Fix: opvapp.exe er stoppet med at arbejde

Sandheden opvapp.exe er en integreret del af Omnipass eller HP SimplePasssoftware afhængigt af computermodel. Den eksekverbare Opvapp kan findes på de fleste HP- og Fujitsu-computere. Standardplaceringen for opvapp.exe er C: \ Programmer \ Softex \ OmniPass \til Omnipass og C: \ Program Files \ Hewlett-Packard \ Simple Pass \til SimplePass.

Nogle brugere har haft problemer relateret til opvapp.exe. Du kan muligvis støde på en af ​​følgende fejlmeddelelser, når Opvapp procesnedbrud:

  • HP SimplePass (opvapp.exe) er holdt op med at virke.
  • Omnipass (opvapp.exe) er holdt op med at virke.
  • opvapp.exe har stødt på et problem og skal lukkes.
  • Adgangsovertrædelse på adresse FFFFFFFF i modulet opvapp.exe.

Mens problemet hovedsagelig er et resultat af en beskadiget eller forældet version af Opvapp.exe, kan det også være et tilfælde af malware, der udgør SimplePass / Omnipass-processen og camouflerer sig selv i C: \ Windows eller i C: \ Windows \ system32.

Hvad er OmniPass / SimplePass?

OmniPass og SimplePass er HPs proprietære klientapplikationer, der bruges af deres forbrugere og virksomheder til sikkert at logge ind på websteder og SSO-applikationer (single sign-on) for at beskytte deres data på en pc.

Når brugeren installerer Omnipass eller SimplePass, opretter den oprindelige opsætning et startregistreringspunkt i Windows og Opvapp tjenesten starter automatisk, når brugeren starter pc'en. Det opvapp.exe processen kører kontinuerligt i baggrunden, indtil den stoppes manuelt. Selvom det er muligt at stoppe tjenesten manuelt eller udsætte den for start, forhindrer det programmet i at køre korrekt, hvis du ender med at bruge det.

Opvapp-processen er kendt for at forbruge meget få systemressourcer og vil kun oprette forbindelse til HP-servere.

Potentiel sikkerhedstrussel

Mens den ægte Opvapp-eksekverbare fil er legitim og ikke udgør nogen sikkerhedstrusler, bør brugerne ikke overse muligheden for, at malware / spyware camoufleres som opvapp.exe. Åbn for at sikre, at det ikke er tilfældet Jobliste (Ctrl + Skift + Esc), højreklik på opvappog klik på Åbn filplacering.

Bemærk: Husk at du ikke skal have Opvapp-processen i din Jobliste, hvis du ikke ejer en HP- eller Fujitsu-computer.

Hvis den eksekverbare er placeret iProgramfiler \ Softex \ OmniPass eller i Programfiler \ Hewlett-Packard \ Simple Pass,det skal betragtes som sikkert.

Men hvis den eksekverbare er placeret i C: \ windows ellerC: \ windows \ system32,der er stor chance for, at du har at gøre med en malware- eller spyware-infektion. Det er almindelig opførsel, at dårligt tilsigtede applikationsprocesser gemmer sig i Windows-biblioteket for at undgå at blive markeret af sikkerhedskontrol.

Sådan ordnes opvapp.exe er stoppet med at arbejde

Afhængig af placeringen afopvapp.exe, du bliver nødt til at træffe den passende handling for at rette op påopvapp.exe er stoppet med at arbejdefejl.

Hvis processen er placeret i standardmappen, skal du følge Metode 1 for at geninstallere OmniPass / SimplePass software. Hvisopvapp.exe er placeret i en Windows-mappe (f.eksc: \ windows ellerc: \ windows \ system32),følge efter Metode 2 for at rense dit system for en malware- eller spyware-infektion.

Metode 1: Geninstallation af Omnipass / SimplePass

Hvis du har bestemt, at du ikke har at gøre med en sikkerhedstrussel, er den eneste gennemførlige handling, der løser problemetopvapp.exe er stoppet med at arbejdefejl er at afinstallere og geninstallere Omnipass / SimplePass software. Her er en trinvis vejledning gennem hele processen:

  1. Åbn en Løb vindue (Windows-tast + R) og type appwiz.cpl. Hit Gå ind at åbne Programmer og funktioner.

