Razer opto-mekaniske switche vs Cherry MX

Hjem/Udtalelser/ Razer opto-mekaniske switche vs Cherry MX

Razer optomekaniske switche vs Cherry MX

Af Bill Wilson 9. december 2019 6 minutter læst

Der er ingen måde at benægte, at de dage, hvor mekaniske tastaturer blev betragtet som luksus, var væk, og det eneste firma, der lavede mekaniske switche, var Cherry MX. Bogstaveligt talt havde hvert andet tastaturmærke Cherry MX-switche i sig, og sagen var, at de alle var ret dyre. Men i det øjeblik Cherrys patenter udløb, var der en overflod af switches fra tredjeparter tilgængelige på markedet, og mens nogle var rigtig gode, så vi også nogle virkelig forfærdelige.

Dette var omkring samme tid, da Razer var ved at etablere sig som den kommende skaber af nogle af de fineste perifere enheder på markedet, og ærligt nok lykkedes det virksomheden også. For i dag er Razer tilfældigvis en af ​​de mest fremtrædende perifere producenter på markedet. Imidlertid var Razers søgen efter at levere gode mekaniske tastaturer ikke let; Ser du, virksomheden kæmpede først med at lave deres egne, så de besluttede at stole på kinesiske producenter. Hvorfor? Det var ikke Razers skyld. Corsair og Cherry havde en aftale om, at den eneste Corsair får RGB-mekaniske switche, hvilket fik alle andre virksomheder til at skifte switches, der ikke var fra industristandard Cherry.

Imidlertid havde de kontakter, som Razer co-udviklede, nogle problemer, så de begyndte at arbejde på at bringe noget andet til bordet. Det er her de fantastiske Razer optomekaniske kontakter kommer ind på plads. Disse afbrydere er helt interne, og når det kommer til at sætte standarder, er de helt sikkert op til mærket, og de vinder meget trækkraft.

Vi har for nylig gennemgået Razer Hunstman Elite, tastaturet er et af to tastaturer til at bruge de optomekaniske kontakter, og vi må sige, vi er intet mindre end imponeret.

Faktisk, hvis du ønsker at købe et godt tastatur, skal du helt sikkert tjekke vores anmeldelse af Razer Huntsman Elite, som vi gjorde; tastaturet leveres med de optomekaniske kontakter og er bestemt et smukt tastatur.

For nu ønsker vi dog at sammenligne Razers optomekaniske afbrydere og Cherry MX-afbrydere for at se, hvilken der kommer ud øverst. For at gøre tingene ordentlige skal vi kigge på mekanismen, nøglestøtte, variationer og holdbarhed. Alle disse ting vil bestemt hjælpe dig med at beslutte, hvilken switch du skal gå med.

Mekanisme

I betragtning af hvordan dette er kontakter, vi taler om, er der en åbenbar mekanisme, der spiller ind i begge kontakter. Jo bedre mekanisme, desto mere holdbare kontakter generelt.

Med Razer er mekanismen opdelt i to dele; en optisk del, der er ansvarlig for at udføre det faktiske arbejde som at registrere tastetryk og en mekanisk del, der er ansvarlig for bevægelsen af ​​kontakten. Med den ventetid betyder den optiske del, at der er færre chancer for, at kontakten giver efter konsekvent brug, da den bogstaveligt talt passerer lys for at få aktiveringen til at ske i første omgang.

Kirsebær bruger derimod den traditionelle switchmekanisme, hvor der er huset, fjederen og stammen. Dette er de tre komponenter, som afbryderne er omfattet af. Bestemt intet særligt, men hvis det fungerer, fungerer det. Plus, hvis vi går efter det berømte ordsprog, "hvis det ikke går i stykker, skal du ikke rette det".

Mens mange mennesker er under det indtryk, at det optomekaniske bare er en mode, men det er ikke kun på papir, men i praksis en meget bedre mekanisme, der også vil resultere i meget bedre holdbarhed.

Vinder: Razers optomekaniske switch.

Tastaturstøtte

Dette kan lyde rudimentært eller endda unødvendigt for nogle mennesker, men sagen er, at tastaturstøtte er en ting, som de fleste mennesker, der er interesserede i at købe mekaniske tastaturer, tager meget alvorligt. Så mange mennesker, der er på markedet på udkig efter et godt mekanisk tastatur, vil naturligvis søge efter det faktum, at tastaturet understøtter brugerdefinerede tastaturdåser eller ikke understøtter dem.

