Fix: Processor Thermal Trip Error

Fejlmeddelelsen 'Fejl ved termisk trip af processor'Opstår efter en tvungen nedlukning af en computer, når processoren bliver for varm og krydser tærsklen for sikker temperatur. Der er et dedikeret kølesystem i hver computer, der sørger for, at processoren til enhver tid er kølig. Hvis processoren bliver 'for' varm, tvinges kernen til at lukke systemet.

Årsagerne til denne fejlmeddelelse er mange, men alle sammen konvergerer til en enkelt årsag: kølesystemet til processoren fungerer ikke som forventet. Selve fremskridt inden for computing afhænger af afkøling af en processor. Den begrænsning, der begrænser processorens hastighed, er selve temperaturen.

Hvad forårsager 'Processor termisk udløsningsfejl'?

Som nævnt før opstår denne fejlmeddelelse kun, når processoren ikke afkøles nok. Nogle af grundene til, at dette kan forekomme, er:

  • Overclocking øger processorens urhastighed i korte tidsrum, men øger temperaturen kortvarigt. Hvis overclocking ikke stopper på det rigtige tidspunkt, kan denne fejl muligvis blive induceret.
  • Det kølesystem er enten fungerer slet ikke eller det er blokeret af støv. Dette er et meget almindeligt problem, når computeren ikke renses i et stykke tid.
  • Det termisk pasta anvendes ikke korrekt, eller CPU'en er ikke installeret korrekt i kølelegemet. Dette sker, hvis processoren ikke er installeret korrekt.

Løsningerne til løsning af denne fejlmeddelelse vedrører for det meste fysiske metoder til fastsættelse af kølesystemet. I modsætning til andre fejl er denne sjælden og lige så kritisk. Derfor, hvis du ikke kan få adgang til din computer for at kontrollere temperaturen manuelt, skal du først reparere kølesystemet. Nogle af løsningerne er anført nedenfor.

Kontrol fra kernetemp

Hvis denne fejl opstår fra tid til anden i stedet for at være konstant, kan du installere et værktøj kaldet 'Core Temp' og overvåge temperaturen i realtid for at få en idé om, hvad der er temperaturen på din CPU. Hvis du ser temperaturen et sted over 80 grader, kan det bekræfte vores teori om, at kølesystemet ikke fungerer korrekt, og du kan fortsætte med rengøringsteknikkerne nedenfor.

  1. Naviger til Core Temp officielle hjemmeside og download softwaren til et tilgængeligt sted.
  2. Efter installationen skal du starte applikationen. Her vil alle processorer blive anført sammen med den aktuelle temperatur foran hver kerne. Du kan endda vælge at fastgøre temperaturen til din proceslinje for at overvåge temperaturen i realtid, mens du udfører dit arbejde normalt.

Hvis temperaturen er over tærskelværdierne, kan du gå videre og følge fastgørelsesteknikkerne nedenfor.

Løsning 1: Deaktivering af overclocking

Som nævnt ovenfor er overclocking den handling, der fremskynder processorens urhastighed over dens normale køreværdi i korte tidsperioder for øget behandling. En normal 2,5 GHz-processor kan uret ved 3,0 GHz i et par sekunder, indtil tærskelstemperaturen nås, hvor den vender tilbage til 2,5 GHz.

Hvis du overclocker din pc, er det klogt, at du deaktiverer den fuldstændigt. For at stoppe overklokken skal overklocksoftwaren handle ansvarligt. Hvis det ikke gør dette, kan CPU'en muligvis overskride tærskeltemperaturen og lukke sig selv, hvilket nægter dig adgang til pc'en. Deaktiver overclocking, og prøv at bruge din computer igen.

Løsning 2: Kontrol af ventilationsventilatorer

Det første trin i fastgørelse af kølesystemet er at sikre, at din computer får den korrekte mængde frisk luft til ventilation. Hvis ventilatorerne er blokeret af støv, eller hvis computeropsætningen er placeret på en sådan måde, at luften ikke kan passere, bliver din computer tvunget til at lukke ned og bliver bedt om fejlen 'Processor termisk tripfejl'.

Rengør alt støv fra din computers fans, og sørg for, at stien ikke er blokeret på nogen måde. I tilfælde af en tårn, åbn dækslet og rengør støvet fra alle luft- og ventilatorudløb. Hvis du har en bærbar, skal du skrue laptopdækslet af og derefter rense ventilatorerne manuelt.

Efter rengøring af ventilatorerne skal du starte computeren igen og kontrollere, om fejlen stadig dukker op.

Løsning 3: Kontrol af termisk pasta og kølelegeme

Hvis ventilatorerne arbejder i orden med at ventilere luften, og du stadig får en fejl, er chancerne for, at den termiske pasta på din processor ikke anvendes korrekt. Termisk pasta er et stof, der fungerer som et kølemiddel og køler din processor drastisk gennem ventilatoren, der er installeret lige over. Hvis den termiske pasta ikke påføres korrekt, udfører agenten ikke sit job, og derfor bliver processoren overophedet.

  1. Fjerne blæseren oven på processoren ved at skrue boltene forsigtigt af.
  2. Nu udsættes kølemidlet. Sørg for, at du har et kølemiddel ved hånden. Anvend agenten og fordel det over toppen af ​​processoren.
  1. Skrue blæser igen oven på processoren, og installer dækslet på computeren igen. Vent et par minutter på, at kølemidlet har taget plads.
  2. Nu Start din computer, og kontroller, om fejlen er løst.

Bemærk: I nogle tilfælde er processoren ikke installeret korrekt. Når du placerer processoren, skal du sørge for, at stifterne er justeret korrekt, og når processoren er nøjagtigt på plads, skal du lukke låget for at fastgøre det på plads.

Hvis du overhovedet ikke er i stand til at få adgang til din computer ud over Windows-logoet, kan du prøve at indtaste dine BIOS-indstillinger, og under fanen Hardware-skærm kan du se temperaturen på din CPU i realtid. Dette hjælper dig med at få en idé om kølesystemet er i stykker eller ej.