SKAL dog være den samme build og udgave som Windows 10-softwaren, der aktuelt er installeret. Ellers vil reparationsinstallationen ikke være vellykket.

Installationsmediet SKAL også være på samme sprog som Windows 10 allerede installeret. Dette er især vigtigt for arkivering af filer efter reparationen.

Brug 32 bit eller 64 bit til tilsvarende Windows 10-installationer.

Reparer installation af Windows 10

Der er tre metoder, som du kan vælge for at starte reparationsinstallationen.

Opret et Windows 10 installationsmedie

Mulighed 1: Windows-reparationsinstallation ved hjælp af ISO-filen

BEMÆRK: Denne metode skal KUN bruges, hvis din Windows 10 blev aktiveret.

Download Windows 10 ISO-filen herfra.

Gem det på din pc, helst på skrivebordet først.

Monter nu ISO-filen, klik (her) for at se trin.

Dobbeltklik nu på filen setup.exe for at starte reparationen - installer fra det monterede drev.

Mulighed 2: Windows-reparation ved hjælp af USB-installationsmedier

Denne mulighed kan udføres ved hjælp af Windows Media Creation-værktøjet. Sørg for, at du har en passende internetforbindelse; og forbered også en tom USB-flashdisk med mindst 4 GB til en 32 bit installation eller 8 GB til 64 bit installation. Hvis du bruger et flashdrev med data indeni, kan du miste det undervejs. Læs nu systemkrav, og opbevar Windows 10-produktnøglen i nærheden af ​​dig (hvis Windows 10 allerede var aktiveret, før du muligvis ikke har brug for det).

Gå her for at få adgang til filen til download. Download værktøjet til oprettelse af medier herfra. Gem det på skrivebordet.

Når downloadet er afsluttet, skal du højreklikke på det og vælge Løb.

Klik på 'ja', hvis UAC bliver bedt om det.

På det panel, der vises, skal du vælge den anden mulighed, der læser "Opret installationsmedie til en anden pc" og klik derefter på NÆSTE.

Det næste panel er til sprog, arkitektur og udgave. Lige under arkitektur skal du fjerne markeringen i afkrydsningsfeltet "Brug de anbefalede indstillinger til denne pc". Denne bit er vigtig, fordi den giver dig mulighed for at specificere sprog, udgave og arkitektur som den aktuelle Windows-installation.

I sprogene skal du vælge sprog, udgave og arkitektur. Du kan have både 32 bit og 64 bit Windows-installationer på den samme USB eller bare vælge den, du har brug for. Manglende levering af en produktnøgle, hvis du bliver bedt om det, giver dig mulighed for kun at fortsætte med Hjem og Pro Husk den version, der oprindeligt var på din pc. Klik på Næste.

Det næste panel tilbyder to destinationsindstillinger til installation af Windows 10; USB- eller ISO-filen. Vælg 'USB-stik' valgmulighed og fortsæt.

Tilslut USB-disken (enten 4 GB eller 8 GB afhængigt af din foretrukne arkitektur), og klik derefter på instruktionen 'Opdater drevliste'. Din tilsluttede USB vises nedenunder. Vælg det, og klik på NÆSTE.

Windows 10 overtager nu og download begynder. Når download er afsluttet, er din USB nu fuldt indstillet. Klik på FÆRDIG.

Mulighed 3: Windows 10-reparationsinstallation ved hjælp af appen 'Hent Windows 10 (GWX)'

Sørg for, at du har forbindelse til internettet for denne mulighed for reparationsinstallation.

Opret forbindelse til internettet, og gå derefter her

Rul nedad og klik på linket "Opgrader nu".

En fil med præfikset “GetWindows10 ... .exe”Kan downloades. Gem det på din computer. Når du er færdig, skal du højreklikke på den og derefter vælge løb.

UAC kan bede dig; bare klik på Ja.

Windows 10-download begynder. Når det er færdigt, skal du køre det.

Start reparation fra installationsmediet

Alle ovenstående tre muligheder for reparationsinstallation fører til den samme installationsproces. Windows 10 overtager installationen og forbereder sig på det næste trin. Efter hentning af opdateringerne genstarter systemet. Dette er den sidste fase af Windows 10-reparation.

Når installationen indeholder licensbetingelserne, skal du læse dem og 'Acceptere'.

Windows 10 vil nu kontrollere for opdateringer og installere de tilgængelige. Når alt er indstillet, skal du klikke på 'Installere'.

VIGTIGT BEMÆRK: Hvis du vil beslutte, hvad der er tilbage i systemet efter reparationen, skal du klikke på “Skift hvad du skal beholde”. Vælg den mulighed ud af de tre, der passer dig bedst, og klik derefter på 'Næste'. Du mister alle dine data, hvis"Gem personlige filer og apps"valgmulighed er ikke valgt.

Windows 10-installationen fortsætter. Det tager lidt tid at gennemføre.

Når alt er indstillet, skal du klikke på 'Næste'.

Afhængigt af din præference skal du vælge “brug ekspressindstillinger” eller “Tilpas indstillinger”. Under “tilpas indstillinger” kan du aktivere eller deaktivere personaliserings- og placeringsindstillinger. Du kan også aktivere eller deaktivere andre aspekter som fejlrapportering eller browser og beskyttelse.

Klik på NÆSTE.

Log ind på Windows 10.

Sørg for, at du har indstillet den rigtige tidszone, tid og dato.

Du har nu med succes repareret Windows 10.