  2. I Programmer og funktioner, rul ned til Omnipass eller Simplepassafhængigt af din sag. Højreklik derefter på den, og vælg Afinstaller og følg vejledningen på skærmen for at fjerne softwaren helt. Du bliver bedt om at genstarte i slutningen.

  3. Når softwaren er afinstalleret, og dit system genstartes, skal du indsætte dit HP-medie og geninstallere SimplePass / Omnipass. Hvis du ikke har installationsmediet, skal du besøge dette link (her) og downloade den nyeste version.
  4. Følg vejledningen på skærmen for at geninstallere softwaren og genstarte dit system i slutningen.

  5. Hvis geninstallationen har erstattet de beskadigede filer, vises Opvappprocessen burde ikke længere gå ned meder holdt op med at virkefejl.

Bemærk:Nogle brugere har rapporteret tilfælde, hvor afinstallationen af Simplepass / Omnipass mislykkes via Tilføj eller fjern programmer vindue. Dette er endnu mere bevis for, at nogle filer fra softwaren er blevet ødelagt. Hvis du kæmper med det samme problem, skal du bruge en mere kraftfuld afinstallationsprogram som CCleaner eller Revo for at slippe af med spor af softwaren. Følg derefter trin 3 og 4 for at installere softwaren igen.

Metode 2: Fjernelse af malware / spyware-infektion

Hvis du afslørede, at placeringen afOpvapper i et Windows-bibliotek, kan du næsten være sikker på, at du har at gøre med en slags malware / spyware. Medmindre du selv flyttede opvapp.exe til det sted.

I en situation som denne er det oplagte sted at starte i din sikkerhedssuite. Hvis du har installeret 3. antivirus, skal du bruge det til at udføre en komplet systemscanning. Hvis du ikke har en ekstern antiviruspakke, skal du bruge Windows Defender. Åbn en Løb vindue (Windows-tast + R), skriv “C: \ Program Files \ Windows Defender \ msascui.exe ” og ramte Gå ind at åbne Windows Defender.

I Windows Defender Antivirus gå til vinduet Hjem fanen, indstil Scanningsindstillinger til Fuld og ramte Scan nu knap.

Bemærk: Vær tålmodig, da processen måske ender med at tage flere timer.

Hvis malware identificeres og sættes i karantæne, skal du genstarte dit system og vende tilbage til det Jobliste (Ctrl + Skift + Esc)for at se om processen nu er fjernet. Hvis den stadig er der, skal du højreklikke på den og vælge Åbn filplacering for at se om det bor et af de sikre steder. Hvis processen ikke længere er der, eller hvis den er placeret iProgramfiler \ Softex \ OmniPass \eller C: \ Program Files \ Hewlett-Packard \ Simple Pass \,du har håndteret malwareinfektionen med succes.

Hvis scanningen ikke lykkedes at identificere sikkerhedstruslen, skal du prøve at fjerne malware med et mere kraftfuldt værktøj. Microsoft har udviklet et sikkerhedsværktøj specifikt til udbredt malware, der er kendt for at undgå systemscanninger.Windows Fjernelsesværktøj til ondsindet software (MSRT)er en stærk malware-scanner, der identificerer, fjerner og vender de ændringer, der er foretaget af de fleste sikkerhedstrusler.

MSRT er normalt inkluderet i Windows Defenders scanning og opdateres regelmæssigt via WU (Windows Update). Men hvis du ikke har de nyeste WU-opdateringer eller ikke bruger Windows Defender, kan du downloade det enkeltstående værktøj fra dette officielle Microsoft-link (her).

Bemærk: Sørg for at downloade den version, der passer til din Windows-version.

Når download er afsluttet, skal du åbne den eksekverbare MSRT og vælge en Fuld scanning. Så slå Næste og vent på, at operationen er afsluttet. Værktøjet håndterer automatisk alle fundne sikkerhedstrusler og tilbagekalder de ændringer, der er foretaget af malware.

Hvis MSRT ikke formåede at løse sikkerhedstruslen, eller du vil være ekstra sikker, kan du også scanne dit system med en tredjepartsløsning som f.eks.MalwareBytes. Mens MSRT er effektiv til at håndtere enhver malware, der påvirker Windows-komponenter, anses Malware Bytes generelt for at være bedre til at opfange andre trusler såsom spyware, adware og phishing-forsøg.