Kan du bruge en SSD som et sekundært drev?

Hjem/Anmeldelser/Komponenter/ Kan du bruge en SSD som et sekundært drev?

Kan du bruge en SSD som et sekundært drev?

Af Bill Wilson 10. september 2019 4 minutter læst

SSD'er bliver langsomt men sikkert standarden til opbevaring på mange pc'er. Det er ikke så svært at forstå, hvorfor det er. SSD'er er flere gange hurtigere end en typisk mekanisk harddisk. På trods af det under den første udgivelse af de tidlige SATA SSD'er var priserne så høje, at mange af befolkningen i spilmiljøet bare ikke så fordelen ved at betale flere gange mere. I denne periode var SSD'er for det meste begrænset til avancerede systemer.

I disse dage er det langt fra virkeligheden. Alvorlige prisfald gennem årene har gjort SSD'er ekstremt populære for næsten ethvert system. Det er ikke meget af en overraskelse i alle disse dage at se endda et budgetsystem, der bruger flashlager. Når det er sagt, kan en terabyte flash-opbevaring let koste dobbelt så meget som en 1 TB harddisk. Derfor foretrækker mange mennesker at bruge SSD som deres systemdrev til installation af Windows og måske et par spil. Sandheden bliver fortalt, det er tilstrækkeligt for de fleste brugere, og du kommer let af, hvis du bruger en SSD til Windows og en harddisk som sekundær lagring til massemedier.

Men hvad nu hvis du vil tage det til det næste niveau? Brug af en SSD som sekundær lagring kan også være nyttigt og opgradere hastigheden på din pc generelt. Nu afhænger dette af mange ting, som hvis du ville fjerne harddisken helt og bruge SSD som hoveddrev, eller bruge harddisken til Windows og SSD til sekundær lagring. Vi vil gennemgå begge disse scenarier og give vores mening til sidst. Før vi gør det, lad os hurtigt nedbryde fordelene ved en SSD igen.

Solid State-drev i en nøddeskal

Den største forskel i mekaniske harddiske og solid state-drev er arbejdsprocessen. Typiske harddiske har bevægelige dele inde i dem, der kommer til liv, når der er data, der skal overføres. Bevægelige dele i elektronik er ikke altid en god ting. Mekaniske harddiske flaskehalser pc'ens ydeevne generelt på grund af lave hastigheder. Bevægelige dele resulterer også i mindre pålidelighed. SSD'er har en mere effektiv og pålidelig arbejdsproces. Dataene gemmes på NAND-chips, og arbejdsgangen kræver ingen fysiske dele. Derfor er dette kendt som flashlager. Flash-lagring giver en samlet meget bedre hastighed, pålidelighed og effektivitet.

Kan SSD'er bruges til sekundær lagring?

Lad os endelig besvare hovedspørgsmålet. Så vi er opmærksomme på, at Flash-lager er bedre, ikke? Så hvorfor bruger vi overhovedet harddiske? Det vigtigste er forholdet mellem pris og ydelse. Misforstå os ikke, vi vil meget gerne have, at alle bare køber en SSD med høj kapacitet og kalder det en dag. Selvom det helt sikkert er muligt, er det ikke rigtig det mest praktiske valg. Selve spørgsmålet har et grundlæggende svar. Ja, selvfølgelig digkan brug solid state-drev til sekundær lagring. Du tilslutter bare SSD'en og konfigurerer den som ethvert andet sekundært drev. Men bare fordi dukanbetyder ikke digskulle gerne.

