Sådan skygger du rækker og kolonner i Microsoft Excel

Hjem/Lære/ Sådan skygger du rækker og kolonner i Microsoft Excel

Sådan skygger du rækker og kolonner i Microsoft Excel

Af Habiba Rehman 8. december 2018 2 minutter læst

Microsoft Excel giver brugeren mulighed for at skygge kolonner og rækker på et regneark i henhold til værdierne og andre vigtige faktorer i deres arbejde. Der er to måder, hvorpå du kan formatere dine celler, kolonner eller rækker i et Excel-regneark.

 1. Betinget formatering
 2. Brug af MOD-formlen

Skygge cellerne ved hjælp af betinget formatering

Betinget formatering har allerede en række måder, hvorpå du kan ændre dine celler. Disse er indbyggede indstillinger for Microsoft-programmet, som du kun skal klikke på den formateringsstil, du kan lide.

 1. Åbn dit Excel-ark til en ny fil, eller brug den, der allerede har værdier i den.

  På båndet til forskellige formateringsindstillinger for dit ark finder du muligheden for betinget formatering. Men før dette er det meget vigtigt, at du vælger det område af celler, hvor du vil have denne formatering implementeret.

 2. Fremhæv celleregel og øverste / nederste regler er det, der bestemmer, hvilken celle der skal fremhæves med en farve, afhængigt af det sæt værdier, der er en del af dit arbejde. Se på nedenstående billeder for at se de forskellige muligheder for formatering af dine celler.
 3. Nu for de første to indstillinger under Betinget formatering, når du klikker på en af ​​indstillingerne som vist på billedet for Fremhæv celleregler og Top / bundregler, vises en dialogboks, hvor du indtaster værdierne for at fremhæve cellerne med disse værdier , værdier, der er højere end den værdi, du indtastede, eller værdier, der er lavere, lig med eller endda mellem en bestemt parentes, fremhæves alt efter dit valg.

Som et eksempel valgte jeg indstillingen til 'mellem ...' og indtastede et interval i det tildelte rum. Nu på regnearket bliver alle celler, der har en værdi mellem dette interval, fremhævet som vist på billedet nedenfor.

Skygge cellerne ved hjælp af MOD-formel

 1. For dette igen skal du vælge de rækker / kolonner, som du vil have skygge skiftevis.
 2. Klik på fanen Betinget formatering, og klik på 'Ny regel', som er den tredje mulighed nedenfra. Et udvidet vindue vises på skærmen.

  Du skal 'vælge en regeltype', der siger 'Brug en formel til at bestemme, hvilke celler der skal formateres'.

 3. Indtast MOD-formlen i det angivne rum:= MOD (Række (), 2) = 0
 4. Formater cellerne, vælg farve og stil ved at klikke på ikonet Format lige under pladsen til formlen.
 5. Klik på OK, og dine celler viser skiftevis skyggefulde rækker.

Forståelse af MOD-formlen

MOD-formlen kan være meget nyttig for brugerne og er ret let at forstå, hvordan den fungerer. Det er ikke vigtigt, at alle altid vil have, at de alternative 'rækker' skal skygges. Nogle gange vil folk måske endda have, at kolonnerne skal være skyggefulde, og dette ønskes måske ikke ved alternative huller. Du kan altid erstatte ordet 'ROW' i formlen med 'COLUMN' for i stedet at implementere den samme formatering på kolonnerne. Og skift også tallene i formlen for mellemrum og startindstillinger. Dette vil blive forklaret yderligere nedenfor.

= MOD (KOLONNE (), 2) = 0

Nu viser tallet 2 her, at hver anden kolonne skygges i henhold til de farver, du har valgt. Men hvis du ikke ønsker, at hver anden række / kolonne skal skygges, men i stedet ønsker at den fjerde eller femte række / kolonne skal skygges, ændrer du tallet 2 her i formlen til 4 eller 5, afhængigt af hvordan mange rækker / kolonner mellemrum, du vil have imellem.

Tilsvarende, hvis du vil have softwaren til at starte skyggen fra den første kolonne og ikke fra den anden, ændrer du tallet 0 i formlen med 1.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found