VRAM: HBM2 vs GDDR5

Hjem/Udtalelser/ VRAM: HBM2 vs GDDR5

VRAM: HBM2 vs GDDR5

Af Bill Wilson 1. februar 2020 3 minutter læst

For alle, der overvejer at købe et nyt grafikkort på markedet, bliver du nødt til at vide om nogle grundlæggende oplysninger. Desværre overses mere avancerede oplysninger som hukommelsestype ofte fuldstændigt, og folk er slet ikke rigtig opmærksomme på det. Hvis du har købt grafikkort i nogen tid, og du er opmærksom på de seneste begivenheder på markedet, er det sikkert at sige, at du har hørt om hukommelsestyper som GDDR6 samt HBM2.

Nu er sagen, at disse hukommelsestyper let kan forvirre en gennemsnitsforbruger, og for mange lyder de måske unødvendige og ligefrem komplicerede. Det er dog vigtigt, at du kender forskellen mellem hukommelsestyper. Nu er HBM2 et par år gammel, mens GDDR6 for nylig blev frigivet. Alligevel ser vi efter, hvordan HBM2 vil udvikle sig, og hvordan det sammenlignes med mainstream-hukommelsen, GDDR6?

Nedenfor ser du en sammenligning mellem HBM2 og GDDR6 sammen med grafikkort, der i øjeblikket er tilgængelige på markedet med begge hukommelsestyper.

HBM2

For dem, der ikke ved det, står HBM for High Bandwidth Memory, og det er tilfældigvis en af ​​de mest almindelige hukommelsestyper, der er tilgængelige på markedet. HBM2 er bestemt en af ​​de mere avancerede former, og det er 2. generation af den oprindelige HBM-hukommelse. For så vidt angår fremskridtene, skal HBM2 have højere hukommelseshastigheder samt båndbredde.

En billig HBM2-hukommelse kan leveres med 8 DRAM-matricer på en enkelt stak og har en overførselshastighed på op til 2 gigabit per sekund. Hukommelsesgrænsefladen er 1024-bit bred og kan komme med en hukommelsesbåndbredde på 256 gigabyte pr. Sekund på en enkelt stak. Hvilket betyder, at dette er dobbelt sammenlignet med den første generation af HBM. Den samlede samlede kapacitet for HBM2 er også højere, og den kan nå 8 gigabyte på en enkelt stak. Den første GPU, der fulgte med HBM2-hukommelse, var Nvidias Tesla P100. Quadro GP100 fra Nvidia leveres også med HBM2-hukommelsen. Nvidia har imidlertid ikke frigivet en mainstream GPU med HBM2-hukommelse.

Den primære anvendelse af HBM2-hukommelse drejer sig om AR-spil, VR-spil såvel som andre applikationer, der er intensive i hukommelsen.

I øjeblikket bruger AMD Radeon VII og Vega-serien HBM2-hukommelse, i mellemtiden bruger nogle af de Pascal- og Volta-baserede kort fra Nvidia også denne type hukommelse. Nedenfor er en liste over kortene, der bruger HBM2.

AMD

 • Radeon VII
 • Radeon Vega Frontier Edition
 • Radeon RX Vega 56
 • Radeon RX Vega 64

NVIDIA

 • Quadro GP100
 • Tesla P100
 • Titan V.

GDDR6

GDDR6 er den nyeste mainstream-hukommelsestype, der bruges i grafikkortene, og du kan se mange grafikkort, der kører denne type hukommelse af de rigtige grunde. Det er efterfølgeren til GDDR5 og ældre hukommelsestyper som GDDR3 og GDDR4.

For så vidt angår ydeevnen er GDRR6 måske en af ​​de hurtigste hukommelsestyper, der er tilgængelige på markedet. Dens udbredte anvendelse har sørget for, at den er tilgængelig i adskillige GPU'er, der spænder fra midten til den høje ende. Nogle af de moderne GPU'er, der kører på GDRR6-hukommelse, er nævnt nedenfor.

AMD

 • Radeon RX 5700 / XT
 • Radeon RX 5600 XT
 • Radeon RX 5500 XT

NVIDIA

 • Quadro RTX 6000
 • RTX 2060/2070/2080/2080 Ti
 • Titan RTX

Dette er nogle af de bedste almindelige grafikkort i nutiden, og GDDR6 ser ud til at fungere ret pænt. På en sidebemærkning: Hvis du har et budget og ønsker at spille spil på et middelmådigt niveau, så tjek denne anmeldelse af de bedste budget GTX 2060'er, du kan få lige nu!

Denne hukommelsestype tilbyder højere båndbredde ved et lavere strømforbrug sammenlignet med sin forgænger. Overførselshastighederne kan være så høje som 14 - 16 gigabit per sekund. I øjeblikket produceres hukommelsen af ​​lignende Samsung og Hynix. GDDR6 er skønt langsommere end HBM2, når det kommer til hukommelsesbåndbredde, men det er meget billigere end HBM2, hvilket gør det godt til mainstream-grafikkort, og det er derfor, AMD har skiftet til GDDR6 i deres NAVI GPU'er efter at have brugt HBM og HBM2 i deres FURY- og VEGA-serie grafikkort.

Konklusion

Der kan ikke benægtes, at HBM2 er moderne teknologi. Men da det er relativt dyrt, og vi ikke har set mange lovende kort, der følger med HBM2, især på det almindelige marked, er den sikreste chance GDDR6-hukommelse, der ser ud til at gøre underværker i de nyeste grafikkort. Det er overflødigt at sige, at hvis du er på udkig efter en god oplevelse med en GPU, skal du investere i noget som en avanceret GPU, der bærer GDDR6, og du ville være god til at gå så langt som ydeevnen er berørt.