Der er mange faktorer, der spiller ind i dette. Lad os gå over nogle situationer, som de fleste måske støder på. Den første er, at du allerede har en harddisk og bruger den som din hovedlager. Det har alle dine OS-ting, drivere, spil og andre former for medier. Du beslutter dig for at købe en SSD og vil undgå besværet med at installere OS på SSD'en og flytte over nogle af de andre vigtige ting. Det lyder fint, og alt sammen, men det er meget kontraintuitivt i virkeligheden. Hvad SSD'er virkelig udmærker sig ved, er de minimale daglige opgaver. Opstart af windows, overførsel af filer, åbning af browsere. Det kan gøre enkle opgaver som det glat og hurtigt. Sikker på, at hvis du bruger SSD'en som sekundær til at gemme alle dine spil på den, vil du helt sikkert drage fordel af hurtigere indlæsningstider i hvert spil. Men forudsat at du har et stort bibliotek, skal du bruge et drev med højere kapacitet. Hvis du køber en SSD med højere kapacitet til spil, skal du bare flytte alle data fra harddisken til SSD'en. Brug af harddisken til OS og SSD til sekundær lagring resulterer i, at du går glip af de reelle fordele ved flash-lagring, og harddisken vil stadig flaskehals i daglige opgaver.

Det andet scenarie er, at hvis du bygger en ny pc helt fra bunden, overvejer du måske at tilføje en SSD med høj kapacitet og helt skifte mekaniske harddiske. Selvom priserne på SSD'er er faldet gennem årene, kan en terabyte lagerplads stadig være dyr. Det er dog ikke så vanvittigt, som det engang var, så det er bestemt tiltalende at købe et drev med høj kapacitet og komme væk fra langsomme harddiske. Sagen er, at du stadig kan få det fint med en HDD til enkle ting som at se billeder, videoer eller overføre små filer.

Vores anbefaling

Faktorisering i alle ovennævnte situationer er vores svar relativt simpelt. Mens du kan bruge en SSD til sekundær lagring, er den enklere måde bare at bruge flashlagring til OS og et par spil og harddisken til massemedieopbevaring såsom fotos og videoer. Hvis du dog nemt har råd til en SSD med høj kapacitet, skal du helt sikkert gå efter det og bruge det som dit eneste drev til alle dine lagerbehov. Hvis du har brug for mere lagerplads senere, skal du blot tilføje en harddisk. Denne metode lyder omkostningseffektiv og enkel, og hvis du stadig ikke har købt en, så kig påvores valg her.

#EksempelNavnLæs hastighedSkriv hastighedUdholdenhedKøb
01Samsung 970 EVO SSD3500 Mb / s2500 Mb / s600 TBW

Tjek pris

02WD BLACK NVMe M.2 SSD3400 Mb / s2800 Mb / s600 TBW

Tjek pris

03Corsair Force MP5003000 Mb / s2400 Mb / sIkke relevant

Tjek pris

04SAMSUNG 970 PRO3500 Mb / s2700 Mb / s1200 TBW

Tjek pris

05ADATA XPG XS82003200 Mb / s1700 Mb / s640 spsk

Tjek pris

#01
Eksempel
NavnSamsung 970 EVO SSD
Læs hastighed3500 Mb / s
Skriv hastighed2500 Mb / s
Udholdenhed600 TBW
Køb

Tjek pris

#02
Eksempel
NavnWD BLACK NVMe M.2 SSD
Læs hastighed3400 Mb / s
Skriv hastighed2800 Mb / s
Udholdenhed600 TBW
Køb

Tjek pris

#03
Eksempel
NavnCorsair Force MP500
Læs hastighed3000 Mb / s
Skriv hastighed2400 Mb / s
UdholdenhedIkke relevant
Køb

Tjek pris

#04
Eksempel
NavnSAMSUNG 970 PRO
Læs hastighed3500 Mb / s
Skriv hastighed2700 Mb / s
Udholdenhed1200 TBW
Køb

Tjek pris

#05
Eksempel
NavnADATA XPG XS8200
Læs hastighed3200 Mb / s
Skriv hastighed1700 Mb / s
Udholdenhed640 spsk
Køb

Tjek pris

Sidste opdatering den 2020-12-22 kl. 22:52 / Tilknyttede links / Billeder fra Amazon Product Advertising API