Sådan genstartes Firefox fra kommandolinjen

Brugere af Linux er mere end sandsynligt vant til at se Firefox installeret på deres systemer som standard, og de kan meget vel skrive programmets navn i en terminal for at starte det. Navnet på browseren i små bogstaver er nok til at starte den, men nogle brugere vil muligvis genstarte den, mens de bevarer deres nuværende session.

Du bliver muligvis nødt til at foretage en ændring på fanen Indstillinger, hvis du vil gøre dette, men ellers er det ekstremt let. Mozilla Firefox-brugere er muligvis ikke opmærksomme på, at de også kan genstarte deres browser fra en intern kommandolinje, der ikke er relateret til den generelle bash-shell, som de fleste Linux-brugere er fortrolige med.

Metode 1: Genstart Firefox fra kommandolinjen

Du skal have en grafisk Linux-terminal åben for at arbejde på dette. Søg efter terminal på Ubuntu Unity Dash-linjen for at starte en, hvis du bruger ren Ubuntu. KDE-brugere og dem, der bruger kanel eller MATE, såsom i Linux Mint, kan klikke på menuen Applikationer og derefter klikke på Terminal fra systemmenuen. Xfce4- og LXDE-brugere skal have en lignende oplevelse. Næsten alle kan holde Ctrl, Alt og T nede for at åbne et vindue uanset skrivebordsmiljø.

Skriv ved kommandoprompten killall Firefox og tryk på Enter for at dræbe alle kørende forekomster af Mozilla Firefox-browseren. Husk at dette lukker kørende browsere uden at bede dem om at godkende det, hvilket kan overraske brugere, der aldrig har prøvet det før!

Type Firefox og tryk på enter for at genstarte Firefox-browseren og holde terminalvinduet aktivt. Du kan normalt lukke terminalvinduet sikkert, når du har gjort dette. Du behøver generelt ikke tilføje et ampersand for at holde bash shell aktiv, da moderne Firefox-implementeringer starter fra et script. Disse to kommandoer er alt hvad du normalt nogensinde har brug for.

Metode 2: Genindlæsning af faner, når du genstarter Firefox

I de fleste tilfælde indlæses eventuelle faner, du havde åbnet, før du udstedte kommandoerne, i den nye session. Men hvis du finder ud af, at Firefox ikke genindlæste dem, kan du vælge menuen Historik og vælge Gendan tidligere session. Hvis du finder ud af, at det ikke konsekvent indlæser fanerne, kan du enten vælge menuen Rediger og klikke på Indstillinger eller skrive om: præferencer i URL-linjen og trykke på enter.

Der er en linje, der lyder, når Firefox starter: efterfulgt af hvilken adfærd brugeren forventer, når han starter browseren. Det er som standard indstillet til "Vis din startside", men du kan klikke på den og ændre den til "Vis dine vinduer og faner fra sidste gang" for at sikre, at de altid kommer op igen. Selvfølgelig kan du ændre denne adfærd, hvor ofte du vil, ved at vende tilbage til denne skærm.

Metode 3: Genstart Firefox fra GCLI

Når du kører Firefox, skal du holde Shift nede og trykke på F2 for at åbne den grafiske kommandolinjegrænseflade eller GCLI. Det er en intern kommandolinje, som Firefox tilbyder til strømbruger. Type genstart og tryk på Enter ved denne prompt for at genstarte Firefox med det samme.

Denne kommando accepterer også et par kommandolinjeargumenter til, hvornår du vil genstarte Firefox i specielle fejlfindingstilstande. Indtastning genstart –safemode genstarter Firefox i fejlsikret tilstand og giver dig endda en særlig dialogboks til fejlfinding. Klik ikke på Opdater-indstillingen, hvis du bliver bedt om det, medmindre du absolut vil præformere en Firefox-opdateringsoperation. Du kan altid lukke dialogboksen og derefter genstarte Firefox fra menuen Applikationer eller fra kommandolinjen, hvis du overhovedet vil annullere en genstart i sikker tilstand uden at foretage nogen reelle ændringer.

Hvis du er bange for, at du tidligere har haft problemer med at indlæse cache, skal du skrive genstart –nocache forhindrer cacheindholdet i at indlæses, når du genstarter Firefox. Dette rydder faktisk ikke cachen pr. Sige, som du kunne, hvis du ryddede browserhistorikken, men efterlader den snarere på plads og indlæses uden den.

Du behøver forhåbentlig aldrig at bruge nogen af ​​disse muligheder, og ingen af ​​dem skal bruges løst. Generelt vil du kun nogensinde bruge genstart uden andre kommandoer efter det.