Da Razer er først, er stammen identisk med Cherry MX-switches, så teknisk set skal alle keycaps passe helt fint uden problemer. Da Razer har et ikke-standardlayout til de nederste keycaps, vil du dog være tilbage med at bruge de originale keycaps i nederste række. Det plus det faktum, at da tastaturet er relativt nyt, og afbryderne fra nu af er proprietære, vil det tage lidt tid for tredjepartsproducenter at komme med gode erstatningstaster.

Cherry MX har derimod en bredere vifte af support takket være det faktum, at det ikke længere er en proprietær switch. Der er så mange fantastiske keycap-muligheder tilgængelige på markedet, og nogle af dem er også 3D-trykte. Så hvis du leder efter noget godt, er dette vejen at gå.

Selvom vi bestemt elsker Razers optomekaniske afbrydere, men hvis du leder efter tredjepartsafbrydere, er det ikke noget, der fungerer for dig. Derfor er vinderen her helt klart Cherry MX.

Vinder: Cherry MX.

Variationer

Hvis du ikke ved meget om mekaniske kontakter, skal du vide, at de er tilgængelige i forskellige varianter. Når jeg siger variationer, mener jeg, at hver switch har forskellige typer, der imødekommer forskellige brugssager. For eksempel har du Cherry MX Blue, der er taktil, har en kliklyd og er lavet til typister; de kræver også mere aktiveringskraft, så de er tungere. Derefter har du den lineære og uhørlige Cherry MX rød og den taktile og uhørbare MX Brown. Disse er tre kontakter, der er almindelige, mens Cherry er kendt for at lave mange forskellige farvede kontakter. De har alle 2,0 mm aktiveringspunkt.

Razer har derimod kun frigivet en version af den optomekaniske switch indtil videre. Den har 45 gram aktiveringskraft, 1,5 mm aktiveringspunkt, de er hørbare, og de har også taktil feedback. Dette er bestemt rart, da kontakten er let og bestemt hurtig, men desværre tilbyder Razer i øjeblikket ingen variation, men i betragtning af hvordan det kun har været et år eller deromkring, kan vi forvente, at Razer kommer ud med forskellige variationer.

For nu, hvis du taler fra switches perspektiv, er vinderen bestemt Cherry, da de har mange switches at starte.

Vinder: Cherry MX.

Holdbarhed

At være en ivrig spiller og en forfatter er den ene ting, der tilfældigvis er en af ​​de vigtigste for mig, holdbarheden af ​​en tastaturafbryder. Efter at have behandlet flere mislykkede tastaturer tidligere, er dette ikke noget, jeg virkelig ønsker at gennemgå, og derfor ser jeg altid efter den bedst mulige mulighed på markedet.

Den gode nyhed om både Cherry MX og Razer opto-mekaniske switche er, at de er ekstremt holdbare og har sat standarderne.

Din gennemsnitlige Cherry MX-switch er klassificeret til 50 millioner tastetryk. husk, disse kontakter er korrekt testet og har de rette industristandarder, som de skal opfylde, før de sendes ud til tastaturproducenterne.

Razer, på den anden side, trumfer hver anden switch på markedet; de optomekaniske kontakter er klassificeret til 100 millioner tastetryk. Jeg ved, det lyder meget, og i al ærlighed skal du være en virkelig hardcore bruger for nogensinde at nå den grænse, men det er rart at se Razer skubbe grænserne.

Det er overflødigt at sige, at de optomekaniske afbrydere fra Razer er bestemt langt foran kurven og er bestemt bedre end hvad der ellers er tilgængeligt på markedet og vil også få arbejdet gjort for dig.

Vinder: Razer optomekanisk.

Konklusion

I den længste tid har Cherry MX været guldstandarden i branchen for at være en af ​​de mest almindelige switche og også den mest holdbare. Mens mainstream-berømmelsen stadig er der, ser vi lignende som Razer give seriøs konkurrence til Cherry, og denne gang må vi sige, at Cherry ikke længere sidder på toppen.

Razers optomekaniske afbrydere, selvom de er nye, er bestemt bedre, og vi kan ærligt talt ikke vente på, hvad Razer har i butikkerne for os. Vi skal dog huske på, at den optomekaniske switch er det nye barn på blokken, der har været styret af Cherry i længst tid. Begge kontakter er fantastiske i sig selv og vil vare lang tid.

Med det i tankerne ville det være forkert at bare give kronen til kun en switch.

Vinder:Begge.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found